Συγχαρητήρια σε ποιόν κύριε Αναστασιάδη;

20/10/20 | 2 | 8 | 390 εμφανίσεις

Του Δημήτρη Δημόπουλου

20/10/2020 

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έδωσε επισήμως συγχαρητήρια στον τουρκοκύπριο Ερσίν Τατάρ για την εκλογή του στην κατεχόμενη, από τα τουρκικά στρατεύματα, ζώνη της Βόρειας Κύπρου. Ο κ. Αναστασιάδης είναι πρόεδρος ενός διεθνώς αναγνωρισμένου κράτους, μέλους του ΟΗΕ, της ΕΕ και άλλων διεθνών οργανισμών. Ο κ. Τατάρ τι είναι;

Ο Ερσίν Τατάρ εξελέγη ως «πρόεδρος» ενός μορφώματος που αυτοαποκαλείται «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου –ΤΔΒΚ» και το οποίο δεν αναγνωρίζεται από κανένα άλλο κράτος στον κόσμο, παρά μόνο από την Τουρκία. Όταν ο πρόεδρος κ. Αναστασιάδης δίνει συγχαρητήρια για την εκλογή του στο «νέο πρόεδρο της ΤΔΒΚ» δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να αναγνωρίζει τη, νομικά ανύπαρκτη, «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Μήπως δεν το καταλαβαίνει ούτε αυτός ούτε οι συνεργάτες του;

Αν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ήθελε οπωσδήποτε να είναι ευγενής απέναντι στον κ. Τατάρ θα μπορούσε να του διαμηνύσει : «Συγχαρητήρια για την εκλογή σας ως εκπροσώπου της τουρκικής μειονότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η εκλογή σας όμως βασίζεται και στις ψήφους των εποίκων που βρίσκονται παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας».

Αλλά δεν το έκανε αυτό ο κ Αναστασιάδης ελπίζοντας ότι με τον κ. Τατάρ θα επαναρχίσουν οι συνομιλίες για «λύση» του Κυπριακού. Μόνο που το πρόβλημα της παράνομης εισβολής, κατοχής και εποικισμού της Βόρειας Κύπρου δε θα το λύσει κανένας κ. Τατάρ παρά μόνο η ίδια η Τουρκία. Αν ο κ. Αναστασιάδης δεν μπορεί να συνομιλεί με τον κ. Ερτογάν, γιατί ο τελευταίος δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, ας αναθέσει στον υπουργό των Εσωτερικών ή καλύτερα σε κάποιον ανώτερο υπάλληλο να συνομιλεί με τον κάθε κ. Τατάρ.

Ο κ. Αναστασιάδης και οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις στην Κύπρο, ιδιαίτερα τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, πρέπει να αντιληφθούν ότι η πολυπόθητη «επανένωση της πατρίδας» δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο υπό τουρκική επικυριαρχία. Αντί λοιπόν για την ανέφικτη επανένωση ας καταστρώσουν το στρατηγικό σχέδιο, μαζί με την Ελλάδα και άλλους συμμάχους, για την απελευθέρωση της πατρίδας.

Πηγή : www.ellinikiantistasi.gr

Category: Προτεινόμενα άρθρα

( 2 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  Παρεξηγημένη λέξη η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ,γιατί μας θυμίζει την Εθνική Αντίσταση του 1941-44 -που με το ΕΑΜ ,ΕΛΑΣ και τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ κατέληξε να επιδιώκει την κομμουνιστοποίηση της Ελλάδος μας ,την οποίαν αιματοκύλισε από το 1944-49,αλλά και η Ελληνική Αντίσταση ,που ανήρτησε το άρθρο αυτό του κ.Δημήτρη Δημόπουλου ,μάλλον την εξαφάνιση της Ελλάδος και του Ελληνισμού επιδιώκει ως Πολιτική Οργάνωση ,παρ’ότι διακηρύσσει το αντίθετο ,αφού θεωρεί ως πρώτιστο την νομισματική ανεξαρτησία μας -εκτός ευρώ και Ευρωπαικής Ενώσεως δηλαδή ,όπως και στο δημοψήφισμα του κ.Τσίπρα τον Ιούλιο του 2015- χωρίς να εισηγείται να ”ενταχθούμε” σε κάποιο άλλο ”μαντρί” ,για να μη μας φάει ο λύκος ,που λέγεται τώρα Ερντογανική Τουρκία και αύριο κάποιος άλλος.
  Αγαπητοί” Έλληνες Αντιστασιακοί” με εκθέσεις ιδεών δεν γίνεται πολιτική και ούτε επιβιώνουν Πατρίδες και όσο για το συγχαρητήριο τηλέγράφημα του κ.Αναστασιάδη σε ένα εκλεγμένο σύνοικο Τουρκοκύπριο ηγέτη- αν μη τι άλλο -είναι ευγενική χειρονομία από Έλληνες ,που ουδέποτε υπήρξαν αγενείς και βάρβαροι ,αν και ο Δημοσθένης- με την ρήση του οποίου ”Αισχρόν εστί το σιγάν της Ελλάδος πάσης αδικουμένης ”καταλήγετε στην Διακήρυξή σας- χαρακτήριζε βαρβάρους τους Έλληνες Μακεδόνες του Φιλίππου και του Μ.Αλεξάνδρου .

  • 1.1
   Αλέξανδρος says:

   Πολύ σωστά το άρθρο επισημαίνει ότι η αποστολή συγχαρητηρίων από τον κ. Αναστασιάδη στον κ. Τατάρ σημαίνει ότι το αξίωμά του τελευταίου είναι αντίστοιχο με αυτό του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γιατί ένας πρόεδρος κράτους διεθνώς αναγνωρισμένου, μέλους του ΟΗΕ,της ΕΕ και άλλων Διεθνών Οργανισμών δεν συγχαίρει τον «πρόεδρο» μιας κοινότητας που έχει αυτοανακηρυχθεί σε ανεξάρτητο κράτος (ΤΔΒΚ) επιδιώκοντας τον ακρωτηριασμό της ενότητας του κράτους του.
   Διάβασα τη διακήρυξη της ΕΛ.ΑΝΤ. καί πουθενά δεν βρήκα να υποστηρίζει την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε., μόνο από την ευρωζώνη, προκειμένου να αποκτήσει η Ελλάδα νομισματική καί κατ΄επέκταση εθνική κυριαρχία γιά να σταθεί πάλι όρθια καί να χαράσσει ανεξάρτητη πολιτική, μη υποκείμενη σε εκβιασμούς ξένων. Προσωπικά δεν βρίσκω κάτι λάθος σε αυτό!

   • 1.1.1
    Επισκέπτης says:

    1) Από την Συνθήκη τής Λισσαβώνος, δεν προβλέπεται αποχώρηση ούτε από την ευρωζώνη, ούτε από καμμία άλλη συνθήκη (π.χ. Schnengen, Maastricht κλπ), μονομερώς. Προβλέπεται μόνο στο άρθρο 50 η αποχώρηση από την ΕΕ. Συνεπώς, για να βγει ένα κράτος από το €, πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ.

    2) Ο Αναστασιάδης διέπραξε μνημειώδη γκάφα. Απορώ, δεν βρέθηκε ένας σύμβουλός του να τον αποτρέψει;

    • 1.1.1.1
     Αλέξανδρος says:

     Δεν ισχύει το πρώτο σκέλος. Όπως αναφέρεται σε διατριβή του παν/μίου Αθηνών “Παρολαυτά, η σχέση μεταξύ Ένωσης και Ευρωζώνης συχνά εντάσσεται σε ένα μοτίβο maius-minus, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ως πιο λογικός δρόμος η αναλογική εφαρμογή του άρθρου 50 ΣΕΕ και στην περίπτωση που ένα κράτος μέλος εκφράσει την βούληση να αποχωρήσει μόνο από τον Ευρωζώνη, χωρίς αυτή η ενέργεια να συνεπάγεται αυτόματα και έξοδο από την Ένωση.”

     • Επισκέπτης says:

      Ποια διατριβή είναι αυτή; Ποιος την έγραψε; Δεν έχει σύνδεσμο; Καθένας μπορεί να ερμηνεύσει όπως θέλει.

    • 1.1.1.2
     Αλέξανδρος says:

     Στο πρώτο σκέλος από πού συνάγεται ο αφορισμός σας? Εν τέλει ο καθένας γράφει ότι του καπνίσει!

    • 1.1.1.3
     Αλέξανδρος says:

     Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, σας θυμίζω ότι Ο Σόιμπλε δύο φορές πρότεινε την έξοδο της Ελλάδος από την ευρωζώνη(όχι από την Ε.Ε.),το 2011, στον τότε υπουργό Οικονομικών Ε.Βενιζέλο καί το 2015 στον Α.Τσίπρα, συνεπώς ο αφορισμός σας είναι άκυρος.

     • Επισκέπτης says:

      Εγώ απλώς αναφέρω τι λέει η Συνθήκη τής Λισσαβώνος και αυτό μετρά. Αυτό είχαν πει και στον πολύ Σόϊμπλε, όταν έκανε λόγο για έξοδο από το €. Δεν απάντησες στο ερώτημα που σού έθεσα, προφανώς διότι δεν γνωρίζεις ούτε κι εσύ.

      Τα υπόλοιπα είναι απλώς εικασίες και όντως τελικά ο καθένας γράφει ότι του καπνίσει!

 2. 2
  Σ.Α.Ν. says:

  Δεν γνωρίζουμε αν, μετά την συμφωνημένη-απαραιτήτως- έξοδό μας από το ευρώ έχουμε και κανένα GREXIT ,αλλά σε κάθε περίπτωση θα θέλατε ,αγαπητέ κύριε Αλέξανδρε ,-με το ωραίο όνομα- , να πηγαίνατε ξανά για συνάλλαγμα στις Τράπεζες και ως άτομο και κυρίως ως Ελληνική Επιχείρηση ;;;.
  Δεν σας έπεισε ο τρόμος για κάτι τέτοιο του κ. Τσίπρα ,που αλλοίωσε τελείως αντιδημοκρατικώς το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του Ιουλίου του 2015;;;.
  Να είστε βέβαιος όμως ότι οι ”Έλληνες Αντιστασιακοί ” δεν θα ψηφισθούν ούτε από τα παιδιά τους , που σίγουρα εργάζονται σε χώρες της Ευρωζώνης και καλοπληρώνονται σε ΕΥΡΩ.
  Δεν θέλω να σας αλλάξω την γνώμη να μη θεωρείτε λάθος την έξοδό μας από την Ευρωζώνη . Όλοι δικαιούνται να έχουν γνώμη κατά το αρχαίο ”τις αγορεύειν βούλεται”.

  • 2.1
   Αλέξανδρος says:

   Αυτό πού θυμάμαι πάντως είναι ότι με το ευρώ στεκόμασταν στις ουρές των τραπεζών για 60 ψωροευρώ την ημέρα καί ως Ελληνοκύπριος ποτέ δεν θα ξεχάσω την κλοπή των καταθέσεων μας πού βαφτίστηκε κούρεμα!
   Δυστυχώς αγαπητέ κύριε,δεν μπορείτε να κατανοήσετε ότι τα καταστροφικά Μνημόνια επιβλήθηκαν για να μην αμφισβητηθεί η σταθερότητα του ευρώ και για να συνεχισθεί η εξυπηρέτηση του ευρω-χρέους. Το 2002 όλο το τότε χρέος σε δραχμές (75% του συνόλου) μετατράπηκε σε χρέος σε ευρώ, δηλαδή, σε συναλλαγματικό, αφού η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδίδει ευρώ.
   Το συναλλαγματικό χρέος έχει υποδουλώσει τη χώρα, σ’ όλους τους τομείς.
   Οι περισσότεροι από τους 500.000 Έλληνες, που λόγω της ανεργίας που προκάλεσαν τα μνημόνια της ευρωζώνης, αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν δεν είναι ευτυχισμένοι,επειδή πληρώνονται σε ευρώ και θα προτιμούσαν να ζουν και να εργάζονται στην πατρίδα τους.

   Όλη η μεταπολεμική ανάπτυξη της Ελλάδας βασίστηκε σε μια σταθερή δραχμή. Με το ευρώ βιώνουμε τεράστια οικονομική ύφεση και κοινωνική αποσάθρωση. Ακόμα και η αγορά οπλικών συστημάτων πρέπει να έχει την έγκριση των δανειστών και ιδιαίτερα του Βερολίνου. Δυστυχώς
   κάποιοι δε θέλουν να δουν την πραγματικότητα.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  AΡΙΑΔΝΗ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ Χτες δεν ακούστηκε η σπηλαιώδης φωνή της. Βγήκα στις δύο το πρωί, στις τρεις. Ούτε η βαριά φιγούρα της να ψάχνει στους κάδους και να κόβει με το βλέμμα τα αυτοκίνητα σαν τσομπάνισσα που φυλάει το βοσκοτόπι ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο