Σ.Μισέλ: «Η συζήτηση για την Τουρκία είναι δύσκολη»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, χαρακτήρισε τη  συζήτηση για την Τουρκία ως… «δύσκολη». 

Ο Σαρλ Μισέλ υπογράμμισε ότι η ΕΕ «πρέπει να υιοθετήσει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές κι αυτό έκανε».

Από την πλευρά της, η καγκελάριος της Γερμανίας, σημείωσε ότι το Βερολίνο, κατά τη διάρκεια της γερμανικής Προεδρίας, επιθυμούσε να κάνει «πιο επικοδομητική τη σχέση με την Τουρκία» και προσέθεσε ότι εξαιτίας των εξελίξεων στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο η ΕΕ προχώρησε στην απόφαση να υπάρξουν περισσότερες καταχωρήσεις.

Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε στην έκθεση την οποία οι 27 ηγέτες ζήτησαν από τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ να ετοιμάσει και η οποία θα έχει όλες τις πτυχές της συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας, «βλέποντας την περιοχή ως σύνολο, για παράδειγμα τη Λιβύη, το Ναγκόρνο Καραμπάχ» όπως εξήγησε η Άνγκελα Μέρκελ. Εν συνεχεία η ΕΕ «θα συζητήσει τη σχέση με την Τουρκία με βάση αυτή την έκθεση» προσέθεσε.

Παράλληλα, η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε λόγο για πρόκληση στα Βαρώσια, σημειώνοντας ότι «οι Κύπριοι συνάδελφοι έχουν δίκιο να εκφράζουν παράπονα (για τα Βαρώσια) και τους στηρίζουμε πλήρως».

Τέλος σχετικά με την αποχώρηση του Oruc Reis, η κ. Μέρκελ εξέφρασε την ελπίδα ότι ελήφθησαν από την Τουρκία τα μηνύματα που εστάλησαν από την ΕΕ.

https://www.pronews.gr/kosmos/eyropaiki-enosi/943386_smisel-i-syzitisi-gia-tin-toyrkia-einai-dyskoli

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα