Συνελήφθη επικεφαλής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Τυνησία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 


Ο Αλ Μπεχάιρι (δεξιά) αγκαλιάζει τον  Ρασίντ Γκανουσί έναν από τους ιδρυτές της Ενάντα  κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Τα μέσα ενημέρωσης της Τυνησίας ανέφεραν ότι οι τυνησιακές υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν τον αναπληρωτή επικεφαλής του κινήματος  Ενάντα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Νουρεντίν Αλ-Μπεχάιρι, στο πλαίσιο πολλών παραβιάσεων και υποθέσεων οι οποίες βρισκόταν στο χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης μεταξύ 2011 και 2013.

Σε ανακοίνωσή του, το κίνημα Ενάντα επιβεβαίωσε την είδηση ​​της σύλληψης του αναπληρωτή επικεφαλής του κινήματος από πράκτορες ασφαλείας με πολιτικά ρούχα, σημειώνοντας ότι ο Νουρεντίν Αλ-Μπεχάιρι μεταφέρθηκε σε άγνωστο προορισμό.

Το δικαστικό σώμα της Τυνησίας ήταν ευάλωτο στις διεισδύσεις της (Μουσουλμανικής) Αδελφότητας κατά την εποχή του κινήματος Ενάντα, καθώς ακτιβιστές κατηγόρησαν τον «Αλ-Μπεχάιρι για καταστροφή του δικαστικού σώματος και για συμμετοχή του κινήματος Ενάντα στη διάπραξη εγκλημάτων κατά της Τυνησίας».

Τόνισαν ότι ο μυστικός μηχανισμός του κινήματος Ενάντα ενεπλάκη σε πολλές υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών δολοφονιών, καθώς απολάμβανε δικαστικής προστασίας.

Ένας από τους δικαστές στην Τυνησία περιέγραψε ότι το δικαστικό σώμα κατά την εποχή της Ενάντα  δέχτηκε πίεση και εκφοβισμό τα τελευταία δέκα χρόνια, ειδικά από τον Αλ-Μπεχάιρι, εγκρίνοντας ορισμένες εξαιρέσεις στο δικαστικό σώμα, που τους μπέρδεψε και σκόρπισε φόβο στις τάξεις τους.

Sky News Arabia

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα