Με στόχο να βελτιωθεί η επικοινωνία του Στέφανου Κασσελάκη με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και να αλλάξει προς το καλύτερο το κλίμα στην Κ.Ο. παράλληλα με πιο αποτελεσματικό συντονισμό, ξεκινάει το απόγευμα της Παρασκευής το brainstorming  στις Σπέτσες.

Σε αυτή την τρίημερη (διήμερη επί της ουσίας) σύσκεψη εργασίας, όπως την αποκαλούν από το προεδρικό επιτελείο, η επιδίωξη είναι να τεθούν οι στόχοι της νέας περιόδου έως τις ευρωεκλογές, να γίνει απολογισμός της έως σήμερα δράσης των τομεαρχών, με παρουσίασή της μέσω διαφανειών (power point) και να συμφωνηθούν και τα επόμενα βήματα.

Σε χαλαρή ατμόσφαιρα, στο εξοχικό του Στ. Κασσελάκη, όπου και θα γίνει αυτή η σύσκεψη εργασίας, θα προσπαθήσουν να συντονιστούν καλύτερα, εάν αυτό είναι εφικτό, να κλείσουν πληγές, όσο αυτό γίνεται, και κυρίως να επέλθει κατά κάποιο τρόπο μια στοιχειώδης συντροφικότητα που απουσιάζει εσχάτως.

Οι πληγές που πρέπει να κλείσουν

Σε καμία περίπτωση η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θέλει αυτή η διαδικασία αυτή να κυριαρχήσει ως ένα κοσμικό γεγονός, καθώς είναι μια αμιγώς πολιτική διαδικασία, να ανοίξει πληγές και να υπάρξουν αντιπαραθέσεις. Γι’ αυτό και επελέγη ως χώρος διεξαγωγής το εξοχικό του Στ. Κασσελάκη, ώστε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς και χωρίς πίεση και άγχος να συζητηθούν πολλά.

Ένας από τους βασικούς στόχους πέρα από την σύσφιξη των σχέσεων με τους βουλευτές, είναι κυρίως να συζητηθούν και κινήσεις για βελτίωση της εικόνας του κόμματος στην κοινωνία, καθώς στις μετρήσεις εξακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει χαμηλές πτήσεις.

Η σύσκεψη εργασίας, από την οποία θα απουσιάζουν τελικά μόνο η Ολγα Γεροβασίλη για λόγους υγείας και η Ελενα Ακρίτα που έχει υποχρέωση με ομιλία σε συνέδριο, καθώς όλοι οι άλλοι θα πάνε στο νησί, παρά την παρασκηνιακή γκρίνια, θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής, το βράδυ θα υπάρξει χαλαρό δείπνο στο σπίτι του Στ. Κασσελάκη, το Σάββατο από το πρωί έως αργά το απόγευμα θα γίνουν οι εισηγήσεις των τομεαρχών, με ενδιάμεσο διάλλειμα το μεσημέρι και το βράδυ υπάρχει δείπνο σε ψαροταβέρνα.

Ο καυγάς Ακρίτα – Καρανίκα

Πάντως, την γκρίνια δεν την αποφεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς μια ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα, άλλοτε συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε την ενόχληση της Ελ. Ακρίτα.

«Οι συναντήσεις εργασίας στις Σπέτσες που πρότεινε ο σύντροφος πρόεδρος Κασσελάκης γίνονται για την ουσία της πολιτικής και κομματικής σχέσης της Κ.Ο. και όχι για τα μάτια του κόσμου και τα ΜΜΕ… Καλοί μου άνθρωποι, ο πρόεδρος καλεί για να γίνει αυτό που κάνει κάθε μεγάλος σοβαρός ζωντανός οργανισμός όταν θέλει να υπάρχει σύσφιξη και όσμωση σχέσεων και ιδεών και γι’ αυτό δεν σας καλεί για να περάσετε τούφα όπως έχετε συνηθίσει προφανώς για να αντιδράτε έτσι, αλλά για εργασία με ευθύνες και χρεώσεις σε ωραίο περιβάλλον. Γι’ αυτο και θέλει να είστε προετοιμασμένοι με κείμενα και Power point…όσο άγνωστο και αν είναι.

»Είμαστε στο 2024 και καλό είναι να μαθαίνουμε από την εποχή μας και οχι από το ξεπερασμένο παρελθόν με τα άχρηστα τοτέμ και τα ανούσια ιερά. Είμαστε κόμμα σύγχρονο της αριστεράς και οχι το ντουλάπι του αναχρονισμού λόγω ιδεολογικής οικειότητας και συνήθειας» έγραψε μεταξύ άλλων ο Ν. Καρανίκας για να απαντήσει η Ελ. Ακρίτα: «Δε μάς παρατάς ρε Καρανίκα. Ασχολήσου με τα πόδια της Μενεγάκη κι άσε μας ήσυχους. Που τόσους μήνες με τη διάσπαση, έχουμε ξεσκιστεί στη δουλειά και θα μας την πεις κι από πάνω. Ασαπέρα αγόρι μου».

ΣΥΡΙΖΑ: Μπορούν οι Σπέτσες να αλλάξουν το κλίμα; – Οι πληγές που πρέπει να κλείσουν