Τάσσος Δίκας: ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ… Η ΝΗΣΙΔΑ, Ο ΘΑΝΑΤΟΣ 5ΧΡΟΝΗΣ ΑΠΟ ΣΚΟΡΠΙΟ, ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Τάσσος Δίκας:
Ο ΤΡΑΓΙΚΟΣ θάνατος της 5χρονης Μαρίας από την Συρία, από τσίμπημα σκορπιού σε νησίδα στον Έβρο, αντί να αποτελέσει συμβολικό έναυσμα διακρατικής ανθρώπινης συνεννόησης -έστω και προσωρινά και με “συμβολή” Διεθνών Οργανισμών ή ΕΕ- ώστε και να απεγκλωβιστεί η ομάδα των συνανθρώπων αυτών και να “τιμηθεί” το σώμα του αθώου θύματος, αντίθετα μας μετασχηματίζει σταδιακά…
.
ΜΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ως πολίτες, βήμα – βήμα, σε απαθείς δέκτες ενός κυνικού “ρεαλισμού” των θεσμικά αρμοδίων με πολλά διαδικαστικά προσχήματα.
ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ με κάθε αξιακό κώδικα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδεολογίας αλλά και θρησκευτικής πίστης.
.
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ είναι επικίνδυνο για κάθε ένα πολίτη ξεχωριστά, για την κοινωνία και τους θεσμούς και για την ίδια την δημοκρατία.
ΟΙ ΑΞΙΑΚΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ όταν υποτάσσονται σε διαδικαστικές γραφειοκρατικές – πολιτικές προσεγγίσεις, τότε μπαίνει σε δοκιμασία ακόμη περισσότερο η θεσμική και πολιτική εμπιστοσύνη των πολιτών.
.
ΣΕ ΚΑΘΕ οικογένεια υπάρχει μία Μαρία που θα γιορτάσει τον 15Αύγουστο και κοντά σ αυτήν φίλοι και συγγενείς…
ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΑΜΕΣΑ (“ΧΘΕΣ”) το θέμα και για την ταφή της άτυχης 5χρονης Μαρίας από την Συρία-με ανώτατη θεσμική παρέμβαση- ΚΑΙ για τους εγκλωβισμένους εκεί πρόσφυγες, φοβούμαι ότι τότε το “στίγμα” θα είναι διάχυτο εφεξής τουλάχιστον στον Ελλαδικό χώρο που τιμά την Κοίμηση της Θεοτόκου Μαρίας στις 15 Αυγούστου.
ΚΑΛΟ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ!
Τάσσος Δίκας
Θεσσαλονίκη 14/8/2022
(TΔ, δάκρυ, ξηρό παστέλ, 1999)
(ΤΔ, άνθρωποι και αριθμοί, ξηρό παστέλ,1996)
spot_img

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο θάνατος ενός παιδιού είναι ζήτημα πολύ σοβαρό, για να γίνεται αντικείμενο φθηνής προπαγάνδας υπέρ των λαθρομεταναστών. Δεν θα φορτώσει ο Δίκας και ο κάθε Δίκας εμάς με ενοχές, επειδή πέθανε το παιδάκι, που δεν καλέσαμε εμείς να έλθει, στον Έβρο, αλλά το μετέφεραν ασυνείδητοι “δουλέμποροι”, μαζί με άλλους λαθρομετανάστες. Η πολιτεία ας μεριμνήσει να γίνει τάχιστα η ταφή, αλλά τίποτε άλλο. Σύροι προερχόμενοι από την Τουρκία δεν είναι πρόσφυγες και ούτε έχομε εμείς υποχρέωση να διορθώνομε τα εγκλήματα των Τούρκων εμπόρων ψυχών.

  2. Με αφορμή το παραπάνω άρθρο, καλό είναι να έχομε υπ’ όψιν μας ότι ο Έβρος μόνον απροσπέλαστος που δεν είναι, όπως θέλει να τον παρουσιάσει η κυβέρνηση. Η λαθροεισβολή συνεχίζεται και απ’ εκεί:

    Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Πώς “σπρώχνει” μετανάστες προς την Ελλάδα η τουρκική στρατοχωροφυλακή

    Οι Τούρκοι σπρώχνουν χιλιάδες πρόσφυγες στον Εβρο

    Monitor: Θρίλερ με μετανάστες στον Έβρο! Ερωτηματικά, συνειρμοί και… δούρειος ίππος (BINTEO)

    Περιττό να θυμίσω ότι, εκτός των άλλων (π.χ. πληθυσμιακή αλλοίωση), γεννάται και σοβαρότατο θέμα εθνικής ασφαλείας. Δεν νομίζω να χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις.

  3. Πληρῶστε τόν Γκρήνμπεργκ γιά τήν Ἑλλάδα ὄχι γιά τόν Ἀρναούτογλου

    Τελικά, αυτός που έγραψε το δακρύβρεχτο άρθρο-μάπα δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη και ούτε απεκατέστησε την αλήθεια. Οι ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ, που αναπαρήγαγαν τις ανοησίες αυτές, τι έχουν να πουν για όλα αυτά; Γιατί συνεχίζουν να αναρτούν άρθρα τού περί ου ο λόγος;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα