Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι συγκρούσεις της Κυριακής στη βορειοανατολική Συρία μεταξύ του συριακού στρατού και των φιλοτουρκικών ένοπλων ομάδων οδήγησαν σε 25 θανάτους, αφού οι προαναφερθείσες ομάδες επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν επιχείρηση διείσδυσης.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, δήλωσε ότι «18 μέλη των υποστηριζόμενων από την Τουρκία ένοπλων ομάδων και πέντε του συριακού στρατού σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν μετά την απόπειρα διείσδυσης των φιλοτουρκικών ομάδων στην περιοχή Ταλ Ταμρ στη δυτική ύπαιθρο της Χασάκα» , αναφέροντας αργότερα και τον θάνατο άλλων δύο τραυματισμένων στρατιωτών.

Η πηγή ανέφερε ότι περισσότεροι από 20 ένοπλοι από τις τάξεις των ένοπλων ομάδων τραυματίστηκαν και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί λόγω σοβαρών τραυματισμών.

Την Κυριακή, στις περιοχές σε Αλ Αρίσα, Αλ Μαμπρούκα, Αλ έλαβαν χώρα βίαιες συγκρούσεις στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν βαριά όπλα, μετά από επιχείρηση διείσδυσης που διεξήχθη από φιλοτουρκικές ομάδες, η οποία αντιμετωπίστηκε από αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις.

Σκληρές συγκρούσεις Τουρκικών ομάδων και στρατού της Συρίας