Σύλληψη 17 μελών της CIA από την Ιρανική κυβέρνηση-Τα μέλη της Συνθήκης της Σανγκάης εκδιώκουν το ΝΑΤΟ από τον Περσικό Κόλπο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Τεχεράνη -Το Ιράν έχει συλλάβει 17 κατασκόπους που εργάζονται για την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ και ορισμένοι εξ αυτών έχουν καταδικαστεί σε θάνατο, σύμφωνα με το BulgarianArmy.com, επικαλούμενο είδηση του πρακτορείου Reuters και σύμφωνα με ρεπορτάζ ιρανικών ΜΜΕ την Δευτέρα.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, το Υπουργείο Πληροφοριών ανέφερε πως διέλυσε κύκλωμα κατασκοπείας της CIA και συνέλαβε 17 υπόπτους. Στέλεχος του υπουργείο ανέφερε πως κάποιοι από τους συλληφθέντες καταδικάστηκαν σε θάνατο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

To BulgarianArmy υπενθυμίζει πως στις 17 Ιουνίου ο γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν, Ali Shakmani δήλωσε πως αρκετοί πράκτορες της CIA  συνελήφθησαν έπειτα από Ιρανική κοινοποίηση πληροφοριών με αντίστοιχους Ιρανικούς συμμάχους.

”Πάντα λέγαμε πως εγγυόμαστε την ασφάλεια των Στενών του Ορμούζ και του Περσικού Κόλπου”, δήλωσε. ”Καλούμε τις δυνάμεις των ΗΠΑ να ολοκληρώσουν την παρουσία τους στην περιοχή και να αποχωρήσουν καθώς αποτελούν βασική πηγή αστάθειας”, δήλωσε ο Shakmani.

Πηγή: Η νατοϊκή κρίση με το Ιράν εκτονώνεται μετά τον θάνατο του Soleimani από τις ΗΠΑ. Έπειτα από την Ιρανική δήλωση περί βομβαρδισμού τουρκικών στρατευμάτων, έρχεται το Ιράν να σφραγίσει την παρουσία του στα Στενά του Ορμούζ θέλοντας να εκδιώξει την Τουρκία, η οποία δραστηριοποιείται μέσω Σομαλίας στην περιοχή. Κινεζική τεχνογνωσία πυραύλων CM-301 φαίνεται να έχει περάσει ήδη στο Ιρανικό οπλοστάσιο και αναμένεται να εξελιχθεί το προσεχές διάστημα παγώνοντας το ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Μετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου

πηγή: www.Boylgarianarmy.com/infognomonpolitics.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα