Ποιό αναλυτικά, τα γεγονότα όπως περιγράφονται απο τον Φρίξο Δρακοντίδη στο «Πρώτο Θέμα», ο εφοπλιστής που διατηρεί πολυτελή βίλα στη Μύκονο, είχε φέρει στην Ελλάδα από το εξωτερικό το μαύρο Jeep Wrangler για να το εκτελωνίσει. Ενώ κατέθεσε αίτηση εκτελωνισμού και προσδιορίστηκαν περίπου 20.000 ευρώ για την ταξινόμηση του οχήματος, αιτήθηκε και στην επιτροπή ιστορικού τέλους να μειωθεί η αξία του τέλους ταξινόμησης.

Το αυτοκίνητο έπρεπε να μείνει σταθμευμένο στο χώρο που είχε δηλώσει κατά την άφιξή του. Ωστόσο στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι την σύσταση της επιτροπής, έληξαν οι πινακίδες «τσόλ» που του είχαν διατεθεί απο το εξωτερικό για έρθει στην Ελλάδα.

Τότε ο εφοπλιστής προκειμένου να διευκολυνθεί και να έχει το αυτοκίνητο το καλοκαίρι στη Μύκονο, δανείστηκε πινακίδες ΔΟΚ από έμπορο αυτοκινήτων της Αθήνας ενώ το αυτοκίνητο του χρησιμοποιούσε άτομο του προσωπικού της βίλας.

Όταν, λοιπόν, ο υπάλληλος έπεσε σε μπλόκο της Αστυνομίας, οδηγήθηκε στο Α.Τ για εξηγήσεις. Οι αρχές προχώρησαν στην προσωρινή δέσμευση του αυτοκινήτου και επέβαλαν το πρόστιμο το οποίο αναγκάστηκε να πληρώσει ο εφοπλιστής προκειμένου να πάρει πίσω το όχημα του.

https://europost.gr/sti-faka-ton-archon-tis-mykonoy-pasignostos-efoplistis-to-mayro-polyteles-tzip-i-vila-sto-nisi-kai-to-mploko-poy-efere-sto-fos-tin-apisteyti-plektani/