Σε ‘συμφωνία – πακέτο’ με την Τουρκία σπρώχνουν την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΝΑΤΟ!

Print Friendly, PDF & Email
spot_img
Οι παγίδες, που στήνουν οι Τούρκοι στον Μητσοτάκη – Τι πρέπει να αποφύγει ο Έλληνας Πρωθυπουργός για να υπερασπίσει τα εθνικά συμφέροντα της χώρας;

Της σύνταξης του europost.gr

Σε ‘συμφωνία-πακέτο’, «εφ’ όλης ύλης», με την Τουρκία σπρώχνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για ένα παλαιό σχέδιο -υποτίθεται- για την «διευθέτηση των Ελληνο-τουρκικών διαφορών», που χρονολογείται από την εποχή της κυβέρνησης Σημίτη και εκκολάφθηκε στους κύκλους του ΕΛΙΑΜΕΠ από ομάδα πανεπιστημιακών καθηγητών προσκειμένων στον τότε Πρωθυπουργό του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι έχουν επανακτήσει την επιρροή τους στην διαμόρφωση της Εξωτερικής Πολιτικής της χώρας και έχουν σήμερα απ’ ευθείας πρόσβαση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είναι ευνόητο η Τουρκία δεν έχει λόγους να διαφωνεί με την προώθηση μιας τέτοιας διαδικασίας, από τη στιγμή, που θα έχουν μπεί στο τραπέζι των συνομιλιών και πολλά ζητήματα πέραν της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδος και της ΑΟΖ, τα οποία θέτει συνεχώς η Άγκυρα και απορρίπτει η ελληνική πλευρά, γιατί αφορούν ευθεία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος σε στεριά, θάλασσα και αέρα.

Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο ενδιαφέρονται να κρατήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τον Ερντογάν, πρώτον γιατί τους πονάει πολύ το Μεταναστευτικό πρόβλημα και δεύτερον γιατί έχουν μεγάλες εμπορικές συναλλαγές με την Τουρκία, η οποία είναι μια μεγάλη αγορά 80 εκατ. πολιτών. Λίγο τους νοιάζει αν θα χάσει η Ελλάδα, προκειμένου να ικανοποιηθεί ο Ερντογάν και να επιστρέψει στην ‘ανοιχτή αγκαλιά’ της Δύσης, εγκαταλείποντας τον φίλο του Βλαντιμίρ Πούτιν!

Οι επικίνδυνες απόψεις ορισμένων κύκλων στην Αθήνα

Εκείνο για το οποίο κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Ερντογάν είναι για έλλειψη κυνισμού και ωμής ειλικρίνειας, που ξεπερνούν τα όρια και της πιό ιταμής πρόκλησης!

Η Τουρκία δεν έχει κρύψει ποτέ ότι αμφισβητεί τμήματα της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος, σε στεριά, θάλασσα και αέρα!

Το μείζον πρόβλημα, όμως, αυτής της περιόδου, που υπήρχε επί εποχής Σημίτη και επανέρχεται τώρα είναι ότι επανέρχονται στο προσκήνιο ως κυρίαρχες απόψεις πανεπιστημιακών, που συνδέονται με το ΕΛΙΑΜΕΠ, σύμφωνα με τις οποίες «η Ελλάδα πρέπει να δώσει κάτι στην Τουρκία, γιατί δεν μπορούν τα Ελληνικά νησιά να στραγγαλίζουν μία χώρα με τόσο μεγάλο γεωγραφικό βάθος και τόσο εκτεταμένα παράλια, όσο η γειτονική μας χώρα!».

Οι περισσότεροι αντιλαμβανόμαστε ότι αν επικρατήσουν αυτές οι απόψεις η χώρα μας θα γλιστρήσει σε έναν κατήφορο από τον οποίο δεν μπορεί να υπάρξει επιστροφή! Γιατί η σημερινή Τουρκία του Ερντογάν δεν επιθυμεί έναν έντιμο συμβιβασμό με την Ελλάδα, ούτε καίγεται μόνον για την συνεκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου των υδρογονανθράκων, που κρύβονται κάτω από το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Ερντογάν θέλει να καταστήσει χώρα-δορυφόρο της Τουρκίας, την Ελλάδα, γιατί γνωρίζει ότι μόνον η Ελλάδα μπορεί να του σταθεί εμπόδιο στην προσπάθεια που καταβάλλει ώστε να υπερβεί την υστεροφημία του Κεμάλ Ατατούρκ  και να οικοδομήσει μία νεοοθωμανική κυριαρχία, της οποίας η επιρροή θα ξεκινάει από τις στέπες της Κεντρικής Ασίας, θα περνάει από τον Καύκασο, το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, την κατεχόμενη Κύπρο, την Συρία και το Ιράκ, θα φτάνει μέχρι τη Σομαλία και το Κατάρ και ακόμη το Σουδάν και τη Λιβύη και από εκεί θα ανεβαίνει από την Αλβανία, τα Σκόπια και τη Βουλγαρία και θα τελειώνει στο Κοσσυφοπέδιο και στη Βοσνία Ερζεγοβίνη. Επειδή μόνον η Ελλάδα μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε αυτά του τα σχέδια γι αυτό και έχει στραφεί εναντίον μας και επιδιώκει με την απειλή του πολέμου να οδηγήσει τη χώρα μας σε μία ‘συμφωνία-πακέτο’, με την οποία θα την καταστήσει παρακολούθημα της Τουρκίας.

Μέχρι τώρα, οι κυβερνητικοί κύκλοι στην Αθήνα διέρρεαν ότι προχώρησαν στις συνομιλίες με την Τουρκία για να κερδίσουν τον χρόνο που χρειάζεται η χώρα μας για να ενισχύσει το οπλοστάσιό της και να ενδυναμώσει την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων της Δυνάμεων. Η Τουρκία, λοιπόν, ήταν η επισπεύδουσα χώρα και εμείς σκοπίμως αργοπορούσαμε. Τώρα η Τουρκία μας παρασύρει σε πολύ γρήγορους ρυθμούς, μέσα από τους οποίους ή θα οδηγηθούμε σε μια επώδυνη ‘συμφωνία-πακέτο’ ή θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο, με αποτέλεσμα ο Ερντογάν να χρησιμοποιήσει το αδιέξοδο ως άλλοθι για να προχωρήσει σε επεκτατικές ενέργειες σε βάρος μας, όπως π.χ η διενέργεια γεωτρήσεων στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αντιληφθεί ότι οι συνομιλίες με την Τουρκία τώρα μάλιστα, που αναβαθμίζονται σε επίπεδο υπουργών των Εξωτερικών γίνονται σκέτο ναρκοπέδιο. Θα αποδειχθεί άραγε ό Έλληνας Πρωθυπουργός ένας ικανός και έμπειρος ναρκαλιευτής, που ξέρει να εξουδετερώνει στρατιωτικές νάρκες και να προχωρεί με σταθερό και αποφασιστικό βήμα στο ναρκοθετημένο πεδίο; Το άμεσο μέλλον θα το δείξει!…

https://europost.gr/se-symfonia-paketo-tin-toyrkia-sprochnoyn-tin-ellada-eyropaiki-epitropi/

spot_img

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Προφανώς ο Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα τής Ελλάδος, άλλως δεν θα είχε μέντορα τον Σημίτη και συμβούλους το ΕΛΙΑΜΕΠ. Τι δεν καταλαβαίνετε;

  2. Kαί μόνο το γεγονός ότι στην παρούσα φάση που η χώρα βρίσκεται ενώπιον σημαντικών απειλών, τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στα εθνικά θέματα, ο Πρωθυπουργός ασχολείται με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, αποδεικνύει την ανεπάρκειά του,τον εθνομηδενισμό του και την έλλειψη ηγετικών ικανοτήτων.
    Ας αναφέρουμε και ένα παράδειγμα τωρινό αλλά πολύ χαρακτηριστικό που δείχνει πόσο έχει αντιληφθεί την τουρκική απειλή το ελληνικό κράτος: Αφού επί μνημονίων εγκαταλείφθηκαν παντελώς οι Ένοπλες Δυνάμεις στην τύχη τους, (υπ΄όψιν ότι σ αυτό το διάστημα διετέλεσε πρωθυπουργός και ο “πατριώτης” Σαμαράς που κόπτεται για ανυποχώρητες θέσεις στα εθνικά θέματα), ο πρωθυπουργός εδέησε να εξαγγείλει το Σεπτέμβριο-ενόψει της συνεχιζόμενης τουρκικής επιθετικότητας- την πρόσληψη 15.000 επαγγελματιών οπλιτών(ΕΠΟΠ), σε βάθος πενταετίας. Για το 2021 εξαγγέλθηκε η πρόσληψη 1600 και για τους τρείς κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων. Τώρα πώς με 1600 προσλήψεις ανα χρονιά θα φθάσουμε τις 15000 στην πενταετία είναι κάτι που πρέπει να μας εξηγηθεί.Ας το αφήσουμε όμως αυτό. Ενώ λοιπόν η σχετική εγκύκλιος έπρεπε να έχει εκδοθεί σύμφωνα και με τις δηλώσεις του ΥΕΘΑ μέσα στο Δεκέμβριο για να γίνει η κατάταξή τους αρχές του έτους και μέχρι τέλους Φεβρουαρίου, τελειώνει ο Μάρτιος και η εγκύκλιος ακόμη να εκδοθεί. Είναι λοιπόν δυνατό να ισχυριζόμαστε ότι έχουμε κράτος με στοιχειώδη αντίληψη ευθυνών και εκτίμηση χρόνου και κινδύνου;
    Κακά τα ψέματα η Τουρκία μας έχει ζυγίσει και μετρήσει καλά. Και θέτει το δίλημμα με ευθύ τρόπο: Ή θα μου δώσετε αυτά που θέλω με το καλό, ή τα παίρνω με το άγριο. Αποκλειστικώς υπεύθυνο βέβαια που βρισκόμαστε ενώπιον ενός τέτοιου διλήμματος είναι το πολιτικό σύστημα της τελευταίας 25ετίας.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,656ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
18,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα