Σκάνδαλο μικροπιστώσεων στην Αλβανία: Κατάσχεση λογαριασμών αξίας 10 εκατ. ευρώ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Εισαγγελία Τιράνων προχώρησε σε κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ από διαχειριστές οικονομικών οντοτήτων που φέρονται να εμπλέκονται σε ένα εκτεταμένο σχέδιο απάτης δανείων.

Δέκα φυσικά πρόσωπα και τρεις μικροπιστωτικές χρηματοοικονομικές οντότητες, μεταξύ των οποίων η Microcredit Albania shpk, η ADCA shpk και η Final shpk, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ξέπλυμα εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι κατηγορούμενοι κατέθεσαν σημαντικά χρηματικά ποσά σε τράπεζες και ομόλογα, ενώ φέρονται να σχετίζονται με ποινικά αδικήματα που διαπράχθηκαν κατά την άσκηση της οικονομικής τους δραστηριότητας.

Ειδικότερα, κατηγορούνται για αγορά χαρτοφυλακίων κακών δανείων από τράπεζα δεύτερου επιπέδου και χορήγηση δανείων με παράλληλη κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων των δανειοληπτών σε αναλογία με την αξία των δανείων.

Επιπλέον, φέρονται να έχουν επενδύσει σε τίτλους με υψηλά επιτόκια, από 4% έως 10,5%.

Η υπόθεση ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2019, όταν χιλιάδες σελίδες με έγγραφα, τραπεζικούς λογαριασμούς, συμβάσεις πίστωσης, δικαστικές αποφάσεις και εκτελεστές βρέθηκαν σε σακούλες που εγκαταλείφθηκαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πηγή: https://www.himara.gr/epikairotita/32035-skandalo-mikropistoseon-stin-alvania-katasxesi-logariasmon-aksias-10-ekat-evro – Σκάνδαλο μικροπιστώσεων στην Αλβανία: Κατάσχεση λογαριασμών αξίας 10 εκατ. ευρώ

https://www.himara.gr/epikairotita/32035-skandalo-mikropistoseon-stin-alvania-katasxesi-logariasmon-aksias-10-ekat-evro

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα