Συγκλόνισε η Καρυστιανού από το Ευρωκοινοβούλιο: Τα Τέμπη ήταν κρατικό έγκλημα με υπαίτιους που δεν τιμωρούνται

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η μητέρα της αδικοχαμένης Μάρθης, Μαρία Καρυστιανού, εξαπέλυσε νέες βολές κατά του ΑΠ. Έσπασε όταν μίλησε για την κόρη της και για την τραγωδία των Τεμπών.

Στην εκδήλωση «Τέμπη, Εκτροχιασμός του Κράτους Δικαίου» που έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο μίλησε η Μαρία Καρυστιανού και με την ομιλία της συγκλόνισε τις μητέρες όλου του κόσμου. Αλλωστε όπως και η ίδια είπε σε αυτές απευθύνεται καθώς ακούνε την φωνή των νεκρών παιδιών τους.

«Στη χώρα σας θα τολμούσε κανείς να βάλει τιμή στην ανθρώπινη ζωή; Σε εμάς την κοστολόγησαν, όσο ένα εισιτήριο του τρένου. Τα παιδιά μας δεν ήθελαν να πεθάνουν, ήθελαν να ζήσουν, να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. δεν ήταν αυτή η μοίρα τους, ούτε ήταν ’θυσία’ όπως χαρακτηρίστηκαν. Ανθρωποθυσίες δε συμβαίνουν το 2024. Θα έδινα τα πάντα για να μην ήμουν εδώ να σας μιλάω», είπε η κα Καρυστιάνου στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Αριστερά (The Left) / GUE NGL.

«Ο Κ. Καραμανλής κατέθεσε αθώος σε ένα έγκλημα που όλα δείχνουν το αντίθετο»

Αναφερόμενη στις χθεσινές δηλώσεις του Κώστα Αχ. Καραμανλή κατά την Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, η κα Καρυστιανού, δήλωσε πως «κατέθεσε αθώος σε ένα έγκλημα που όλα τα στοιχεία δείχνουν το αντίθετο. Ο πρώην υπουργός γνωρίζει καλά ότι βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον. Τόλμησε να αναφερθεί σε εμάς, λέγοντας ότι ο πόνος μας θα έπρεπε να είναι βουβός, ώστε να ακούγεται μόνο η δική του φωνή. Κ. Καραμανλή, ακούγοντας σας, σκέφτηκα τι λυπηρό οι νομοθέτες δεν μερίμνησαν για ανθρώπους σαν εσάς δεν μπόρεσαν να φανταστούν το μέγεθος της αναξιοπρέπειας για ανθρώπους σαν κι εσάς. Πλέον είστε μια μειοψηφία, εσείς και οι υποστηρικτές σας. Η κοινωνία οραματίζεται τη δικαιοσύνη και την ταφή όσων εκπροσωπείτε».

Η πρόεδρος του συλλόγου, είπε «απευθύνομαι σε όλες τις μητέρες και τους γονείς του κόσμου, πιθανότατα πολλοί γνωρίζετε για τις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες αλλά δυστυχώς δεν είμαστε θεατές μιας παράστασης, αλλά το ζούμε κανονικά. Πολλά ιδανικά και αρχές γεννήθηκαν μέσα από την ελληνική κοινωνία. Ο κανόνας λέει να βοηθάμε τα κράτη το ένα το άλλο. Αυτά που θα ακουστούν μπορεί να σας φανούν απίστευτα αλλά είναι πραγματικά, πως θα μπορούνε να είναι άλλωστε, κάτι διαφορετικό, είμαστε οι συγγενείς των 57 νεκρών. Δεν ήταν ένα μεγάλο δυστύχημα, αλλά ένα κρατικό έγκλημα, με υπεύθυνους που δεν αγγίζονται».

Η κ.Καρυστιανού ανέφερε πως στην υπόθεση των Τεμπών, η πραγματογνωμοσύνη συντάχθηκε μέσα σε γραφεία, χωρίς να γίνει αυτοψία, ενώ μιλώντας για το μπάζωμα του χωραφιού όπου συγκρούστηκαν τα τρένα, έκανε λόγο για το «πιο γρήγορο έργο της ελληνικής κυβέρνησης». «Η ταχύτερη διαδικασία στην Ελλάδα, βρέθηκαν 620.000 ευρώ κι έγινε το θαύμα. Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο από τον Έλληνα εισαγγελέα, όπου μπαίνουν οι περισσότερες υποθέσεις που αφορούν πολιτικούς. Ακούγαμε από τους υπουργούς τα τελευταία 8 χρόνια να μιλούν για τεράστια κονδύλια που αφορούν την αναβάθμιση του συρμού. Το στηρίξαμε απόλυτα, ακόμη και με τη ζωή μας… Πού να φανταστούμε τον κίνδυνο που διατρέχαμε εμείς για τα παιδιά μας κάθε φορά. Οι μηχανοδηγοί που γνώριζαν, έστελναν υπομνήματα, όχι πως άλλαζε και κάτι. Φανταστείτε να είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν, γνωρίζοντας ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να σκοτωθούν. Ακόμη η ανώτατη ποινή φαντάζει άδικη», σημείωσε.

Εσπασε πάντως και συγκινήθηκε την ώρα που αναφέρθηκε στην κόρη της.

Δείτε την ομιλία της στο 24:50

 

https://www.ieidiseis.gr/ellada/235164/sygklonise-i-karystianoy-apo-to-evrokoinovoylio-ta-tempi-itan-kratiko-egklima-me-ypaitious-pou-den-timoroyntai

spot_img

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν είναι κακό που αναρτώνται όλα όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα και την Ευρώπη μας ,αλλά δύσκολα δικαιολογείς Έλληνες και Ελληνίδες να κατηγορούν την Πατρίδα τους-υπουργοί ,βουλευτές και δικαστικοί την Πατρίδα μας εκπροσωπούν -όχι στο υπερεθνικό Ευρωκοινοβούλιο-αλλά στην παρέα της Αριστεράς (the left) ,που έχει όλο και όλο 37 ευρωβουλευτές, οι οποίοι εξ ορισμού είναι αντίθετες με την κυβέρνηση της Δεξιάς στην πατρίδα μας .
    Σε κάθε περίπτωση δεν στοχοποιείς ένα πρόσωπο -εν προκειμένω τον πρώην υπουργό Καραμανλή (ίσως για το πολιτικά βαρύ επίθετό του), για ένα δυστύχημα-έγκλημα ,στο οποίο δεν ήταν αυτουργός και δεν απαιτείς να εισακουστείς από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη της Πατρίδος σου -που και αυτήν την ”ξεφτιλίζεις”-και η οποία δικάζει πάντα -και θα δικάσει βάσει στοιχείων- διατηρώντας μέχρι την καταδίκη των υπευθύνων το αποδεκτό από όλους στις Δημοκρατίες τεκμήριο αθωότητος, αυτό που πρέπει να τηρούμε όλοι οι δημοκράτες Έλληνες για οποιοδήποτε έγκλημα , ιδίως όταν δεν ήταν σαυτό αυτουργός , όπως εδώ ο πρώην υπουργός.
    Να μη θυμηθούμε την στάση των μανάδων του νεαρού Αξαρλιάν και του εφήβου Γρηγορόπουλου ,που δεν ”τάβαλαν με τους τότε υπουργούς” και όλο το ελληνικό κράτος;;;.
    Υ.Γ Επαναλαμβάνω την προσευχή μου για όλες τις μάνες που χάνουν τα παιδιά τους κάθε μέρα σε δυστυχήματα ”να έχουν την εξ ύψους παρηγορίαν” ,την μόνη πλήρη παρηγορία .

  2. «Ο Κ. Καραμανλής κατέθεσε αθώος σε ένα έγκλημα που όλα δείχνουν το αντίθετο»

    Ως φαίνεται, έχει δίκιο:

    Ο Καραμανλής ήξερε! Είπε ψέματα στην Εξεταστική

    Ποιος σοβαρός άνθρωπος μπορεί να κατηγορήσει αυτήν την κυρία για τον αγώνα που δίνει, εναντίον τού διεφθαρμένου κράτους, στο οποίο ζει;

  3. Το διεφθαρμένο -για πολλούς-κράτος μας έγινε 223 χρονών ,αλλά ο συγκεκριμένος υπουργός δεν ήταν και σταθμάρχης στη Λάρισα το βράδυ του δυστυχήματος , όπως δεν ήταν και ο υπουργός στις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας όταν κάηκαν 104 άνθρωποι στο ΜΑΤΙ το 2018 , γιαυτό και κανένας δεν τον κατηγόρησε ποινικώς .
    Και να το επαναλάβω -γιατί ισχύει παγκοσμίως- συλλογική ποινική ευθύνη δεν υπάρχει .
    Καταδικάζονται από το Δικαστήρια οι αυτουργοί και οι ηθικοί αυτουργοί και όχι οι μετά από αυτούς γονείς, δάσκαλοι και πόσοι άλλοι και στο τέλος-τέλος και ο Θεός ,που αν δεν έκανε τον άνθρωπο δεν θα είχαμε εγκλήματα και δυστυχήματα.
    Φυσικά αυτά δεν γίνονται δεκτά από τους ”προοδευτικούς” και τους εκδικητικούς. ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΜΩΣ .

      • Ευχαριστώ ,αλλά με δημοσιεύματα -εδώ της ”φιλικής” προς την κυβέρνηση εφημερίδας Δημοκρατία -δεν δικάζονται και κυρίως δεν καταδικάζονται άνθρωποι σε καμιά χώρα του κόσμου ,εξαιρείται σίγουρα η Βόρειος Κορέα.
        Χάνουν χρόνο στην Εξεταστική -η οποία δεν εξετάζει τις συνθήκες του δυστυχήματος – το οποίο δεν θα γινόταν εάν ο μοιραίος σταθμάρχης δεν ”ροχάλιζε”-, αλλά για τις Συμβάσεις με ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ από το 1997 και κυρίως την από το 2014 Σύμβαση 717 , που δεν υλοποιήθηκε και για την οποίαν φέρουν πολιτική ευθύνη οι κ.κ. Σπίρτζης και Καραμανλής και ποινικές ενδεχομένως οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ .
        Οι ”εξεταστές” βουλευτές ,-από τους οποίους οι περισσότεροι με φανερή ασχετοσύνη και άγνοια των Συμβάσεων που εξετάζουν- σκέπτονται και ερωτούν κομματικά .
        ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΟΤΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΟΣΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΘΑ ”ΩΡΥΟΝΤΑΙ” ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΙΘΟΥΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ.
        Μου θυμίζει την προσπάθεια του1987 στην έρευνα για τον Φάκελο της Κύπρου , να ”φορτώσουν ” την προδοσία του Ιωαννίδη και την στρατιωτική μας ήττα στην Κύπρο το 1974 , στον αείμνηστο Καραμανλή.
        ΥΓ. Δεν θέλει στο δρόμο της Καραμανλή η ”Δημοκρατική” Παράταξη (ο Σύριζα και το ΠΑΣΟΚ).
        Μεγάλος καημός από το 1955 .
        Ακόμη δεν το καταλάβαμε;;;.

    • Συγκλόνισε -γράφει η ανάρτηση- η Καρυστιανού ,αλλά την διάβασαν και την άκουσαν στο 2ήμερο κάτω από 190 -πολύ λίγοι-αναγνώστες των Ανιχνεύσεων και η ομιλία της δεν έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο ,αλλά στην ”γκαρσονέρα” της Αριστεράς (the left) εκεί- την οποία- από ότι μαθεύτηκε -παρακολούθησε και ο επί τούτου μεταβάς εκεί κ. Κασσελάκης .
      Αφού κομματίσθηκε τόσο έντονα χάθηκε η υπόθεση στην Ελλάδα.
      Ας μην επαναλάβω την πρόβλεψή μου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα