ΣΥΡΙΑ: Θαυμάστε το ελληνικό μωσαϊκό- αριστούργημα του 4ου μ.Χ αιώνα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

ΡΑΣΤΑΝ, Συρία — Η Συρία αποκάλυψε ένα μεγάλο άθικτο μωσαϊκό που χρονολογείται από τη ρωμαϊκή εποχή, περιγράφοντάς το την Τετάρτη ως την πιο σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση στη χώρα πριν από 11 χρόνια.

Στους δημοσιογράφους παρουσιάστηκε το μωσαϊκό στην κεντρική πόλη Ραστάν κοντά στη Χομς, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.

Το ψηφιδωτό, 120 τετραγωνικών μέτρων, βρέθηκε σε ένα παλιό κτίριο που είχε ανασκάψει η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Συρίας. Λιβανέζοι και Σύροι επιχειρηματίες από το Μουσείο Nabu της γειτονικής χώρας αγόρασαν το ακίνητο που χρονολογείται από τον 4ο αιώνα και το δώρησαν στο συριακό κράτος.

Ο Δρ. Humam Saad, αναπληρωτής διευθυντής ανασκαφών και αρχαιολογικής έρευνας στη διεύθυνση, είπε ότι μεταξύ των σκηνών που παρουσιάζει το ψηφιδωτό είναι μια σπάνια απεικόνιση πολεμιστών των αρχαίων Αμαζόνων στη ελληνική μυθολογία.

«Αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι μια ανακάλυψη που είναι σπάνια σε παγκόσμια κλίμακα», είπε ο Saad στο Associated Press, προσθέτοντας ότι οι εικόνες είναι «πλούσιες σε λεπτομέρειες» και περιλαμβάνουν σκηνές από τον Τρωικό πόλεμο μεταξύ Ελλήνων και Τρώων.

Στην αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή μυθολογία, ο ημίθεος ήρωας Ηρακλής σκότωσε την Ιππολύτη, βασίλισσα των Αμαζόνων, σε έναν από τους 12 άθλους του.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα