Σκανδαλώδης επίσκεψη κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας του Αζερμπαϊτζάν στα Κατεχόμενα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Την Παρασκευή, 16 Ιουλίου θα έρθει από την Τουρκία στα Κατεχόμενα αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Διακοινοβουλευτικών Σχέσεων της Εθνικής Βουλής του Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Κίπρις ποστασί σημειώνει ότι πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς δήλωσε ότι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα προς τον κόσμο.

Ο κ. Κιλίτς συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Διακοινοβουλευτικών Σχέσεων της Εθνικής Βουλής του Αζερμπαϊτζάν,  Samad Seyidov και την αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ακίφ Κιλίτς ανακοίνωσε ότι η αντιπροσωπεία από το Αζερμπαϊτζάν θα αναχωρήσει από την Τουρκία στις 16 Ιουλίου και θα επισκεφτεί τα Κατεχόμενα για να συμμετάσχει και στις εκδηλώσεις του ψευδοκράτους για την τουρκική εισβολή στις 20 Ιουλίου.  «Γι’ αυτό σας εκφράζουμε ειλικρινώς τις ευχαριστίες μας. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα προς τον κόσμο», είπε.

Ο κ. Κιλίτς ανέφερε ότι θα έχουν μια τριμερή συνάντηση στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση ανάμεσα στην Επιτροπή Εξωτερικών, την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Διακοινοβουλευτικών Σχέσεων της Εθνικής Βουλής του Αζερμπαϊτζάν και μέλη της «επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων» της παράνομης «βουλής» του ψευδοκράτους που βρίσκεται στην Τουρκία.

Ο κ. Seyidov ανέφερε ότι οι απόψεις του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας είναι προς την ίδια κατεύθυνση και υποστήριξε ότι δεν πρέπει να ξεχνιέται το ψευδοκράτος, στο πλαίσιο των απόψεων που συμμερίζονται για τον τουρκικό κόσμο.

Τόσο η τριμερής συνάντηση των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων του Αζερμπαϊτζάν, της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και του ψευδοκράτους, όσο και η παρουσία τους στα κατεχόμενα, πρόσθεσε, περιέχει «το μήνυμα της επίδειξης της ισχύος και της ενότητας του τουρκικού κόσμου προς τον κόσμο».

Τα μέλη της «επιτροπής νομικών, πολιτικών υποθέσεων και εξωτερικών σχέσεων» της ψευδο-«βουλής» που βρίσκεται στην Τουρκία για επαφές, είχαν συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με την Αντιπρόεδρο της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Σουρεγιά Μπιλγκίτς. Μιλώντας στη συνάντηση αυτή, η Γιασεμίν Όζτουρκ ανέφερε ότι το ψευδοκράτος έχει λυγίσει «από  «την απομόνωση και τα εμπάργκο».

«Η οικονομία μας βασίζεται στον τουρισμό και την τριτοβάθμια εκπαίδευση και αντιμετωπίσαμε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας». Η μητέρα πατρίδα Τουρκία ήταν πάντα δίπλα μας για την αναγνώριση του ψευδοκράτος, και στα λόγια και στην πράξη και μας εκπροσώπησε στη διεθνή σκηνή, υπερασπίστηκε τα δικαιώματά μας και θα συνεχίζει να το κάνει, πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ,
Λευκωσία, Κύπρος

Σκανδαλώδης επίσκεψη κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας του Αζερμπαϊτζάν στα Κατεχόμενα

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα