Σκιές Watergate πάνω από τον Λευκό Οίκο φέρνει η αποπομπή Κόμεϊ

11/5/17 | 0 | 0 | 497 εμφανίσεις
  • (Φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)

Ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα στην ιστορία των ΗΠΑ, το Watergate με τη γνωστή «σφαγή του Σαββάτου» που δεν είναι άλλο από την απόλυση από τον Ρίτσαρντ Νίξον του ειδικού ερευνητή που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση, θυμίζει σε πολλούς η…. σφαγή του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ από τον Ντόναλντ Τραμπ.

 Η απόφαση αποπομπής, την ώρα που η υπηρεσία διερευνά την πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από τους Δημοκρατικούς οι οποίοι θεωρούν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος προσπαθεί να καθυστερήσει τη διαδικασία. Το FBI, άλλωστε, εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ να έχουν συνωμοτήσει με τη Μόσχα με στόχο τον επηρεασμό τον Αμερικανών ψηφοφόρων.

Πηγή του Κογκρέσου αποκάλυψε ότι λίγες ημέρες πριν ο Τζέιμς Κόμεϊ είχε ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης να του διατεθούν περισσότερο προσωπικό και περισσότερα μέσα ώστε η υπηρεσία να ολοκληρώσει πιο αποτελεσματικά την έρευνα. Ο πρώην πλέον διευθυντής του FBI είχε ενημερώσει τους γερουσιαστές, καθώς αρμόδια επιτροπή διεξάγει τη δική της ανεξάρτητη έρευνα.

Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, σύμφωνα με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, ήταν η άρνηση του Τζέιμς Κόμεϊ να ενημερώσει τους συνεργάτες του προέδρου σχετικά με την ακρόαση που είχε στη Γερουσία. «Η άρνηση θεωρήθηκε ανυπακοή από τον Ντόναλντ Τραμπ και τους συμβούλους του», λένε πηγές.

Από τη μεριά τους κάποιοι Ρεπουμπλικάνοι, αν και έσπευσαν να υποστηρίξουν την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ, δεν έκρυψαν ότι η απόφαση αποπομπής είναι προβληματική.

Σε αποχαιρετιστήρια επιστολή του προς τα στελέχη του FBI (την οποία αποκαλύπτει το CNN), o Τζέιμς Κόμεϊ δηλώνει ότι δεν θα αναλώσει περισσότερο χρόνο προσπαθώντας να κατανοήσει την απόφαση του προέδρου ή τον τρόπο που αυτή υλοποιήθηκε. Ο πρώην πλέον διευθυντής του FBI είχε τοποθετηθεί στη θέση του το 2013 από τον Μπαράκ Ομπάμα.

pontos-news.r

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    26/1/21 | (6 σχόλια)
    του Παντελή Σαββίδη Μετανεωτερική είναι η εποχή της απόλυτης σχετικοποίησης. Δεν υπάρχει καμιά αλήθεια, μόνο αφηγήματα, τα οποία όποιος θέλει αποδέχεται. Ακόμη και τα έθνη είναι κατασκευές που δημιουργήθηκαν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μιας εποχής. Μέσα στον κυκεώνα των ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας