Στράτος Σιμιτζής: ΠΑΟΚ: Η ευκαιρία χάθηκε όμως θα έρθουν και άλλες

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Στράτου Σιμιτσή*
Οι μεγάλες ευκαιρίες στη ζωή είναι σπάνιες, γι’ αυτό όταν παρουσιαστούν θα πρέπει να τις αρπάξουμε και να τις αξιοποιήσουμε.
Δυστυχώς, στο ποδόσφαιρο και γενικά στα σπορ, οι μεγάλες ευκαιρίες μπορεί να παρουσιαστούν συχνά.
Αυτό συνέβη και με τον ΠΑΟΚ που δεν άρπαξε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.
Ένα δίδαγμα ασφαλές εξάγεται απ’ αυτή την υπόθεση. Όταν παρουσιαστεί εκ νέου η μεγάλη ευκαιρία, να είναι σε εγρήγορση και πανέτοιμος να την αδράξει.
“Carpe diem” έλεγαν οι Λατίνοι, ήτος μην αφήνεις τη μέρα να περάσει ανεκμετάλλευτη ή για το ακριβέστερο “αξιοποίησε τη μέρα”.
Αυτό όμως για την περίπτωση του ΠΑΟΚ και κάθε μεγάλου συλλόγου που “διψά” για ευρωπαϊκές διακρίσεις πως πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος, αγωνιστικά και ψυχολογικά.
Αυτό το μήνυμα μας στέλνει και το Τροπάριο της Μεγάλης Εβδομάδος.
Ιδού ο Νυμφιος έρχεται εν τω μέσω τη νυκτός και μακάριος ο δούλος ων ευρήσει γρηγορουντα. Ανάξιος δε πάλιν ων ευρήσει ραθημουντα κλπ. κλπ.
Συνεπώς, όταν παρουσιαστεί η νέα ευκαιρία δεν πρέπει να τον βρει “ραθημουντα” αλλά “γρηγορούντα”.
Όμως, αν μην μεμψιμοιρούμε, γιατί ο ΠΑΟΚ και έκανε το όνομά του πιο ανταγωνιστικό στην Ευρώπη και βοήθησε την Ελλάδα να εδραιωθεί στην 15η θέση της βαθμολογίας και οικονομικώς τα πήγε πολύ καλά. Άρα σημείωσε επιτυχία.
“Carpe diem”, λοιπόν.

Επιβεβλημένη η αυστηριοποίηση των κανονισμών
Όσοι παρακολουθούν αγώνες ποδοσφαίρου, ιδίως στο εξωτερικό και είναι σε θέση να κρίνουν, πολλές φορές διαπιστώνουν πως ποδοσφαιριστές που χρεώνονται με αντιαθλητικό παίξιμο, γλυτώνουν ακόμη και την γνωστή κίτρινη κάρτα.
Και όμως, τα χτυπήματά τους είναι υπέρμετρα δυναμικά, μέχρι αθλητικά και επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα των αντιπάλων τους.
Χτυπήματα σε στυλ καράτε και ζίου- ζίτσου ή κικμπόξινγκ στον αυχένα, στο πρόσωπο και άλλα ευαίσθητα σημεία, τα οποία θα έπρεπε να τιμωρούνται με απευθείας κόκκινη κάρτα και αποβολή μόλις και επισύρουν την κίτρινη κάρτα.
Στο σημείο αυτό η επέκταση των αρμοδιοτήτων του VAR μπορεί να δώσει θετικό αποτέλεσμα.
Μπορεί το ποδόσφαιρο να είναι ένα εξόχως δυναμικό άθλημα, όμως αυτό επ’ ουδενί λόγο σημαίνει ότι μπορεί να γίνει και … εξοντωτικό.
Το ωραίο στην υπόθεση αυτή είναι πως οι περιγράφοντες τούς αγώνες αθλητικοί συνεργάτες των τηλεοπτικών καναλιών σπεύδουν a priori να δώσουν άφεση αμαρτιών με την χρήση του επιρρήματος “άθελά του” ή “χωρίς να το θέλει”.
Από άραγε συνάγουν αυτό το συμπέρασμα, ο Τανάγρας είναι ή μαθητής του;
Η αυστηριοποίηση των κανονισμών είναι αυτό που θα δώσει λύσεις και θα κάνει τους σκληρούς, αντιαθλητικούς και “βρώμικους” ποδοσφαιριστές να φρονιμέψουν.
Τι “άθελά τους” είναι λόγια του … Κλήδονα.

*Δημοσιογράφος, Συγγραφέας

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα