Στην Αθήνα σήμερα ο Στόλτενμπεργκ του ΝΑΤΟ -Τι έκανε νωρίτερα στα Σκόπια

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΕΝΟΨΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

 

 

 

 

Μήνυμα στον Γενς Στόλτενμπεργκ ότι η ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για μια «φτωχή» συμφωνία έστειλε ο σκληροπυρηνικός πρόεδρος της χώρας κατά τη συνάντησή τους στα Σκόπια.

«Πιστεύω ότι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι το κατάλληλο μέρος για την “Μακεδονία” και θα συνεχίσω να στηρίζω τους στρατηγικούς μας στόχους. Ωστόσο, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ επ’ ουδενί δεν θα πρέπει να αποτελέσουν άλλοθι για μια φτωχή συμφωνία», τόνισε.

Υποστήριξε δε ότι η ΠΓΜΔ πληρούσε ήδη από το 2008 τα κριτήρια ένταξης στη Συμμαχία κι ότι συνεισφέρει ενεργά στις διεθνείς ειρηνευτικές της αποστολές κερδίζοντας επάξια τη θέση της, χωρίς να χρειάζονται πρόσθετοι όροι, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η προεδρία. Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ κι ο ΓΓ του ΝΑΤΟ συζήτησαν τις τρέχουσες εξελίξεις στη χώρα, καθώς και τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στους τομείς της Άμυνας και της ασφάλειας βάσει των νατοϊκών στάνταρ.

O Στόλτενμπεργκ έφθασε χθες βράδυ στα Σκόπια, στο αεροδρόμιο των οποίων τον υποδέχθηκαν ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και η υπουργός Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα.

Στη συνέχεια ο Ζάεφ παρέθεσε δείπνο εργασίας στον ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Ντιμιτρόφ: «εφικτή η ένταξη της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ

Με αφορμή την επίσκεψη του τελευταίου ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Νίκολα Ντιμιτρόφ χαρακτήρισε «εφικτή την ένταξη της “Μακεδονίας” ως το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ» σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι εφικτή. Είμαι ευγνώμων στον Γενς Στόλτενμπεργκ για τη δεύτερη επίσκεψή του στη “Μακεδονία” φέτος. Στις 30 Σεπτεμβρίου θα αδράξουμε αποφασιστικά την ευκαιρία να γίνουν το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ», έγραψε.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ θα συναντηθεί ακόμη και με τον πρόεδρο της Βουλής της ΠΓΔΜ Ταλάτ Τζαφέρι, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί στρατιωτική βάση στο Ίλιντεν.

«Η επίσκεψη δείχνει τη δέσμευση και την υποστήριξη του ΝΑΤΟ στην εισδοχή των Σκοπίων», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Συμμαχίας.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του το απόγευμα στα Σκόπια ο Στόλτενμπεργκ θα έλθει στην Αθήνα, όπου θα ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, Ν. Κοτζιά και Πάνο Καμμένο για την υπό εξέλιξη ενταξιακή πορεία της γείτονος στην Ευρωατλαντική συμμαχία

Φωτογραφία: republika.mk

Πηγή: iefimerida.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και αμα κερδηθει το δημοψηφισμα στα Σκοπια μαλλον θα επισκεφθει και την στρατιωτικη βαση του ΙΛΙΝΤΕΝ ,-που ειναι η επιτομη του Σλαβικου αλυτρωτισμου εις βαρος της μιας και μονης Μακεδονιας μας- και ο κ. Καμμενος και η Ελληνικη στρατιωτικη ηγεσια ως εκ της ιδιοτητος των . Μερικοι μαλιστα πιστευουν -αυταπατωμενοι- οτι προ της επισκεψεως τους πρεπει να ζητησουν δια μεσου του ΥΠΕΞ κ. Κοτζια την μετονομασια της βασεως απο ΙΛΙΝΤΕΝ σε ΦΙΛΙΑΣ των Βορειων Μακεδονων και των Ελληνων, -που περιλαμβανουν και νοτιομακεδονες- και δεν αποκλειεται να ζητησουν οι Σκοπιανοι για αμοιβαιοτητα να μη τους καταπιεζουν τους νοτιους ”ομοεθνεις” τους;.
    Βρε πως μπορει να φθασουμε σε τεχνητη οξυνση με την Συμφωνια της Τεντας στις Πρεσπες και να ζηταμε αλλους Νιμιτς για μεσολαβηση.
    Υ.Γ. Μηπως να ονομαζαμε κανενα στρατοπεδο δικης αμιγως ,η, και ΕλληνοΝατοικης Μοναδος σε βαση ”Γραμμος 29 Αυγουστου 1949”;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα