ΣΙΑΤΛ: Μήνυση κατά των Big Tech για σοβαρή ψυχική διαταραχή των μαθητών

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι έμποροι των ψυχών  των κολοσσών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μετρούν μόνο κέρδη, αδιαφορώντας για την ψυχική υγεία των παιδιών…

Η Πρώτη Σχολική Περιφέρεια του Σιάτλ κατέθεσε μήνυση κατά αρκετών κολοσσών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορώντας τους ότι προκαλούν κρίση ψυχικής υγείας.

Σύμφωνα με τη μήνυση, που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σιάτλ κατά της Alphabet, Meta, Snap και της ByteDance ιδιοκτήτριας του TikTok, οι μαθητές πάσχουν από άγχος, κατάθλιψη και άλλες ψυχολογικές διαταραχές – ακόμα και αυτοκτονίες – που σχετίζονται με τη χρήση των κοινωνικών μέσων.

Η περιοχή αριθμεί περίπου 50.000 παιδιά σε περισσότερα από 100 σχολεία.

Η αγωγή φαίνεται να είναι η πρώτη του είδους της στις Ηνωμένες Πολιτείες από μια σχολική περιφέρεια και έρχεται μετά από παρόμοιες καταγγελίες που υποβλήθηκαν πέρυσι από δεκάδες οικογένειες. Ανάμεσά τους, περισσότερες από δώδεκα κατηγορούν τις τεχνολογικές εταιρείες για αυτοκτονίες.

Η ιδέα ότι οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ευθύνονται για την πιθανή ζημιά που προκαλούν τα προϊόντα τους στους νέους προέκυψε στα τέλη του 2021, όταν η Φράνσις Χάουγκεν, πρώην υπάλληλος της Meta, έφερε στο φως  έγγραφα σχετικά με τις εσωτερικές της λειτουργίες . Μεταξύ των ισχυρισμών της κας Χάουγκεν ήταν ότι η εταιρεία εν γνώσει της λεηλάτησε ευάλωτους νέους για να αυξήσει τα κέρδη της . Το Κογκρέσο έχει πραγματοποιήσει ακροάσεις και ορισμένοι γενικοί εισαγγελείς άρχισαν σχετικές έρευνες. 

Η αγωγή ζητά από το Δικαστήριο να καταλογίσει στις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας ότι έχουν δημιουργήσει διαταραχές, χρηματικές αποζημιώσεις, καθώς και κεφάλαια για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της υπερβολικής χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η περιφέρεια αναφέρει μια έξαρση στις αυτοκτονίες και τις επισκέψεις στα επείγοντα περιστατικά ψυχικής υγείας, καθώς και την ομιλία του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για την κατάσταση της Ένωσης το 2022, στην οποία ζήτησε «να θεωρηθούν οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης υπεύθυνες για το εθνικό πείραμα που πραγματοποιούν στα παιδιά μας με σκοπό το κέρδος “.  Αυτό ακριβώς ζητά με την αγωγή της η Πρώτη Σχολική Περιφέρεια του Σιάτλ. «Οι νέοι μας, αναφέρει, βιώνουν την ίδια κρίση ψυχικής υγείας που παρατηρείται σε εθνικό επίπεδο».

Αγνωστο εάν τα σχολεία του Σιάτλ θα μηνύσουν επίσης την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τα ΜΜΕ για τον εγκλεισμό που ανέτρεψε τη ζωή και την τριετή πανδημική υστερία, η οποία έχει επηρεάσει επίσης την ψυχική υγεία νεαρών Αμερικανών.

Πηγή: https://www.aubedigitale.com/les-ecoles-de-seattle-poursuivent-les-big-tech-a-propos-de-la-crise-de-sante-mentale-des-jeunes/

Τα σχολεία του Σιάτλ μηνύουν την Big Tech για την κρίση ψυχικής υγείας των νέων

Άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 11.01.2023

από Jade Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιανουαρίου 2023

πηγή: https://www.aubedigitale.com/les-ecoles-de-seattle-poursuivent-les-big-tech-a-propos-de-la-crise-de-sante-mentale-des-jeunes/

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα