Σκόπια: Η εβραϊκή κοινότητα απαιτεί από τη Βουλγαρία Συγνώμη για το Ολοκαύτωμα

11/12/20 | 0 | 0 | 317 εμφανίσεις

Η εβραϊκή κοινότητα Σκοπίων και το Ταμείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της  Βόρειας Μακεδονίας σε ανακοίνωσή τους κάλεσαν σήμερα δημοσίως τις βουλγαρικές αρχές να αντιμετωπίσουν την αλήθεια για το Ολοκαύτωμα εναντίον των Εβραίων στα κατεχόμενα  από αυτές εδάφη, για τα οποία η ναζιστική κυβέρνηση του Βασιλείου της Βουλγαρίας είναι άμεσα υπεύθυνη και να ζητήσει συγγνώμη, αποδεχόμενη την ευθύνη.

Σύμφωνα με την εβραϊκή κοινότητα, αυτή είναι ηθική υποχρέωση να παραδεχθεί την ενοχή, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών ευρωπαϊκών χωρών που βρισκόταν σε λάθος πλευράκατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι προκάτοχοί τους εναντίον του εβραϊκού πληθυσμού στα κατεχόμενα εδάφη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Телевизија Телма

https://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    21/1/21 | (1 σχόλια)
    του Max Boot (*) Η πρόκληση - και η ευκαιρία - για τον Τζο Μπάιντεν είναι ότι διαδέχεται τον χειρότερο πρόεδρο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η θητεία του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίστηκε από κολοσσιαία ανικανότητα και αδιαφορία για το δημόσιο ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας