Ο ευρωσκεπτικισμός αυξάνεται στα Σκόπια, παρόλο που περισσότεροι από τους μισούς πολίτες εξακολουθούν να υποστηρίζουν την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην τελευταία έρευνα της κοινής γνώμης που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Πολιτικής Έρευνας των Σκοπίων για τον Ανιχνευτή (Detektor), το 55,8% των πολιτών θα ψήφιζε θετικά εάν διεξαγόταν αύριο δημοψήφισμα για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων ή το 24,8% θα ήταν εναντίον…

Ο ευρωσκεπτικισμός χτίζεται από τον σλαβικό πληθυσμό, αντίθετα  το 93,5% του αλβανικού πληθυσμού  θα ψήφιζε υπέρ της ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ κατά είναι μόνο το 4,6%.

Από τους Σλάβους, το 43,5% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ το 31,5% των ερωτηθέντων είναι κατά.

Ιστορικά, αυτή είναι η χαμηλότερη υποστήριξη για ένταξη στην ΕΕ που έχει μετρηθεί μέχρι σήμερα.

Η ανάλυση των 3 τελευταίων δημοσκοπήσεων που έχει διεξαγάγει ο Detektor τα τελευταία 4 χρόνια δείχνει ότι από το 2019 έως σήμερα, η υποστήριξη έχει μειωθεί σημαντικά.

Αν το 2019 το 67,4% των ερωτηθέντων υποστήριξε την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 2020 ο αριθμός έπεσε στο 65,5% και σήμερα βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο του 55,8%.

Sitel

The Hellenic Information Team

Σκόπια: Αυξάνεται ο ευρωσκεπτικισμός