Συνελήφθη ολόκληρη τρομοκρατική ομάδα που συμμετείχε στην επίθεση στο Κερμάν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

ΤΕΧΡΑΝΗ, 7 Ιανουαρίου (MNA) – Όλοι οι τρομοκράτες που συμμετείχαν στην πρόσφατη θανατηφόρα επίθεση στην πόλη Κερμάν στο νοτιοανατολικό Ιράν συνελήφθησαν, δήλωσε ο εισαγγελέας της πόλης Mehdi Bakhshi.

Ο Bakhshi αποκάλυψε αυτές τις πληροφορίες σε τηλεοπτική συνέντευξη το Σάββατο, τρεις ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση.

«Τριάντα δύο άτομα συνελήφθησαν σε σχέση με την υπόθεση της τρομοκρατικής επίθεσης στο Κερμάν και περνούν από προκαταρκτικές ανακρίσεις», αναφέρθηκε  σύμφωνα με το IRNA.

Επιπλέον, πρόσθεσε ο δικαστικός αξιωματούχος, «ανακαλύφθηκαν 16 βόμβες σε ολόκληρη την επαρχία Κερμάν», των οποίων η εκρηκτική δύναμη ήταν μεγαλύτερη από τα γιλέκα αυτοκτονίας που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση της Τετάρτης.

Οι τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις, τις οποίες ανέλαβε η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ ομάδα Τακφιρί Daesh, πραγματοποιήθηκαν κοντά στον τόπο ταφής του αείμνηστου αντιτρομοκρατικού διοικητή του Ιράν, αντιστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, κατά τη διάρκεια τελετής για την τέταρτη επέτειο του μαρτυρίου του.

Από τις εκρήξεις σκοτώθηκαν 89 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 76 Ιρανοί και 13 Αφγανοί και άλλοι 286 τραυματίστηκαν, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Μπαχσί απέρριψε τις φήμες ότι τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης τοποθετήθηκαν σε κάδους απορριμμάτων και πυροδοτήθηκαν εξ αποστάσεως, λέγοντας ότι και οι δύο εκρήξεις πραγματοποιήθηκαν από βομβιστές αυτοκτονίας, ένας εκ των οποίων ήταν από το Τατζικιστάν.

Τόνισε  επίσης ότι οι τρομοκράτες δεν μπόρεσαν να τοποθετήσουν εκρηκτικά μέσα στο νεκροταφείο όπου είναι θαμμένοι οι μάρτυρες, ο εισαγγελέας δήλωσε : «Τους τελευταίους μήνες, έχουν συλληφθεί σε όλη την επαρχία Κερμάν 23 τρομοκράτες του Daesh που ήταν  έτοιμοι να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας».

Ο εισαγγελέας σημείωσε ότι η επαρχία χρειάστηκε να αντιμετωπίσει μεγάλο αριθμό απειλών κατά τη φετινή επέτειο του μαρτυρίου του στρατηγού Σουλεϊμανί, εν μέσω αναφορών για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις από το Daesh και την αντιιρανική τρομοκρατική λατρεία Mujahedin-e-Khalq.

«Ως εκ τούτου, ολόκληρη η επαρχία κινητοποιήθηκε» για να αντιμετωπίσει τυχόν πιθανές απειλές, είπε.

Ο Bakhshi πρόσθεσε ότι η κινητοποίηση περιελάμβανε το Υπουργείο Πληροφοριών, καθώς και τον Οργανισμό Πληροφοριών του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, ακόμη και τον Στρατό, ο οποίος παρακολουθούσε με μικρά αεροσκάφη την περιοχή σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων και υπήρχαν επίσης ειδικοί σκύλοι ανιχνευτές  για τον εντοπισμό τυχόν εκρηκτικών

Ο εισαγγελέας απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η φετινή επέτειος δεν περιείχε τόσες προφυλάξεις ασφαλείας όπως την προηγούμενη χρονιά.

Υποστήριξε ότι η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίστηκε με περισσότερα προληπτικά μέτρα ασφαλείας και αναπτύχθηκε μεγαλύτερος αριθμός δυνάμεων ασφαλείας, ενώ αρκετή χρήση έγινε και από θερμικές κάμερες και drones παρακολούθησης.

MNA/PressTV

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα