Σύλληψη 17 μελών της CIA από την Ιρανική κυβέρνηση-Τα μέλη της Συνθήκης της Σανγκάης εκδιώκουν το ΝΑΤΟ από τον Περσικό Κόλπο

2/3/20 | 0 | 0 | 462 εμφανίσεις
Τεχεράνη -Το Ιράν έχει συλλάβει 17 κατασκόπους που εργάζονται για την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ και ορισμένοι εξ αυτών έχουν καταδικαστεί σε θάνατο, σύμφωνα με το BulgarianArmy.com, επικαλούμενο είδηση του πρακτορείου Reuters και σύμφωνα με ρεπορτάζ ιρανικών ΜΜΕ την Δευτέρα.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, το Υπουργείο Πληροφοριών ανέφερε πως διέλυσε κύκλωμα κατασκοπείας της CIA και συνέλαβε 17 υπόπτους. Στέλεχος του υπουργείο ανέφερε πως κάποιοι από τους συλληφθέντες καταδικάστηκαν σε θάνατο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

To BulgarianArmy υπενθυμίζει πως στις 17 Ιουνίου ο γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν, Ali Shakmani δήλωσε πως αρκετοί πράκτορες της CIA  συνελήφθησαν έπειτα από Ιρανική κοινοποίηση πληροφοριών με αντίστοιχους Ιρανικούς συμμάχους.

”Πάντα λέγαμε πως εγγυόμαστε την ασφάλεια των Στενών του Ορμούζ και του Περσικού Κόλπου”, δήλωσε. ”Καλούμε τις δυνάμεις των ΗΠΑ να ολοκληρώσουν την παρουσία τους στην περιοχή και να αποχωρήσουν καθώς αποτελούν βασική πηγή αστάθειας”, δήλωσε ο Shakmani.

Πηγή: Η νατοϊκή κρίση με το Ιράν εκτονώνεται μετά τον θάνατο του Soleimani από τις ΗΠΑ. Έπειτα από την Ιρανική δήλωση περί βομβαρδισμού τουρκικών στρατευμάτων, έρχεται το Ιράν να σφραγίσει την παρουσία του στα Στενά του Ορμούζ θέλοντας να εκδιώξει την Τουρκία, η οποία δραστηριοποιείται μέσω Σομαλίας στην περιοχή. Κινεζική τεχνογνωσία πυραύλων CM-301 φαίνεται να έχει περάσει ήδη στο Ιρανικό οπλοστάσιο και αναμένεται να εξελιχθεί το προσεχές διάστημα παγώνοντας το ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Μετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου

πηγή: www.Boylgarianarmy.com/infognomonpolitics.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    14/6/21 | (2 σχόλια)
    του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ (Φωτ.: EPA) Λίγο πριν πεθάνει ο σημαντικός γεωπολιτικός της εποχής μας Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι έγραψε ένα ιστορικό κείμενο. Έθεσε το ερώτημα με ποιόν θα συμμαχήσουν οι ΗΠΑ, με τη Ρωσία κατά της Κίνας ή με την Κίνα κατά της ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο