Σκόπια: «Προσβλητικές οι δηλώσεις του Παυλόπουλου»

14/1/17 | 0 | 0 | 424 εμφανίσεις

 

vmro (1)

«Το VMRO-DPMNE καταδικάζει τη δήλωση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, σχετικά με το όνομα της χώρας μας», λέει η ανακοίνωση του κόμματος του Γκρούεφσκι.

«Στην απουσία αντίδρασης από την αντιπολίτευση και από την κυβέρνηση, το VMRO-DPMNEκαταδικάζει τις δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, που αναφέρεται στο όνομα της χώρας μας.

»Η συμπεριφορά του προέδρου της Ελλάδας είναι πάντοτε ενοχλητική, προσβλητική και με υποτιμητικά μηνύματα προς τον ψευδομακεδονικό (δηλαδή σλαβικό) λαό και κράτος, προφανώς είναι μια στρατηγική για την αύξηση των εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών και αντί να βρεθεί λύση στη διαφορά, επιδεινώνεται αυτή με την επινόηση υποτιθέμενης απειλής ότι το όνομα φαίνεται ως απειλή για τα σύνορά τους», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος του Νίκολα Γκρούεφσκι, VMRO-DPMNE.

Στη συνέχεια αναφέρεται ότι η κατάσταση  μοιάζει με αυτήν στις αρχές της δεκαετίας του περασμένου αιώνα.

«Τέτοιες ενέργειες αγνοούν τις προσπάθειες της χώρας μας για την εφαρμογή των μέτρων εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών. Αυτές  δεν έχουν νόημα, όταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας λέει δημοσίως ότι εάν δεν παραιτηθούμε από το όνομα Μακεδονία, δεν θα ενταχθούμε ποτέ στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.

Όταν κανείς , ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ,  δεν αντιδρά σε αυτές τις δηλώσεις, πόσο μάλλον τις λαμβάνουν υπόψη  οι πολίτες της χώρας μας»

Οι δηλώσεις Προκόπη Παυλόπουλου

Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν από την ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στη Σχολή Εθνικής Άμυνας στις 12 Ιανουαρίου.

Εκεί ο Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην Τουρκία, στην Κύπρο αλλά και για Σκόπια.

Για τα Σκόπια  σύμφωνα με την ιστοσελίδα της  Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, είπε:

«Προς την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας καθίσταται σαφές ότι όσο επιμένει στην χρησιμοποίηση ονόματος, το οποίο πέραν της προκλητικής παραχάραξης της Ιστορίας αποπνέει αλυτρωτισμό, δεν έχει ευρωπαϊκή προοπτική. Το ευρωπαϊκό κεκτημένο αποκλείει υποψήφια κράτη-μέλη τα οποία αμφισβητούν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, το status quo των συνόρων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σημειώνεται ότι οι αντιδράσεις του σλαβικού κόμματος των Σκοπίων, δημοσιεύθηκαν με σχετικές αναφορές στα μέσα ενημέρωσης  της γειτονικής χώρας, τόσο στην τηλεόραση όσο και στα ηλεκτρονικά μέσα.

http://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    ΤΡΕΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ. Οι λόγοι για να βλέπετε "Anixnefseis web tv" είναι πολλοί αλλά θα σας αναφέρω τρείς, χωρίς να δίνω μικρότερη σημασία σε ερεθίσματα από άλλες. 1.- Ο Υποστράτηγος ε.α., Οικονομολόγος και Συγγραφέας Γιώργος Χατηθεοφάνους ...

Ροή Ειδήσεων

    Την ώρα που πολλοί φοβούνται για τρίτο κύμα λόγω των μεταλλάξεων, μειώνεται παγκόσμια ο αριθμός των κρουσμάτων. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό;      Με την άφιξη της άνοιξης πολλοί χάνουν την υπομονή τους και ζητούν προοπτική για ...

    300 γυναίκες δολοφονήθηκαν πέρυσι στην Τουρκία. Πολλές δολοφονίες «κουκουλώνονται» και οι θύτες αθωώνονται. Οργανώσεις γυναικών ζητούν καλύτερη προστασία.      Διαδήλωση κατά της βίας με θύματα γυναίκες, Κων/πολη 2020 Στην Τουρκία οι άγριες δολοφονίες γυναικών δυστυχώς δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Στη συλλογική ...

    Ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί πιστεύει πως υπήρξε μεροληψία των δικαστών εναντίον. Αντίθετα η δικαιοσύνη φρονεί πως στηρίχθηκε σε μια στέρεη νομική βάση.      «Δεν μπορώ να αποδεχτώ μια καταδίκη για κάτι που δεν έκανα» είναι τα πρώτα λόγια του ...

    Η γερμανική Βουλή αποφασίζει για το αίτημα της Αθήνας για μερική αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ. «Θετικό μήνυμα» αν και δεν θα έχει «ουσιαστικές» επιπτώσεις. Την Τετάρτη το βράδυ η ομοσπονδιακή Βουλή θα αποφασίσει για το αίτημα της γερμανικής ...


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας