Σύγκρουση πολιτοφυλακών στην Τρίπολη για έλεγχο του λιμανιού.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τρίπολη 16 Ιανουαρίου 2022 Φωτογραφία αρχείου.

Ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ πολιτοφυλακών για τον έλεγχο του λιμανιού στην Τρίπολη. Προ ολίγου, η πολιτοφυλακή «Al-Nawasi» συγκρούστηκε στην Παλιά Πόλη και στο λιμάνι της Τρίπολης με τις δυνάμεις της πολιτοφυλακής «Αποτροπής» για τον έλεγχο του λιμανιού. Η διέλευση θωρακισμένων οχημάτων από το λιμάνι της Τρίπολης και την παραλιακή οδό, και η ανταλλαγή πυροβολισμών στο κέντρο της πόλης προκάλεσαν πανικό στους διερχόμενους πολίτες.

Η πολιτοφυλακή «Al-Nawasi», αποτελείται από περίπου 1.500 ένοπλους άνδρες, περιλαμβάνει τρομοκράτες, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από τη Λιβυκή Ομάδα Μάχης και επικεφαλής της είναι ο Mustafa Kaddour.

Η πολιτοφυλακή απολαμβάνει άμεσης οικονομικής υποστήριξης από την Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης και έχει δεσμούς με τον ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Ali Al-Sallabi.

Η πολιτοφυλακή «Αποτροπής» διαθέτει 5.000 μαχητές και είναι η πιο ισχυρή και πιο σκληρή στην Τρίπολη, με επικεφαλής τον Abdel Raouf Kara. Η πολιτοφυλακή αυτή ελέγχει την αεροπορική βάση Mitiga και το αεροδρόμιο της, καθώς και μια φυλακή στην οποία βρίσκονται περίπου δύο χιλιάδες τρομοκράτες από τις οργανώσεις «ISIS», την Αλ Κάιντα και άλλες οντότητες.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα