Ο ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ: Στεφανί Φραπάρ: Στο φύλλο αγώνα μετά το τέλος του Παναθηναϊκός – Άρης αναφέρει απόπειρα βιαιοπραγίας εις βάρος της

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Γαλλίδα ρέφερι κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια με τη συνοδεία αστυνομίας

Η Στεφανί Φραπάρ στο φύλλο αγώνα μετά το τέλος του Παναθηναϊκός – Άρης, αναφέρει ότι υπήρξε απόπειρα βιαιοπραγίας εις βάρος της, καθώς οι Θεσσαλονικείς της επιτέθηκαν.

Η Γαλλίδα ρέφερι μάλιστα κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια με τη συνοδεία αστυνομίας, ενώ στη συνέχεια δεν μπόρεσε να παραλάβει το μετάλλιο της.

Μετά το τέλος του αγώνα, οι παίκτες των «κίτρινων» έκαναν «ντου» στη διαιτητή, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε και η επίθεση του Θόδωρου Καρυπίδη προς το πρόσωπό της όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Μάλιστα όπως τονίζεται από την ίδια ποδοσφαιριστής του Άρη, του οποίου το όνομα δεν αναφέρεται έκανε κίνηση να την κλοτσήσει, χωρίς ωστόσο να το κάνει.

Όμως η ένταση φαίνεται να συνεχίστηκε και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν καταγγελίες πως η Φραπάρ δέχθηκε επίθεση και στα αποδυτήρια, η οποία και έφερε τον τραυματισμό της.

Για την ώρα μένει να δούμε τι έχει γραφτεί αναλυτικά στο φύλλο αγώνα, με την ομάδα του Άρη να αντιμετωπίζει ενδεχόμενο με βαριά τιμωρία.

Άρης: Καταγγελία στην UEFA για Φραπάρ

Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις των κιτρινόμαυρων για τα όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου

 26/05/2024 14:07 0

Άρης: Καταγγελία στην UEFA για Φραπάρ

Έξαλλοι είναι στον Άρη με την Στεφανί Φραπάρ και ήδη οι κιτρινόμαυροι έχουν αποφασίσει πώς θα κινηθούν από εδώ και πέρα αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι του Άρη θα προβούν σε επίσημη καταγγελία στην UEFA για την 40χρονη Γαλλίδα σε ό,τι αφορά στην αποβολή του Βλαντιμίρ Νταρίντα, το πέναλτι που δεν έδωσε υπέρ των κιτρινόμαυρων στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και γενικά την διαιτησία της.

Επίσης, καταγγελία θα γίνει και για τον Χαμίντ Γκεναουί, που βρισκόταν στο VAR και ο οποίος δεν φώναξε την Φραπάρ για να δει την φάση του πέναλτι και να τσεκάρει ξανά εάν είναι σωστή ή όχι η αποβολή του Ζουλ.

Πώς σχολίασαν τα ευρωπαϊκά Μέσα την παρουσία της Φραπάρ στον τελικό

Στάθηκαν στις τρεις κόκκινες κάρτες που μοίρασε και στη φυγάδευσή της από το Πανθεσσαλικό με τη βοήθεια της αστυνομίας

 26/05/2024 13:57

Πώς σχολίασαν τα ευρωπαϊκά Μέσα την παρουσία της Φραπάρ στον τελικό

Στην παρουσία της Στεφανί Φραπάρ, αλλά και στα όσα έγιναν τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το τέλος του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη αναφέρθηκαν Μέσα απ’ όλη την Ευρώπη.

Χαρακτηριστικά, η γαλλική ιστοσελίδα Vibes Foot ανέφερε για την Γαλλίδα ρέφερι: «Στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, η Στεφανί Φραπάρ αναγκάστηκε να φύγει από το Πανθεσσαλικό Στάδιο συνοδεία της αστυνομίας, αφού μοίρασε τρεις κόκκινες κάρτες! Μετά το νικητήριο γκολ του Παναθηναϊκού στο 90+7′, η Φραπάρ προκλήθηκε από τον πρόεδρο και ιδιοκτήτη του Άρη, της ηττημένης ομάδας».

«Απίστευτο αυτό που συνέβη στο τέλος του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη, όταν η διαιτητής Στεφανί Φραπάρ αναγκάστηκε να φύγει από το γήπεδο με συνοδεία. Έξαλλοι οι παίκτες, το επιτελείο και ο πρόεδρος του Άρη στο τέλος του αγώνα, που κρίθηκε με γκολ του Παναθηναϊκού», σημείωσε η ιταλική ιστοσελίδα Cronache di spogliatoio.

Ομοίως, η ιταλική ιστοσελίδα Sportface έγραψε: «Τρεις κόκκινες κάρτες και γκολ στο 97ο λεπτό στον τελικό Παναθηναϊκός-Άρης: Η Στεφανί Φραπάρ έφυγε συνοδεία της αστυνομίας στο τελευταίο σφύριγμα».

 

Μεγάλες καταστροφές από τη φωτιά που ξέσπασε στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης τα ξημερώματα (φωτ.)

Σοκάρουν οι εικόνες που απεικονίζουν τις ζημιές

 26/05/2024 13:33

Μεγάλες καταστροφές από τη φωτιά που ξέσπασε στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης τα ξημερώματα (φωτ.)

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκλήθηκαν στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης από τη φωτιά που ξέσπασε μετά τις 3 τα ξημερώματα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, εκτεταμένες είναι οι ζημιές στο γραφείο του ισχυρού άνδρα του Άρη, Θόδωρου Καρυπίδη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι καταστράφηκε αρχειακό υλικό, αλλά και οικονομικά στοιχεία, που υπήρχαν στα γραφεία.

Από την πλευρά του, ο Θόδωρος Καρυπίδης φέρεται να κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων και αύριο (27/5) θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, για την καταστροφή του αρχείου.

grafeia-pae-aris-2.jpg
grafeia-pae-aris-3.jpg
grafeia-pae-aris-4.jpg
grafeia-pae-aris-5.jpg
grafeia-pae-aris-7.jpg

Πηγή: https://dikografies.blogspot.com

To Νetflix τρόλαρε το θέαμα του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας

Το χιουμοριστικό ποστάρισμα στο Twitter που έγινε viral

 26/05/2024 13:18

To Νetflix τρόλαρε το θέαμα του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας

Το θέαμα στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Παναθηναϊκός και τον Άρη δεν πέρασε απαρατήρητο από το Netflix, το οποίο σχολίασε με καυστικό τρόπο τα όσα διαδραματίστηκαν χθες βράδυ (25/5) στο Πανθεσσαλικό.

Πέρα από τις άδειες εξέδρες, που δεν συνάδουν με έναν τελικό κυπέλλου, απογοητευτικό ήταν και το θέαμα του παιχνιδιού εξαιτίας των πολλών αποβολών από την Στεφανί Φραπάρ και των λίγων καλών φάσεων που έγιναν.

Με δεδομένα αυτά, λοιπόν, ο επίσημος λογαριασμό του Netflix στο Τwitter σχολίασε με χιουμοριστικό τρόπο τα όσα έγιναν στο παιχνίδι.

«Δεν έχει skip intro αυτό το πράμα;» ανέφερε χαρακτηριστικά το tweet που έγινε viral.

 

Βερολίνο: Συλλήψεις και τραυματισμοί λόγω της σύγκρουσης φανατικών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ελληνική πρεσβεία, πάντως, o οπαδός που είχε τραυματιστεί σοβαρά διέφυγε τον κίνδυνο

 26/05/2024 11:28

Βερολίνο: Συλλήψεις και τραυματισμοί λόγω της σύγκρουσης φανατικών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού

Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού σημειώθηκαν σε δύο σημεία στο Βερολίνο αργά το βράδυ του Σαββάτου (25/5), όπου οι δύο ελληνικές ομάδες αγωνίζονται στο φάιναλ φορ της Euroleague. 

Η μία συμπλοκή ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων ξέσπασε κοντά σε σταθμό του μετρό της γερμανικής πρωτεύουσας, ενώ μία ακόμη σημειώθηκε κοντά σε ξενοδοχείο. 

Από τα άγρια επεισόδια υπήρξαν τραυματίες, ενώ η γερμανική αστυνομία προέβη και σε συλλήψεις. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ελληνική πρεσβεία, πάντως, o οπαδός που είχε τραυματιστεί σοβαρά διέφυγε τον κίνδυνο. 

Εκτενές ρεπορτάζ της «Equipe» για την επίθεση Καρυπίδη στη Φραπάρ

Για περιπετειώδες ματς που ολοκληρώθηκε με επίθεση του επικεφαλής των κιτρινόμαυρων στη Γαλλίδα ρέφερι κάνει λόγο η εφημερίδα

 26/05/2024 11:15

Εκτενές ρεπορτάζ της «Equipe» για την επίθεση Καρυπίδη στη Φραπάρ

Το επεισόδιο μεταξύ της Στεφανί Φραπάρ και του Θόδωρου Καρυπίδη καλύφθηκε εκτενώς και από τον γαλλικό Τύπο. Όπως έγραψε η «Equipe« μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές εφημερίδες της Ευρώπης:

«Ήταν ένα περιπετειώδες ματς. Η Στεφανί Φραπάρ ορίστηκε να διευθύνει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Άρη Θεσσαλονίκης το βράδυ του Σαββάτου (1-0) και η Γαλλίδα δέχτηκε αποδοκιμασίες. Μοιράζοντας τρεις κόκκινες κάρτες στο δεύτερο ημίχρονο (51′, 65′ και 71′), εκ των οποίων οι δύο για τον Άρη που έχασε με γκολ στο τέλος των καθυστερήσεων (90+7′), συγκέντρωσε την οργή των παικτών και του τεχνικού επιτελείου των ηττημένων με το σφύριγμα της λήξης και χρειάστηκε να απομακρυνθεί από την αστυνομία. Η Στεφανί Φραπάρ δέχτηκε επίθεση από τον Θεόδωρο Καρυπίδη, πρόεδρο του Άρη».  

Μακεδονία

spot_img

29 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σε λίγο θα γραφτεί ότι για αυτή την αποκρουστική συμπεριφορά των παραγόντων του Άρη φταίει το κράτος των Αθηνών.
    Ο πολιτισμός φαίνεται σε αυτές τις εκδηλώσεις και εκθέτει την Ελλάδα ειδικά τώρα που ήταν γυναίκα διαιτητής.

      • Φταίτε γι αυτά που σας καταλογίζουμε. Μην αυτομαστιγώνεστε κι όλας… Πάντως, όλοι διακατεχόμεθα απο μια κοινή ιδεολογία. Και το εργοστάσιο παραγωγής της βρίσκεται στην Αττική. Οι δικοί σας που πήγαν στο Μόναχο τι έκαναν; Μήπως εξέθεσαν περισσότερο την Ελλάδα;

        • Δεν είναι θέμα ποδοσφαίρου ή μπάσκετ. Κάθε μέρα γράφει ο κ. Σαββίδης για τον συγκεντρωτισμό της Αθήνας, ότι έχει όλο το χρήμα και στην επαρχία ρίχνει κανένα ψίχουλο μπλα μπλα μπλα κλπ. Σε μια έκρηξη αυτογνωσίας μας έγραψε προχθές ότι ούτε Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ (ένας ήταν ο γίγας και μοναδικός!) δεν τα κατάφερε με την αποκέντρωση, αλλά αχ…. αυτή η άτιμη η Αθήνα που γράφει στα παλιά της τα παπούτσια την επαρχία.

          Λες και αν ήταν πρωτεύουσα η Πάτρα απ’ όπου κατάγομαι, δεν θα γινόταν ακριβώς το ίδιο με την Πελοπόννησο να μαζεύει όλα τα φράγκα.

          Πιο πάνω μου γράφει “οι δικοί σας που πήγαν στο Μόναχο”. Ποιο Μόναχο δεν καταλαβαίνω και ποιοι είναι οι δικοί μου και δεν τους ξέρω;

          Οι εμμονές και οι νευρώσεις είναι παθογένεια και αντιμετωπίζεται με βοήθεια από ειδικούς. Μέχρι τότε συστήνω το βιβλίο του κ. Σαββόπουλου:

          https://www.politeianet.gr/books/9789604848997-sabbopoulos-sabbas-papadopoulos-emeis-kai-i-psuchi-mas-354066

          που το αλίευσα αφού άκουσα τον Γιαννακίδη να μιλάει γι’ αυτό στον Best. ΠΑΟΚτζής ο Γιαννακίδης, αλλά είναι μαμούνι και του το συγχωρούμε.

          Τέλος στους “ισμούς” συγκαταλέγεται και ο κομπλεξισμός. Ας βάλω ένα βιντεάκι, παλιό αλλά καλό:

          • Νομίζω ότι ο Σαββίδης έχει διευκρινήσει ότι δεν εννοεί τον κόσμο αλλά την κεντρική διοίκηση.
            Ο συγκεντρωτισμός αποτελεί πραγματικότητα, επιβλήθηκε καταρχάς από τους ξένους για να μπορούν να ελέγχουν το κράτος, διατηρήθηκε ωστόσο από την Αθήνα για εθνικούς κυρίως λόγους (το κράτος άλλαζε διαρκώς σύνορα, αποκτούσε νέους πληθυσμούς με όχι πάντα αρκετά αποσαφηνιισμένη εθνική συνείδηση) αλλά σήμερα φέρει μαζί του περισσότερα μειονεκτήματα.

  2. Δεν αποκλείεται να έχουμε και διαμαρτυρία από τους οπαδούς-πολλούς οπαδούς (τουτέστιν ανεγκέφαλους) δεν έχουμε;;- της καθιερώσεως της γυναικοκτονίας, μια που η διαιτητής ήταν γυναίκα.
    Μήπως να πιέσουμε την ανεξάρτητη από κυβερνητικές αποφάσεις ΕΠΟ να αποφασίσει επιτέλους να κάνει επισήμους αγώνες με φιλάθλους και με Έλληνες διαιτητές, όπως παλαιά;;;.
    ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΣ;;;.
    Υ.Γ Το κράτος της ελληνικής πρωτεύουσας υπάρχει -όπως σε όλες τις πρωτεύουσες-και θα δείξει ”επίπεδο” στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Φιορεντίνας και Ολυμπιακού στην ”Ιερή” Αγιά Σοφιά μας της Φιλαδέλφειας στην αποφράδα για τον Ελληνισμό 29η Μαϊου .

  3. Πιθανόν κάποια στιγμή θα γίνει υπέρβαση του επαρχιωτισμού και θα γραφτεί και μια καλή κουβέντα για το εργοστάσιο τις χαρές και τις καλές στιγμές που χαρίζει στην Ελλάδα. Χρειάζεται μεγαλοψυχία και ήρεμη σκέψη.

    • Επαρχιωτισμός είναι ο ξιπασμός. Ο δηθενισμός. Ο συγκεντρωτισμός (τα θέλω όλα δικά μου γιατί φοβάμαι τον άλλο). Επαρχιωτισμός δεν είναι το δικαίωμα στη ζωή και η απαίτησή του όταν ζεις στην ίδια χώρα. Αυτά κ. Ιδεολόγε. Τα πήρατε όλα, έχετε το μονοπώλιο της εξουσίας, δεν ακούτε κανέναν, εκμεταλλεύεστε εν είδη αποικίας τη χώρα και αν κάποιος πει “υπάρχουμε και εμείς” είναι επαρχιώτης, σεπαρατιστής, τοπικιστής. Ο κόσμος, δηλαδή, υπάρχει για σας.

      • Δηλαδή η σημερινή εξουσία που μας έχωσε στα μνημόνια, είναι απόγονοι του Περικλή, και του Θεμιστοκλή.
        Μας διαφεύγει ο κουφός εθν@ρχης, που αμέσως μετά τον επίσημο εμφύλιο έστησε την νέα οικογενειοκρατία.
        Επειδή είμαι απόγονος του Θεμιστοκλή, αλλά οι ρίζες της μάνας μου ήταν από τις Φώκιες, το 22 την μια την θεια το καράβι την έβγαλε στην Σαλονίκη, και την άλλη, την γιαγιά μου, στον Περαία.
        Από νεαρός θυμάμαι που ανέβαινα κάθε Σεπτέμβρη στην Θεσσαλονίκη για την Έκθεση, να βγαίνω βόλτες με τα ξαδέλφια μου στην παραλία, και να εμφανίζεται πάντα ένας …. να με ρωτάει εξυπνακίστικα, πως σου φαίνεται η επαρχία.
        Τους ίδιους κομπλεξικούς τους συνάντησα και στο στρατό, και το αστείο είναι ούτε ένας τους δεν ήταν από την Θεσσαλονίκη, αλλά από το Κιλκίς και τον Γιδά, αλλά το έπαιζαν Σαλονικιοί.
        Η πλάκα είναι ότι το 90% ήρθαν από τις υπδουλωμένες πατρίδες, και το παίζουν ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, όταν ο παππούς μου από την μεριά του πατέρα μου, πολέμησε στην μεραρχία Αριπελάγους, και πήρε στην μάχη τον πολεμικό σταυρό, και το αριστείο ανδρείας, για να ακούω Έλληνες, να μυξοκλαίνε, ότι η κακιά Αθήνα τους κλέβει την μπουκιά από το στόμα, όταν στις Σέρες έβγαλαν πέρσι τον Καραμάν-αλή δείχνοντας πόσο τοπικιστές είναι, μπεεε σε όλα.
        Φυσικά ορισμένοι όπως ο αγαπητός Παντελής κρατάνε ακόμη αυτή την πίκρα, αλλά δεν βοηθάει πουθενά, όταν έχει κατεβάσει η “φτωχομάνα” έναν ολετήρα όπως τον Τούρκογλου.
        Την επερώτηση στην βουλή για την επικύρωση της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών, ποιος την έκανε; μήπως κανένας χαμουτζής βολευτής που δεν τον ενδιαφέρει η Ελλάδα μετά από τα Τέμπη.

    • @Ιδεολόγος
      όσο δεν κομίζουμε δική μας πρόταση στην κοινή ευρωπαϊκή πορεία, όπως έχει επισημάνει και ο Γιανναράς, δεν θα είμαστε τίποτε άλλο από μια επαρχία.
      Το πιθήκισμα ξένων προτύπων δεν μας κάμει προοδευτικούς.

      • @Λούμπεν

        Το γνωρίζω ότι δεν απευθύνεται στον πληθυσμό της Αθήνας, μόνο που μας παίρνει η μπάλα όλους.

        Όλοι θα θέλαμε να ζούμε σε πόλεις-κράτη διαμάντια, καθαρές, με υποδομές, με ισόποση πρόσβαση στις χρηματοδοτήσεις, αλλά και στις αποφάσεις της Διοίκησης γενικότερα.

        Γίνεται; Ποιος θα το καταφέρει αυτό; Ξεχνάτε ότι βασικές υποδομές της χώρας έγιναν λόγω Ολυμπιακών Αγώνων; Ποτέ δε θα είχε γίνει μετρό ή αεροδρόμιο στην Αθήνα, αν δεν υπήρχε εκείνη η αναγκαιότητα.

        Τέλος, όποιος έχει όραμα βρίσκει άκρη χωρίς να έχει ανάγκη την κωλο-Αθήνα. Ένας απ’ αυτούς ήταν και ο πρώην δήμαρχος Τρικκαίων και είδατε που έχει βρεθεί τώρα.

        Σιγά την πόλη την Αθήνα άλλωστε. Βρόμα και δυσωδία παντού και στο κέντρο δεν πλησιάζεις, διότι κάτι θα κολλήσεις – δεν υπάρχει περίπτωση.

        Προσωπικά έχω ζήσει 4.5 χρόνια στην Δυτική Ευρώπη (σε 2 διαφορετικές χώρες) και έχω βάση σύγκρισης, με εδώ χάμω.

        Αυτά.

        • έχω πολλές φορές τονίσει, ότι για μια περιφερειακή ανάπτυξη χρειάζεται και η ανάλογη επιχειρηματική τάξη. Δεν διαφωνούμε σε αυτό.
          Το θέμα με τον συγκεντρωτισμό είναι, ότι επιρρεάζει άμεσα και την δομή της ελληνικής οικονομίας. Η επαρχία σήμερα, τουλάχιστο το μεγαλύτερο τμήμα των εν δυνάμει παραγωγικών τάξεων, βρίσκεται στην Αθήνα, διότι η δομή της ελληνικής οικονομίας βασίζεται στα επιδόματα και στις συντάξεις.

          • Όλη η δομή της Ελληνικής κοινωνίας είναι λάθος. Από την πραγματική παραγωγή που δεν υπάρχει, από την παραγωγή Δ/Υ (που υπάρχει και πολύ μάλιστα!), από την παιδεία, από την Εκκλησία, από τον στρατό, από τα media – η λίστα είναι ατελείωτη.

            Να πούμε για ποιο λόγο έχουμε στρατόπεδα και μάλιστα εκεί που τα έχουμε στην Ελλάδα; Έτσι είναι η δομή του στρατού στην Αγγλία; Η Βελγική Δικαιοσύνη και τα Βελγικά ΜΜΕ είδατε πως χειρίστηκαν την υπόθεση Καϊλή; Φαντάζεσθε τι θα είχε συμβεί στην Ελλάδα;

            Πήγα αλλού και sorry, αλλά υπάρχουν χιλιάδες θέματα που είναι εντελώς λάθος στο Ελλαδιστάν. Υπάρχουν φροντιστήρια στην Ευρώπη; Αναλογισθείτε.

          • Ίσως δεν θα έπρεπε να τα βλέπουμε αυτά ως “λάθη”. Υπάρχουν πραγματικοί λόγοι οι οποίοι οδήγησαν εκεί και θα πρέπει να αναλυθούν χωρίς συναισθηματισμούς. Θεωρώ ότι οι λόγοι αυτοί έπαυσαν να υφίστανται. Η χώρα δεν έχει ανάγκη πλέον τον συγκεντρωτισμό και στα πλαίσια της γενικότερης ευρωπαϊκής πολιτικής για αποκέντρωση θα μπορούσε να προβεί στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Για να γίνει όμως αυτό, οφείλει να ασκηθεί πίεση στο πολιτικό σύστημα και ειδικά στο κομματικό. Δεν μας χρειάζονται καινούργια κόμματα, χρειάζεται το αίτημα για αποκέντρωση να εκφραστεί εντός των υπαρχόντων κομμάτων.

  4. @Λούμπεν

    Το ζητούμενο δεν είναι (ή δεν θα έπρεπε) να είναι μόνο η αποκέντρωση, αλλά και αυτά που αναφέρω και είναι κομβικής σημασίας.

    Η παιδεία, το παραγωγικό μοντέλο της χώρας όπως και η γεωργία/κτηνοτροφία που δεν μπορεί να ταϊσει τον γηγενή πληθυσμό (δείτε στην Ολλανδία τι γίνεται). Εμείς εδώ χάμω, η εκκλησία μας να είναι καλά και όλα τα άλλα…

    Σε κάθε περίπτωση, η χώρα δεν θα καταρρεύσει όπως ισχυρίζεται ο κ. Σαββίδης λόγω γεω-πολιτικής περικύκλωσης από εχθρικές δυνάμεις, αλλά από το δημογραφικό.

    Το 2080 η χώρα δεν θα έχει καμία σχέση με το σήμερα. Έκανε σχετικό σχόλιο ποιος (άκουσον-άκουσον) – ο Elon Musk!!

    • Το παραγωγικό μοντέλο και η αποκέντρωση πάνε μαζί.
      Ο συγκεντρωτισμός εξακολουθεί να προωθείται από το παρόν πολιτικό κατεστημένο προφανώς γιατί με αυτόν τον τρόπο και την άμεση εξάρτηση των πολιτών από τον κρατικό κορβανά ελέγχει τις ψήφους και κατ’ επέκταση το πολιτικό παιχνίδι.
      Το θέμα είναι, η αποκέντρωση να μην οδηγήσει τους πολίτες πάλι στην εξάρτηση από τους τσιφλικάδες και τσελλιγγάδες της επαρχίας αλλά να φέρει τους πολίτες ξανά κοντά στην (τοπική αυτο)διοίκηση.
      Αλλά όλα αυτά είναι ανέφικτα εάν δεν συνειδητοποιήσουμε όλοι (εντός και εκτός Αθηνών), ότι η παρούσα κατάσταση είναι αδιέξοδη για τους λόγους τους οποίους περιγράφεις και ο ίδιος.

      • Μα δε διαφωνώ ότι το παραγωγικό μοντέλο και η αποκέντρωση πάνε μαζί. Ούτε με την κεντρική ιδέα ότι η αποκέντρωση είναι κάτι ορθόν. Ποιος όμως είναι ο καταλληλότερος για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο;

        Ο κ. Σαββίδης γράφει ότι ο Μητσοτάκης μισεί τη Θεσ/νίκη, οπότε μας λέει ψηφίστε οτιδήποτε άλλο.

        Ok, ποιος λοιπόν; Εγώ λέω ο Κουτσούμπας. Το ΚΚΕ δεν είναι ο θεματοφύλακας των συμφερόντων των εργαζομένων, των αγροτών και των αναξιοπαθούντων γενικώς;

        Τι; Όχι;

        Ε, να ψηφίσουμε Ανταρσύα τότε.

        Εκτός αν το γυρίσουμε στη θεωρία ότι πρέπει να αλλάξουμε (γενικώς) το πολιτειακό / πολιτικό σύστημα.

        Χρήσιμο για κουβέντα στις φοιτητικές εστίες πίνοντας φούντα, αλλά όχι ιδιαίτερα παραγωγικό για την πραγματική ζωή.

        • δεν λύνεται το θέμα με την “ορθή ψήφο”. Η δημοκρατία δεν εξαντλείται στην κάλπη. Θέλει συμμετοχή στις κομματικές διεργασίες, για αυτό υποστηρίζω ότι δεν χρειαζόμαστε νέα κόμματα ή εναλλακτικές επιλογές. Πρέπει να αυξηθεί η συμμετοχή στις κομματικές διεργασίες και να τεθούν τα ζητήματα εντός των υπαρχόντων κομμάτων, αλλά πάνω από όλα, πρέπει να υπάρχει μια τάξη πολιτών η οποία να έχει άμεσο συμφέρον από τις μεταρρυθμίσεις.

    • δεν ξέρω εάν το έχεις πάρει χαμπέρι, αλλά ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι παράρτημα του Τζωρτζ πλέον,από τότε που “έφυγε” ο Δελαστικ
      Επειδή είμαστε μεγάλα παιδιά, όσοι πάμε και ψηφίζουμε, ανάλογα με τα βιώματα μας, ή ακόμη και με την βόλεψη μας, ονόματα δεν λέμε, ξέρουμε ποιος θέλουμε να μας εκπροσωπήσει, στις εκλογές που δεν αλλάζουν τίποτα.
      Οπότε η παραίνεση του αγαπητού Παντελή, δεν είναι για όλους όσους στην ουσία ενημερώνονται από τις ανιχνεύσεις.

      • Όχι, δεν το γνώριζα. Παρακαλουθώ τα συγκεκριμένα δίποδα από σχετικά μακρινή απόσταση.

  5. Τον Υπερήφανο Έλληνα δεν βλέπω να τον πειράζει ότι λόγο διαφθοράς έχουν φωνάξει ξένους διαιτητές, να μου πεις δεν τους νοιάζουν τα μνημόνια, και αν η Τουρκική σημαία ανέβει στην Ακρόπολη, για αυτά θα λέμε.

    • το θέμα με τους ξένους διαιτητές μου θυμίζει την περίπτωση του ξένου βασιλικού οίκου ο οποίος κλήθηκε να αναλάβει το στέμμα της Ελλάδος. Μόνο έναν ξένο θα μπορούσαμε να δεχτούμε ως βασιλιά, καθότι φοβερότερη από τον φθόνο είναι ζήλια.

      • Έχει ενδιαφέρον ο συνειρμός και η επισύνδεση (sic) με τη μπάλα. Μήπως μας φόρτωσαν παλάτι από τα ξένα (όπως και διαιτητές καλή ώρα), διότι ήμασταν και είμαστε ανίκανοι και άχρηστοι;

        Μήπως μας ήρθε η τρόϊκα (σχετικά πρόσφατα – τα θυμάστε), διότι χρεοκοπήσαμε όντας χαλασμένοι από κούνια (που θα λέγαμε στην γλώσσα της πιάτσας);

        • Χαλασμένοι, ξε-χαλασμένοι, Προσωπικά από την εποχή ανάληψης των Ολυμπιακών αγώνων έχω γνώμη, για το που πάμε, αλλά είμαι μυγοψηφία
          το 2010 έλεγα στο σωματείο που ήμουν να κάνουμε απεργία διαρκείας, και στάση πληρωμών, και ήταν ΧΕΣΜΕΝΟΙ, εγώ μετράω από το 2010 την κατάληψη του κράτους από τους ξένους, το τι λένε οι άλλοι ….
          Σήμερα ακούμε συστηματικούς καθηγητές να μας λένε να κάνουμε αποχή μια φορά στα 4-5 χρόνια

          Είδες ένας αγώνας τι υπόβαθρο έχει!!

        • όχι, η πορεία μας δεν οφείλεται σε κάποιο αρνητικό χαρακτηριστικό της φυλής.
          Έχει συγκεκριμένους λόγους, ενδογενείς και εξωγενείς.
          Αλλά είναι όντως παράδοξο, ότι για παράδειγμα χωρίς τον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο ο οποίος επιβλήθηκε το 1897, δεν θα είχαν γίνει οι μεγάλες εθνικές εξορμήσεις των βαλκανικών πολέμων. Η ξένη επιτήρηση περιόρισε την κρατική και κομματική αυθαιρεσία.

  6. Επαρχιωτισμός είναι ο δισταγμός, η φοβία και το βόλεμα για την μετάβαση από τη ζώνη άνεσης (comfort) στη ζώνη ανάπτυξης ( growth) μέσω των ζωνών φόβου (fear) και εκμάθησης (learning).
    Με απλά λόγια επαρχιωτισμός είναι το σκετς του Λαζόπουλου με τον Σταρόβα που πίνουν φραπέ και τεντώνονται μπροστά από την παραλία του Θερμαϊκού. Ο λαός το λέει απλούστερα όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.
    Βέβαια υπάρχουν πολλοί Έλληνες και στην Μακεδονία που δεν πάσχουν από φοβίες και μεταβαίνουν γρήγορα από την ζώνη άνεσης στην ζώνη ανάπτυξης. Δεν τους αρέσει ο φραπές.

    • και ο φραπές καλός είναι, και οι 4 καρέκλες την ώρα της ξεκούρασης, καλές είναι, αλλά το να αυτό-μαστιγωνόμαστε με το παραμικρό οι ίδιοι και οι ίδιοι, όταν οι περισσότεροι δεν ασχολούνται, μας ρίχνει το ηθικό, και δεν είναι Ελληνικό φαινόμενο ο στ@ρχιδισμος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα