ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΠΕΡΑΣΕ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Η επίσκεψη του Αλβανού Προέδρου στην Έκθεση των μουσουλμάνων τσάμηδων η οποία πραγματοποιείται στους τοίχους και τα κάγκελα της Αλβανικής Προεδρίας δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη.
Στην Έκθεση παρουσιάζονται χάρτες που αμφισβητούν την εδαφική επικράτεια της Ελλάδας, μιας χώρας μέλους της Ε.Ε. στην οποία η Αλβανία θέλει να γίνει μέλος.
Το ερώτημα είναι μπορεί να γίνει μέλος της Ένωσης μια χώρα που αμφισβητεί την επικράτεια ενός ήδη μέλους που είναι και γειτονική της χώρα;
Η απάντηση δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη σε μια Ένωση που τείνει να καταντήσει ανέκδοτο.
Χωρίς την συγκολητική ουσία ενός οράματος που το δίδουν οι μεγάλοι ηγέτες, η Ε.Ε. δεν είναι τίποτε. Και η Ένωση αυτήν τη στιγμή δεν έχει ηγέτες. Ούτε οι θεσμοί που δημιούργησε λειτουργούν ενοποιητικά. Διαμορφώνονται στο εσωτερικό της ομάδες συμφερόντων που δεν συγκροτούν τίποτε το ενιαίο.
Η Ελλάδα, όμως, πρέπει να κάνει σαφές, και φαντάζομαι θα το έχει κάνει, πως με τέτοιες προϋποθέσεις δεν μπορεί να συναινέσει στην ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας.
Αυτό είναι σαφές στα Τίρανα. Και ο Αλβανός πρόεδρος Ρετζέπ Μέτα διακινδυνεύει τις διεθνείς σχέσεις της χώρας του με το να την εκθέτει με αυτόν τον τρόπο διότι, προφανώς, θέλει να φέρει σε δύσκολη θέση τον μεγάλο αντίπαλό του Έντι Ράμα. Η υπενθύμιση του εκπροσώπου του ότι δεν είναι υπόλογος παρά στο αλβανικό κοινοβούλιο και η όποια ρηματική διακοίνωση πρέπει να υποβληθεί στη χώρα μέσω του υπουργείου εξωτερικών (εκμεταλλευόμενος ένα λάθος της ελληνικής πλευράς) δείχνει ότι θα ήθελε να φέρει σε δύσκολη θέση την σημερινή αλβανική κυβερνηση.
Ο Μέτα έχει περιέλθει σε μια φάση ολικής πολιτικής έκλειψης απο το αλβανικό πολιτικό σκηνικό κάνοντας μια μακροχρόνια κακή πολιτική πορεία απο το 1990 ως σήμερα.
Είναι απο τους πλέον διεφθαρμένους αλβανούς πολιτκούς.
Στην Αλβανία κανείς πολιτικός δεν υπήρξε αδιάφθορος (θα μου πείτε στην Ελλάδα υπάρχει;) αλλά ο Μέτα είναι η προσωποποίηση της διαφθοράς.
Δεν είμαστε ούτε στη δεκαετία του 90 ούτε του 2000. Και οι Αλβανοί (πολιτικοί και κοινωνία) θα συνειδητοποιήσουν πως οι παιδικότητες με τους εθνικισμούς δεν συγχωρούνται πια. Αν θέλουν ευρωπαϊκή πορεία θα πρέπει να αλλάξουν τροπάριο.
spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Αλβανία με την ισχυρή υποστήριξη πρωτίστως των ΗΠΑ καθώς και της Τουρκίας, Ιταλίας, υπονομεύει την ασφάλεια και την κυριαρχία της Ελλάδας. Η ιδέα της μεγάλης Αλβανίας είναι η νέα απειλή στα Βαλκάνια.

    Δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχουν κύκλοι με σημαντικές επιρροές στην κυβέρνηση που υποστηρίζουν την Αλβανοποίηση της Εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας και των Βαλκανίων. Είναι το ΕΛΙΑΜΕΠ του Σώρος. Μέσα στο 2021 παρουσίασε και έρευνα για την Ελληνο-αλβανική φιλία και τη διστακτικότητα των Ελλήνων. Οι ερευνητές του ΕΛΙΑΜΕΠ (εκ Θεσσαλονίκης) ας επισκεφτούν την έκθεση της Αλβανικής προεδρίας για να δουν τα αίτια της διστακτικότητας.

    Ο γιος του Σώρος πρόσφατα ανήρτησε περιχαρής φωτογραφίες με τον Ράμα. Το σχέδιο πάει καλά και η Αλβανία αποθρασύνεται.

    Η Ελλάδα στο πλαίσιο διευθέτησης των Θαλάσσιων ζωνών επιδεικνύει τεράστια, μη κατανοητή υπομονή και διπλωματική αβρότητα. Αυτό πρέπει να πάρει τέλος
    Η Αλβανία καταλαβαίνει μόνο το μαστίγιο. Αυτή είναι η κουλτούρα τους λόγω Χότζα και δεν αλλάζει με τίποτα.

    Οι διπλωματικές σχέσεις με την Αλβανία δεν θα πρέπει να επηρεάσουν τη ζωή των Αλβανών που ζουν στην Ελλάδα. Η ενσωμάτωση τους (πολιτισμική, γλωσσική, θρησκευτική, επαγγελματική, εκπαιδευτική, κλπ) και η ανοχή διαβίωσης τους θα πρέπει να συνεχιστούν. Δεν χρειάζεται η Ελλάδα να “ξεσπάσει” σε αυτούς για ότι κάνουν ο Ράμα και ο Μέτα.

    Η ΕΕ με την πρόσφατη απόφαση μη έναρξης των διαπραγματεύσεων με την Αλβανία απέδειξε ότι είχε δίκιο. Όχι το 2030, αλλά ούτε το 2080 θα μπορέσει η Αλβανία να μπει στην ΕΕ. Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι επικεφαλής του Αντιαλβανικού μετώπου στην ΕΕ. Δεν θα χαθεί και τίποτα αν δεν πάει στη Χάγη η ΑΟΖ. Ο εμπαιγμός και οι εθνικές απειλές όμως πρέπει να σταματήσουν. Και τα κονδύλια της ΕΕ θα πρέπει να κοπούν με πρωτοβουλία της Ελλάδας για μειωθεί η διαφθορά στην Αλβανία.

  2. “Η Ελλάδα, όμως, πρέπει να κάνει σαφές, και φαντάζομαι θα το έχει κάνει, πως με τέτοιες προϋποθέσεις δεν μπορεί να συναινέσει στην ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας”

    Εγώ δεν το φαντάζομαι καθόλου, αφού εξακολουθεί να διακηρύττει προς πάσαν κατεύθυνση ότι στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική τού ναρκοκράτους.

    @ Ε.Ρ.

    “Οι διπλωματικές σχέσεις με την Αλβανία δεν θα πρέπει να επηρεάσουν τη ζωή των Αλβανών που ζουν στην Ελλάδα”

    Λάθος! Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσομε να τρέφομε στον κόρφο μας φίδια. Οι Αλβανοί ήσαν, είναι και θα είναι ΑΛΒΑΝΟΙ! Εδώ και πολλά χρόνια, θα έπρεπε να έχουν αρχίσει ομαδικές απελάσεις Αλβανών, ως αντίποινα για τον εξανδραποδισμό τού ελληνισμού τής Β. Ηπείρου. Αντ’ αυτού, η Αθήνα χαϊδεύει δουλοπρεπέστατα τα Τίρανα και ανεχόμαστε στην χώρα μας τούς δεδηλωμένους συμμάχους τών Τούρκων, οι οποίοι επιπλέον διακρίνονται για την επίδοσή των στα βαρύ έγκλημα. Άλλως, τι σημαίνει “Η Αλβανία καταλαβαίνει μόνο το μαστίγιο”, πράγμα όντως αληθές;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα