Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Süleyman Gençel.-Η τραγική ιστορία του

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΤΟΥΡΚΙΑ: Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Süleyman Gençel.-Θύμα της Σιδηράς Κυρίας του Ερντογανικού καθεστώτος στη Σμύρνη Nukhet Hotar.- Η τραγική ιστορία του

Ο Gençel, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, είχε δεχθεί επίθεση στη Σμύρνη το 2013…
04.02.2024
Στη σύλληψη του αρχισυντάκτη του A3 News, Süleyman Gençel (Σουλεϊμάν Γκεντζέλ), προχώρησαν οι τουρκικές αρχές, στο πλαίσιο μήνυσης που κατατέθηκε έπειτα από καταγγελία της πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Dokuz Eylül, Nükhet Hotar.
Ο Gençel, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, είχε δεχθεί επίθεση στη Σμύρνη το 2013. Τότε υποστηρίχθηκε ότι η Hotar, η οποία ήταν αναπληρωτής πρόεδρος του AKP, είχε υποκινήσει την επίθεση.
Η είδηση δημοσιοποιήθηκε σε τουρκικά ΜΜΕ.
ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟN ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Ο Gençel είναι τουρκοκρητικός και μιλά καλά ελληνικά. Έβγαινε συχνά σε ελληνικά ΜΜΕ. Είχε καταφύγει στην Ελλάδα επι χούντας Εβρέν και έκτοτε πρωταγωνιστούσε στην ελληνοτουρκική προσέγγιση και φιλία.
Πριν μερικά χρόνια είχε γράψει, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής του δραστηριότητας, σχόλιο για την δημόσια συμπεριφορά της Hotar και μετά το δημοσίευμα παρακρατικοί του επιτέθηκαν στο γραφείο του και τον χτύπησαν.
Κάποιοι απο αυτούς τους παρακρατικούς μαφιόζους βρέθηκαν για…δουλειές τους στην Αργεντινή, συνελήφθησαν και στη φυλακή, μεταξύ των άλλων, ομολόγησαν πως αυτοί ήταν που έδειραν τον Γκεντζέλ.
Μετά απο αυτήν την ομολογία ο Γκεντζέλ δήλωσε, χρησιμοποιώντας έκφραση του Ερντογάν: θα το πάω μέχρι τέλους, υπονοώντας πως θα φθάσει την υπόθεση ως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η Hotar, ΠΡΥΤΑΝΗΣ του Πανεπιστημίου της Σμύρνης, αντιπρόεδρος του κόμματος του Ερντογάν στην πόλη και τρείς φορές βουλευτής, θεώρησε την δήλωση του Γκεντζέλ συκοφαντική, τον μήνυσε και η… ανεξάρτητη τουρκική δικαιοσύνη τον καταδίκασε σε 1 χρόνο και 2 μήνες φυλακή.
Ο Γκεντσέλ πάσχει απο καρκίνο (απο την ιδια ασθένεια πέθανε πριν τρείς μήνες και η σύζυγός του) και ο δικηγόρος του ζήτησε, λόγω της ασθένειάς του, να εκτίσει την ποινή σε κατ οίκον περιορισμό.
ΣΧΟΛΙΑ:
1.-Αυτό το καθεστώς στην Τουρκία το παρακαλούν οι Ευρωπαίοι, και οι Αμερικανοί, να διατηρήσει σχέσεις μαζί τους.
2.-Κανέναν δεν ενδιαφέρει το θέμα της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου στην Τουρκία. Όλοι υποκρίνονται μπροστά στην αγωνία τους να τα έχουν καλά με τον Ερντογάν.
3.-Ο Γκεντζέλ χρειάζεται υποστήριξη. Θα παρέμβουν με τον τρόπο τους οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, την Ευρώπη και γενικότερα στη Δύση ή τους ενδιαφέρει, ΜΟΝΟ ο σεξουαλικός βίος των ομοφυλοφίλων;
4.-Οι Ενώσεις Συντακτών θα δείξουν, επιτέλους κάποια ευαισθησία. Και οι Ελληνικές και η Ευρωπαϊκή και η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων; Ή, προέχει να τα έχουμε καλά με τον Ερντογάν;
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα