Στα όρια της ανταρσίας κατά Ερντογάν τα κατεχόμενα: «Μείνε στη χώρα σου», είσαι «persona non grata»

16/7/21 | 0 | 0 | 352 εμφανίσεις

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζεται ανεπιθύμητος από την αντιπολίτευση στα Κατεχόμενα. Φωτογραφία:

Ακόμη και τους ίδιους τους Τουρκοκύπριους έχει εξοργίσει ο Ερντογάν με την αήθη συμπεριφορά του και τον τρόπο με τον οποίο τους χρησιμοποιεί για τα ιδιοτελή του συμφέροντα.

Μετά τη γνωστή του αντιπαράθεση με τον Μουσταφά Ακιντζί το «κόμμα» του οποίου θα μποϋκοτάρει την παρουσία του Ερντογάν στην ψευδοβουλή των κατεχομένων ένα ακόμη επικεφαλής «κόμματος» διατύπωσε βαρύτατες καταγγελίες κατά του προέδρου της Τουρκίας

Ο ηγέτης του τ/κ «κόμματος» Ενωμένη Κύπρος (BKP) Ιζέτ Ιζτζιάν έστειλε στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν το μήνυμα: «Μείνε στη χώρα σου».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ιζτζιάν ανέφερε ότι η επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Κύπρο γίνεται για να ανακοινώσει τις διχοτομικές του πολιτικές και να απειλήσει τον κόσμο και δεν θα συμβάλει στην διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Σημειώνοντας ότι ο κ. Ερντογάν δεν είναι επιθυμητός από μεγάλο μέρος της κοινωνίας και ότι θα ήταν πολύ πιο ορθό να διεξάγει τις προπαγανδιστικές του δραστηριότητες στην ίδια του τη χώρα για να επηρεάσει την κοινή γνώμη ο κ.Ιζτζιάν του διαμήνυσε: «Μείνε στη χώρα σου».

Αναφερόμενος στην απόφαση του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας (ΚΚΔ) και του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ) να μην παραστούν στην σύνοδο της «βουλής» κατά την προγραμματισμένη ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι ήταν μια κατάλληλη και ορθή απόφαση, προσθέτοντας ότι είναι ευχάριστο ότι δεν έγιναν εργαλεία της προπαγάνδας του Ερντογάν.

Μίλησε επίσης για την σημασία κοινής δράσης από τους υποστηρικτές μιας ομόσπονδης λύσης και πρόσθεσε ότι στο παρόν στάδιο, βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι μεταξύ της προσάρτησης και της λύσης, σημειώνοντας ότι όλες οι πλευρές που επιθυμούν την λύση θα αγωνιστούν για την κοινή πατρίδα και για την ειρήνη και την ελευθερία.

Με πληροφορίες από το ΚΥΠΕ // Οντούλ Ασίκ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Στα όρια της ανταρσίας κατά Ερντογάν τα κατεχόμενα: «Μείνε στη χώρα σου», είσαι «persona non grata»

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Πίστευα ότι τα χρήματα που θα έπαιρνε το κράτος πίσω απο περιπτώσεις όπως του βοσκού των Ιμίων στον οποίο κατέβαλε την βενζίνη για να πηγαίνει στα Ίμια, να ταϊζει τις κατσίκες του και να επικαλείται η Αθήνα διεθνώς ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο