Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Κύπρος είναι δύναμη σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο

31/12/19 | 0 | 0 | 276 εμφανίσεις

ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΠΟΜΠΕΟ

ΚΟΣΜΟΣ30|12|2019 | 22:45


Ο Μάικ Πομπέο/ Φωτογραφία: AP/ Evan Vucci
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ΗΠΑ δεσμεύονται να συνεργάζονται με τους συμμάχους τους στην ανατολική Μεσόγειο, για διατήρηση της σταθερότητας, επεσήμανε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενόψει της επίσκεψης του Μάικ Πομπέο στην Κύπρο.

Ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ περιέγραψε την Κύπρο ως δύναμη σταθερότητας, δημοκρατίας και ευημερίας. Σημείωσε μάλιστα ότι η συμμετοχή του Πομπέο στην υψηλού επιπέδου συνάντηση του σχήματος 3+1 (Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ + ΗΠΑ) αποτελεί ένδειξη της πρόθεσης για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των ΗΠΑ και της Κύπρου. «Αναμένουμε λοιπόν να αξιοποιήσουμε αυτές τις επιτυχίες, καθώς συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την Κυπριακή Δημοκρατία σε κοινές προτεραιότητες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Συνεργασία με την Κύπρο

«Συνεργαζόμαστε με την Κύπρο σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως στην καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στην ενίσχυση της θαλάσσιας ασφάλειας και της ασφάλειας των συνόρων και οι ΗΠΑ δεσμεύονται να συνεργάζονται με τους συμμάχους και τους εταίρους τους στην ανατολική Μεσόγειο – συμπεριλαμβανομένης φυσικά της Κύπρου – για τη διατήρηση της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή», επεσήμανε ακόμη ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, θα επισκεφτεί την Κύπρο στις 7 Ιανουαρίου και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη, και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/steit-ntipartment-synergasia-me-etairoys-mesogeio

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    13/6/21 | (0 σχόλια)
      1.-Διάβασα με προσοχή το άρθρο στην ισραηλινή ιστοσελίδα της δεξαμενής σκέψης BESA Center με τίτλο "Επανεξετάζοντας τις σχέσεις με την Τουρκία". Βγάζει μια αγωνία για το μέλλον του Ισραήλ που στην ελληνική στερεοτυπική αντίληψη δεν είναι λογική για ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο