Συνελήφθη Παλαιστίνιος που κατηγορείται ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον υπουργό Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφαλείας Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι ένας Παλαιστίνιος που «σχεδίαζε να τον δολοφονήσει» συνελήφθη «πριν από λίγες εβδομάδες» από την αστυνομία.

«Ένας άραβας ύποπτος, κάτοικος Ιερουσαλήμ, ο οποίος σχεδίαζε να δολοφονήσει τον υπουργό Εθνικής Ασφαλείας Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, συνελήφθη πριν από λίγες εβδομάδες από την αστυνομία σε συνεργασία με τη Σιν Μπετ, την υπηρεσία Εσωτερικής Ασφαλείας», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του ισραηλινού υπουργού.

Ο συλληφθείς κατηγορείται ότι συγκέντρωνε πληροφορίες για τις κινήσεις του υπουργού και έλαβε χρήματα από «τρομοκράτες γειτονικής χώρας» για να διαπράξει το έγκλημα που σχεδίαζε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που δεν κατονομάζει τη χώρα στην οποία αναφέρεται.

«Θα εξακολουθήσω να ακολουθώ μια ισχυρή, δεξιά πολιτική (…) προκειμένου να καταπολεμήσω την τρομοκρατία και να αποκαταστήσω την ασφάλεια και την τάξη στους δρόμους της χώρας», υπογραμμίζει ο ισραηλινός υπουργός.

Ο Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος «Εβραϊκή Δύναμη» που εκπροσωπείται στην κυβέρνηση Νετανιάχου, είναι γνωστός για τις σκληρές θέσεις του έναντι των Παλαιστινίων. Είναι υπέρμαχος της προσάρτησης της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης από το Ισραήλ και της μεταφοράς σε γειτονικές χώρες ορισμένων αράβων ισραηλινών, απογόνων των Παλαιστινίων που παρέμειναν στα εδάφη τους μετά τη δημιουργία του εβραϊκού κράτους το 1948.

Είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα προωθούσε την επιβολή θανατικής ποινής στους καταδικασθέντες για τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε Ισραηλινούς.

Με πληροφορίες από ΑFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

https://hellasjournal.com/2023/03/sinelifthi-palestinios-pou-katigorite-oti-schediaze-na-dolofonisi-ton-ipourgo-ethnikis-asfalias-tou-israil/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα