Σταθερό οικονομικό περιβάλλον ζήτησαν από τον Καμμένο οι τραπεζίτες

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

Συνάντηση του υπουργού Άμυνας με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Σταθερό οικονομικό περιβάλλον ζήτησαν από τον Καμμένο οι τραπεζίτες
 Η ανάγκη να ολοκληρωθεί άμεσα το νομοθετικό έργο που αφορά τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (εξωδικαστικός συμβιβασμός) και την ηλεκτρονική διεξαγωγή των πλειστηριασμών, ώστε οι τράπεζες να προστατεύσουν τις πράγματι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο των στρατηγικών κακοπληρωτών και να χρηματοδοτήσουν την υγιή επιχειρηματικότητα, επισημάνθηκε μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της εκτελεστικής επιτροπής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Καμμένος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΤ, αναφέρθηκε στις σύγχρονες πρωτοβουλίες του υπουργείου και στους γενικότερους σχεδιασμούς του, καθώς επίσης και στις ευοίωνες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Η ΕΕΤ, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με τη σειρά της έκανε απολογισμό των θετικών αποτελεσμάτων του 2016, τα οποία πρόσφατα δημοσίευσαν οι ελληνικές συστημικές τράπεζες, και ιδίως την επιστροφή του κλάδου σε κερδοφορία, τη διατήρηση υψηλών δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας και τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς επίσης και στη συμβολή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στη διάδοση των ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής και στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Στη συνέχεια επικεντρώθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος καθώς επίσης και τις προσδοκίες του για ανάκαμψη της οικονομίας. Ρητές αναφορές έγιναν ακόμη στην ανάγκη να υπάρξει ένα ασφαλές οικονομικό περιβάλλον, καθώς επίσης και σταθεροί, φιλικοί στην επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία φορολογικοί συντελεστές, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη καταθετών και επενδυτών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΤ Νικόλαος Καραμούζης, ο αντιπρόεδρος Βασίλειος Ράπανος, η αντιπρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής Ελένη Τζάκου-Λαμπροπούλου και η γενική γραμματέας Χαρίκλεια Απαλαγάκη.

newsbeast.gr

spot_img

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,656ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
18,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα