Στράτος Σιμιτζής: Μια απλή “απόλυτα” λογική απορία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Στράτου Σιμιτζή*

Αθλητικός παράγων του αθλητικού ραδιοφώνου ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΠΟΡ σχετικά με τα θλιβερά γεγονότα του γηπέδου Τούμπας, εξέφρασε την απορία πως δηλαδή πηγαίνουν στο γήπεδο άτομα, τα οποία αντί να ζήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα μετέχουν σε βανδαλισμούς και συμπλοκές, συλλαμβάνονται, οδηγούνται στο Α.Τ., τους παίρνουν τα δακτυλικά αποτυπώματά τους κλείνουν στο κρατητήριο και το πρωί τους οδηγούν να δικαστούν στο αυτόφωρο αμαυρώνοντας το ποινικό μητρώο τους.

Σαφής, απλή και πέρα για πέρα λογική απορία του συνεργάτη του ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΠΟΡ.

Πολύ σωστή άποψη, μόνο που στα ελληνικά γήπεδα έχει εκλείψει η κοινή λογική, ενώ βάλλεται ο καλώς εννοούμενος ποδοσφαιρικός πολιτισμός.

Δυστυχώς, φαίνεται πως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί τα χρόνια που όλοι μαζί, μια παρέα, μια συντροφιά, ανεξαρτήτως ποδοσφαιρικών προτιμήσεων πηγαίναμε στο στο γήπεδο.

Παλιές ιστορίες και διηγώντας τες να θλίβεσαι “Πολλω δε μάλλον αν έχεις διατελέσει και παράγων”.

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος τελέστηκε η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στα περίπτερα 13, 14 και 15 της HELEXPO.

Οίκοθεν νοείται, ότι λόγω των μέτρων που ισχύουν, η λειτουργία της ήταν υποτονική κυρίως από άποψη συμμετοχής του κοινού.

Ούτως ή άλλως, οι εκδότες της χώρας έκαναν το χρέος τους συμμετέχοντας με εντυπωσιακά περίπτερα, ενώ το πάρκο έδωσαν εκδοτικοί οργανισμοί από Γερμανία και Κύπρο.

Αν και η συμμετοχή των επισκεπτών δεν ήταν η αναμενόμενη, οι φίλοι του βιβλίου, όπως κάθε χρόνο ήταν εκεί γιατί σ’ αυτούς κυρίως απευθύνεται η Έκθεση.

Η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου είναι πλέον θεσμός και κατά την πρό πανδημίας περίοδο, σημείωνε τεράστια επιτυχία.

Ας μην λησμονούμε πως ένα καλό βιβλίο είναι η καλύτερη συντροφιά για τον σκεπτόμενο ανθρώπο ενώ η έκδοση βιβλίων είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και του πολιτικού επιπέδου μιας χώρας.

Πρώτα σεβασμό στους νόμους, ύστερα φιλόζωοι

Δε θα γενικεύσουμε το ζήτημα, γιατί αυτό θα ήταν νοσηρό και προπαντός άδικο.

Όμως, πολλοί φιλόζωοι έχουν ξεφύγει και αγνοούν νόμους και διατάξεις.

Έτσι, συχνά βλέπει κάποιος μια νεαρή με ένα ή και δύο σκυλάκια να συνέρχεται μεγαλοπρεπώς και με περίσσια αναίδεια και θράσος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Θα ήταν σκόπιμο και κυρίως χρήσιμο, οι διάφοροι φιλοζωικοί σύλλογοι, που κάθε τόσο κάνουν την εμφάνισή τους στα τηλεοπτικά κανάλια, να συστήσουν πρώτα στα μέλη τους και μετά στους απανταχού φιλόζωους ότι πρωτίστως πρέπει να σέβονται τους νόμους και τις διατάξεις και μετά τα αγαπούν τα ζώα.

Γιατί χωρίς σεβασμό στους νόμους, θα μεταβληθούμε σε ζούγκλα και εκεί τα οικόσιτα ζώα και καλοί φίλοι του ανθρώπου δεν μπορούν.

*Ο Στράτος Σιμιτζής είναι Δημοσιογράφος και Συγγραφέας. Από τα βιβλιοπωλεία διατίθεται η νέα συλλογή διηγημάτων του με τίτλο: “Η αρχόντισσα του κάμπου”. Εκδόσεις “Μέθεξις”.

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΟΙ ΚΟΙΝΕΣ ΠΑΡΕΕ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΩΣ ,ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΕ ΓΡΑΒΑΤΕΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΣΕΒΟΝΤΑΝ -ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΦΟΒΟΝΤΟΥΣΑΝ-ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.
    ΜΕΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΟΠΑΔΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΠΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ”ΕΦΤΥΝΑΝ” ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ- ΟΧΙ ΟΛΩΝ-ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ.
    ΤΟ ΧΕΥΖΕΛ ΒΡΗΚΕ ΤΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑΤΣΕΡ, ΕΝΩ ΣΤΝ ΕΛΛΑΔΑ -ΑΠΟ ΤΟ 1981 -ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΙΧΕ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα