Σωρηδόν τα σκαμπίλια από τα Σκόπια [Ωμές παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από τους Σκοπιανούς]

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.
Δημοσιεύθηκε στην Εστία, 11 Φεβρουαρίου 2020.

Στα μέσα Νοεμβρίου 2019 οργανώθηκε ένα συνέδριο στα Σκόπια με τίτλο «Μακεδονία 2025. Συμβάλλοντας στην οικοδόμηση ενός ισχυρότερου έθνους». Ασφαλώς υπό την αιγίδα της κυβέρνησης. Μίλησε ο τότε πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, όπως και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρίστιαν Μιτσκόσκι, αρχηγός του VMRO, ο οποίος μάλιστα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις σε δύο μήνες από σήμερα θα γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός του κράτους των Σκοπίων. Οι φωτογραφίες των διαφόρων ομιλητών με φόντο το (σκέτο) «Μακεδονία 2025» επιβλητικές.

[Ομοίως και με τη χρήση του όρου «Κρασιά της Μακεδονίας» με τον οποίο συμμετέχουν σε διεθνείς εκθέσεις οίνου].

Την περασμένη εβδομάδα, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής Ρασέλα Μιζράχι επανέφερε στο υπουργείο την πινακίδα όπου αναγράφεται το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και φωτογραφήθηκε υπερήφανα μπροστά της. Το γεγονός προκάλεσε και την αντίδραση του πρώην υπουργού εξωτερικών, Νίκολα Δημητρώφ, ο οποίος σχολιάζοντας την πράξη είπε ότι «συνιστά κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών». Είδατε; Μόνοι τους τα λένε!

Το VMRO προηγείται στις δημοσκοπήσεις και δεν έχει αναγνωρίσει ποτέ τη Συμφωνία, άλλωστε ο Πρόεδρος της χώρας δεν την υπέγραψε, ως όφειλε. Με την άνοδό τους στην εξουσία, αργά ή γρήγορα, θα επιστρέψουν στο σκέτο Μακεδονία.

Θυμήθηκα με όλα αυτά ότι ο Άγγελος Συρίγος έλεγε τα εξής«Ακόμη και σήμερα (18 Ιουνίου 2019) αγνοούμε αν οι Σκοπιανοί έχουν αλλάξει το Σύνταγμά τους και ιδίως το προοίμιο του Συντάγματος. Αν εμφανιστεί ένα Προοίμιο του Συντάγματος το οποίο μιλάει διαρκώς για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας, αντιλαμβάνεστε ότι αποκτούμε έρεισμα». Πλέον, κανείς δεν έχει αμφιβολία ότι κάπως έτσι θα γίνει.

Εν αναμονή λοιπόν να αποκτήσουμε «έρεισμα». Τι θα το κάνουμε βέβαια, είναι άλλο ερώτημα. Διότι, για παράδειγμα, από τις 29 χώρες του ΝΑΤΟ, μόνο η Ισπανία απέμεινε που δεν ενέκρινε το πρωτόκολλο ένταξης και ο αγώνας δρόμου να ενταχθεί η χώρα στον Διεθνή Οργανισμό πριν τις εκλογές οδεύει προς το τέλος του. Ενώ και στην ΕΕ η Γαλλία άσκησε βέτο για δικούς της λόγους. Όχι η Ελλάδα όπως είχε υποσχεθεί ο κ. Μητσοτάκης στις 25.1.2019.

Αναρωτιέμαι πόσο αμήχανα (για να μην πω άλλη λέξη) αισθάνονται ορισμένοι στην Ελλάδα, οι οποίοι ενώ δεν είχαν καμία τέτοια υποχρέωση υϊοθέτησαν άκριτα και αβίαστα τον όρο «Βόρεια Μακεδονία», πριν ακόμα κυρωθεί. Ας γνωρίζουν ότι οι Έλληνες ποτέ δεν θα ονομάσουν τα Σκόπια «Μακεδονία», ούτε εν όλω, ούτε εν μέρει, και ποτέ δεν θα ονομάσουν τους κατοίκους τους «Μακεδόνες», διότι οι Μακεδόνες ανήκουν στην οικογένεια του ελληνισμού.

Το κερασάκι στην τούρτα: την περασμένη Παρασκευή (7 Φεβρουαρίου), ο πρώην πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, πανηγύρισε την επέτειο των 75 ετών από τότε που σε σχολείο στο Μοναστήρι, διδάχθηκαν οι μαθητές για πρώτη φορά την λεγόμενη «μακεδονική γλώσσα». Μάλιστα, για την τραγική ειρωνία του πράγματος, το σχολείο φέρει το όνομα του Τίτο. Σαφής παραδοχή λοιπόν ότι η γλώσσα είναι κατασκευασμένη το 1945, όπως προκύπτει και από τα κυβενητικά έγγραφα της περιόδου εκείνης που ορίζουν τη νέα αλφάβητο και γεννούν τη νέα γλώσσα. Άλλωστε, οι πρώτες επίσημες Γραμματικές εκδόθηκαν αμέσως μετά.

Η υπεξαίρεση λοιπόν καλά κρατεί. Οι κλέφτες εθνικών ταυτοτήτων παιανίζουν τα κλοπιμαία μπροστά στα μάτια μας, ενώ η ελληνική κυβέρνηση χαμένη στον κόσμο της.

====

Παράρτημα (δεν δημοσιεύθηκε στην Εστία)

Προσκλήσεις Σκοπιανών.

 1. Η «Μακεδονική Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών», το μεγάλο πυροβολικό του «μακεδονισμού» δηλώνει ωςέδρα τα Σκόπια στην «Δημοκρατία της Μακεδονίας»
 2. Η Ακαδημία αυτή δημοσιεύει περιοχές που ομιλείται η “μακεδονική”, τροφοδοτώντας τον αλυτρωτισμό και ακυρώνοντας το δήθεν πνεύμα των Πρεσπών ότι σταματούν οι αλυτρωτικές βλέψεις με θέματα μειονοτήτων σε γειτονικές χώρες
 3. Το Οικονομικό Επιμελητήριο ονομάζεται «της Μακεδονίας»
 4. Το Εμπορικό Επιμελητήριο επίσης ονομάζεται «της Μακεδονίας».
 5. Η Ένωση Δημοσιογράφων επίσης ονομάζεται «της Μακεδονίας»
 6. Η Υπουργός Εργασίας αλλάζει την ταμπέλα του υπουργείου της σε «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και φωτογραφίζεται μπροστά της (Φεβρουάριος 2020) [και ο Δημητρώφ αντιδρά ότι «παραβιάζουμε την Συμφωνία των Πρεσπών»
 7. Επωνυμία «Κρασιά της Μακεδονίας», με την οποία συμμετέχουν σε διεθνείς εκθέσεις οίνου
 8. Συνέδριο υπό την αιγίδα του κράτους με τίτλο «Μακεδονία 2025» (τον Νοέμβριο του 2019) στο οποίο μιλάνε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί για το «όραμά τους να οικοδομήσουν ένα ισχυρό έθνος»

Κερασάκι: Ταυτόχρονα, ο Ζάεφ πανηγυρίζει ότι η γλώσσα τους ξεκίνησε να διδάσκεται τον Φεβρουάριο του 1945 στο Μοναστήρι σε σχολείο με την επωνυμία του Τίτο. Όχι, αυτό δεν είναι απλώς πρόκληση που παραβιάζει την Συμφωνία. Αυτό καθιστά την Συμφωνία περίγελο.

Η ελληνική κυβέρνηση κοιμάται ολόρθως.

Ακολουθούν οι εικόνες.

Η νέα ταμπέλα του Υπουργείου Εργασίας, που η νυν υπουργός (Φεβρουάριος 2020) αποκάλυψε και φωτογραφήθηκε μπροστά της. Σκέτο «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Η δήλωση Ζάεφ για τα 75 χρόνια από την πρώτη φορά που διδάχθηκε η «μακεδονική γλώσσα» σε σχολείο, στο Μοναστήρι το 1945.

Το συνέδριο υπό κρατική αιγίδα, που έγινε τον Νοέμβριο του 2019 με τίτλο «Μακεδονία 2025» στο οποίο μίλησαν οι πολιτικοί αρχηγοί, μεταξύ άλλων.

 

Η επωνυμία «Κρασιά της Μακεδονίας» με την οποία συμμετέχουν σε διεθνείς εκθέσεις.

«Μακεδονική Ακαδημία»

Διεύθυνση στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Χάρτης της «Μακεδονικής Ακαδημίας» που εγείρει μειονοτικά ζητήματα στην Ελλάδα

«Εμπορικό Επιμελητήριο της Μακεδονίας»

«Οικονομικό Επιμελητήριο της Μακεδονίας» (διαφορετικό από το προηγούμενο)

«Ένωση δημοσιογράφων της Μακεδονίας»

Πηγή – Αντίβαρο – http://www.antibaro.gr/article/25999

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Και πάλι σας ευχαριστούμε-εγώ διπλά-αγαπητέ κ.Σταλίδη για την πλήρη -και με εικόνες- (έστω καθυστερημένη)ενημέρωση μας για τα γεγονότα στα Σκόπια ,μετά την Συμφωνία των Πρεσπών,η οποία-όπως απεδείχθη και από το Βουκουρέστι το 2008 ένα σκοπό είχε ΝΑ ΓΙΝΕΙ-το πολυεθνικό και πολθρησκευτικό αυτό κρατίδιο- ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ,με συμφωνημένη με την Ελλάδα Συμφωνία για την οριστική ονομασία του και αυτό από πλευράς μας το έκαναν -ως γνωστόν με αυξημένη πατριωτική ευαισθησία και με καμάρι μάλιστα – οι κ.κ. Τσίπρας,Κοτζιάς και Καμμένος -που τους έδωσε τον στυλό- να υπογράψουν αυτήν την Συμφωνία στις -γνωστές για τους πάσης αποχρώσεως Αριστερούς από το 1945- Πρέσπες.
  Ο σκοπός αυτός επετεύχθη και δυστυχώς ”τα γενόμενα ουκ απογίγνονται” χωρίς δυσμενείς κυρώσεις μας από το ΑμερικανοΝΑΤΟικό ”κογκλαβιο”.
  Κάτι ανάλογο θα συμβεί μετά τις εκλογές και στα Σκόπια ,εκτός αν το VMRO κερδίσει τις εκλογές με ποσοστό άνω του 50% και εξαφανισθεί το κόμμα του κ.Ζάεφ ,πράγμα που δεν συνέβη στην Ελλάδα στις εκλογές της 7/7/2019.
  Τι νομίζετε θα συνέβαινε-σας το έγραψα και τότε προκεκλογικώς-αν ο ΤσιπροΣύριζα έπαιρνε 10% σαυτές τις εκλογές και όλα τα άλλα κόμματα ,που ήταν εναντιον της Συμφωνίας 90% ;;;.
  Δεν θα στέλναμε ΠΑΝΔΗΜΗ απόφαση για ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και αν όχι δεν θα είχαμε κυβέρνηση Εθνικής Ενότητος ,αν δεν πρωτοστατούσε η Ν.Δημοκρατία ;;;.
  Φίλε Θεσσαλονικέ -Καλαμαριώτη. Και εσύ και όλοι οι αντίθετοι με την Συμφωνία των Πρεσπών τον ΤσιπροΣύριζα και τους ψηφοφόρους του στις τελευταίες εκλογές να αιτιώμεθα ,γιατί τώρα θα αντιμετωπίσουμε τα Σκόπια”στα μαρμαρένια αλώνια” της Ευρωπαικής Ενώσεως ,στην οποίαν τους είναι αδιάφορο τους Αμερικανούς αν δεν μπουν .
  Τους έχουν στο ΝΑΤΟ και αυτό είναι το παν γιαυτούς.
  Εμείς θα ”μετρήσουμε”την συμπεριφορά όλων των κομμάτων μέχρι τις επόμενες εκλογές και θα καταλογίσουμε τις ευθύνες τους και πρέπει να ”εξαφανίσουμε” τον ΤσιπροΣύριζα ως αποκλειστικά υπαίτιο αυτής της ανθελληνικής Συμφωνίας.
  Μήπως αναζητεί διεύρυνση γενικώς και αλλαγή ονομασίας του Σύριζα για να κρύψει την μαύρη κηλίδα της Συμφωνίας των Πρεσπών και να ξεγελάσει πάλι τους ορκισμένους αντιδεξιούς αριστερο-”δημοκράτες”;;;.
  Ποιός παίρνει όρκο για το αντίθετο;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα