Συρία: Πρόταση υπουργού Άμυνας της Γερμανίας για ζώνη ασφαλείας υπό διεθνή έλεγχο

22/10/19 | 1 | 0 | 312 εμφανίσεις

Σχέδιο για τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας υπό διεθνή έλεγχο κατά μήκος των συνόρων της Συρίας με την Τουρκία σκοπεύει να παρουσιάσει αυτήν την εβδομάδα στη σύνοδο των χωρών του ΝΑΤΟ, η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ.
Όπως είπε η υπουργός στο Γερμανικό Πρακτορείο, η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έχει συμφωνήσει με το σχέδιο και το έχει προτείνει στους Δυτικούς συμμάχους της Γερμανίας. Η Κραμπ-Καρενμπάουερ θα το παρουσιάσει στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την Πέμπτη.

Το γερμανικό κοινοβούλιο, υπενθύμισε η Κραμπ-Καρενμπάουερ, θα πρέπει να δώσει την έγκρισή του προκειμένου να συμμετάσχουν οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις σε αυτήν την επιχείρηση.

Η Τουρκία εξαπέλυσε επίθεση στη βορειοανατολική Συρία στις 9 Οκτωβρίου, υποστηρίζοντας ότι στοχεύει το Ισλαμικό Κράτος και τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), αφού οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αποσυρθούν από την περιοχή. Το Βερολίνο θεωρεί ότι η επιχείρηση αυτή παραβιάζει το διεθνές δίκαιο αλλά προς το παρόν δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, παρά μόνο περιορισμούς στην πώληση όπλων.
Η Κραμπ-Καρενμπάουερ είπε ότι η κατάσταση στη Συρία υπονομεύει την ασφάλεια της Γερμανίας και της Ευρώπης, την οποία επέκρινε επειδή έχει περιοριστεί σε ρόλο θεατή.
«Το ερώτημα του πώς μπορεί να μοιάζει αυτή η λύση έγκειται στη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας υπό διεθνή έλεγχο, με τη συμμετοχή της Τουρκίας και της Ρωσίας, με στόχο την αποκλιμάκωση της κατάστασης», κατέληξε.
REUTERS/FABRIZIO BENSCH
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, DPA

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    mike iordanidis says:

    Επί τέλους, αφού οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν “τόλμησαν”, τόσο καιρό, να προτείνουν διεθνή έλεγχο των Τουρκικών συνόρων τόσο προς την Συρία όσο και στο Αιγαίο για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών ,ας το κάνει η Γερμανία στο ΝΑΤΟ ελπίζοντας ότι ο Έλληνας Υπουργός στην σύνοδο θα ζητήσει επέκταση του μέτρου και επί τουρκικού εδάφους στα παράλια της γειτονικής χώρας προς το Αιγαίο , και ας το απορρίψει η Τουρκία,….. κάτι θα μείνει

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας