Τέσσερα νέα, κρίσιμα, μηνύματα:

12/12/19 | 1 | 0 | 474 εμφανίσεις
Υπάρχουν τέσσερα νέα, κρίσιμα, μηνύματα:
 
-Για το πρώτο σας προϊδέασα απο προχθές. Το καθεστώς Σάρατζ στην Τρίπολη καταρρέει και όλοι το εγκαταλείπουν. Ακόμη και η Ιταλία, απο τους βασικούς υποστηρικτές του.
-Δεύτερον η συνέντευξη του Ρώσου πρέσβη που χαρακτήρισε την Ελλάδα αξιόπιστο εταίρο στη Δύση και τόνισε πως θερμό επεισόδιο Ελλάδας- Τουρκίας αποκλείεται. Το μήνυμα πάει στον Ερντογάν.
-Τρίτον η δήλωση Γκουτιέρες που μίλησε για ειδικές περιστάσεις στο Αιγαίο και κάλεσε Ελλάδα και Τουρκία σε συνεχή διάλογο. Απολύτως η Τουρκική θέση. Υποψιάζομαι ότι πίσω απο τη δήλωση βρίσκεται καταρρέουσα υπερδύναμη.
-Τέταρτον η αρμόδια επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας ψήφισε να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία για τουςS-400. Για να επιβληθούν, όμως, χρειάζεται απόφαση της ολομέλειας της Γερουσίας και έγκριση απο τον Τράμπ. Μάλλον, πρόκειται για πιέσεις στην Άγκυρα παρά για απόφαση.
Αξίζει να περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί το τρίγωνο Άγκυρας, Μόσχας, Ουάσιγκτον.
Με δύο λόγια οι εξελίξεις δεν είναι αρνητικές αλλά ούτε θετικές σε ό,τι αφορά τη δήλωση Γκουτιέρες.

Category: Το σχόλιο της ημέρας

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν says:

  Καλα και το 3-1 υπερ μας ειναι καλο σκορ και μη ξεχναμε οτι ο κ.Γκουτιερες ειναι υπαλληλος του Συμβουλιου Ασφαλειας του ΟΗΕ ,στο οποιο εχουν βετο τα πεντε μονιμα μελη -τα εξης τρια- ,ΗΠΑ ,Ρωσια και Κινα, η οποια δεν μιλησε -γιατι αραγε-;;;.
  Παντως η Κινα την Τουρκια δεν ”την παει”και προσφατως φιλοξενησαμε καλα και τον Προεδρο της εδω.
  Θα τα καταφερουμε ,εστω απροσδοκητα.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  Πίστευα ότι τα χρήματα που θα έπαιρνε το κράτος πίσω απο περιπτώσεις όπως του βοσκού των Ιμίων στον οποίο κατέβαλε την βενζίνη για να πηγαίνει στα Ίμια, να ταϊζει τις κατσίκες του και να επικαλείται η Αθήνα διεθνώς ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο