Στον υπόκοσμο της Φινλανδίας κατέληξαν τα όπλα που έστειλε η χώρα στην Ουκρανία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σε συνέντευξή του στη Φινλανδική Ραδιοφωνία (YLE) την Κυριακή (30 Οκτωβρίου), ο επιθεωρητής Christer Ahlgren του NBI είπε ότι έχουν δημιουργηθεί διαδρομές από την Ουκρανία προς τη Φινλανδία για τη λαθραία διακίνηση όπλων. [EPA-EFE/ROMAN PILIPEY]

Το Εθνικό Γραφείο Ερευνών της Φινλανδίας (NBI) αναφέρει ότι τα όπλα που στάλθηκαν στην Ουκρανία έχουν ήδη κατά πάσα πιθανότητα βρει το δρόμο τους πίσω στη Φινλανδία και έχουν καταλήξει στα χέρια του εγκληματικού υποκόσμου, συμπεριλαμβανομένων συμμοριών μοτοσικλετιστών.

Σε συνέντευξή του στη Φινλανδική Ραδιοφωνία (YLE) την Κυριακή (30 Οκτωβρίου), ο επιθεωρητής Christer Ahlgren του NBI είπε ότι έχουν δημιουργηθεί διαδρομές από την Ουκρανία προς τη Φινλανδία για τη λαθραία διακίνηση όπλων. Ωστόσο, ο Ahlgren κράτησε μυστικό τι είδους όπλα μπορεί να βρίσκονται τώρα σε λάθος χέρια.

Μέχρι στιγμής, η Φινλανδία έχει στείλει εννέα αποστολές στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, με την τελευταία παράδοση να πραγματοποιείται τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Το περιεχόμενο όλων των αποστολών δεν έχει αποκαλυφθεί για λόγους ασφαλείας της Φινλανδίας. Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι η βοήθεια περιελάμβανε τουλάχιστον 2.500 τουφέκια και μια ποσότητα 150.000 φυσιγγίων.

Η είδηση για το λαθρεμπόριο όπλων δεν αποτελεί έκπληξη. Ήδη στις 22 Ιουλίου του τρέχοντος έτους, η Europol εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι «η διάδοση πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών που διακινούνται στην ΕΕ μέσω καθιερωμένων διαδρομών λαθρεμπορίου ή διαδικτυακών πλατφορμών».

Αυτή η προφητεία έγινε πραγματικότητα. Σύμφωνα με τον Christer Ahlgren του NBI, όπλα που έχουν σταλεί στην Ουκρανία έχουν επίσης βρεθεί στη Σουηδία, τη Δανία και την Ολλανδία.

Pekka Vänttinen | EURACTIV.com

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα