Σε δεινή θέση ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την περιβόητη υπόθεση του Αεροπορικού Κέντρου Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον κατηγόρησε για πατριδοκαπηλεία επισημαίνοντας του ότι «δεν μπορείτε να έρχεστε στη Βουλή και να μας κουνάτε το δάχτυλο και να μας μιλάτε εσείς για πατριωτισμό. Η παράταξη σας χρεοκόπησε τη χώρα το 2009 και μιλάτε για πατριωτισμό»;

Χαρακτήρισε ήπια της έκφραση «οσμής σκανδάλου» για την Καλαμάτα.

Επανέλαβε τον χαρακτηρισμό της Φώφης Γεννηματά για τον κ.Μητσοτάκη, μιλώντας για «διευθύνων σύμβουλο της ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΕ».

«Το χειρίστηκα το θέμα το 2019 και γνωρίζω λεπτομέρειες και διευθύνσεις και σας προειδοποιώ: μην προχωρήσετε σε μία σύμβαση που ζημιώνει σκανδαλωδώς το ελληνικό δημόσιο» ,είπε ο κ.Τσίπρας απευθυνόμενος στον ΥΕΘΑ «για να τα ακούσει και ο πολιτικός προϊστάμενος σας στην Μαξίμου ΑΕ» 

«Μην διανοηθείτε να φέρεται τη σύμβαση στη Βουλή», τόνισε ο κ.Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Σας το λέω με συμπάθεια: μην υπογράψετε αυτή τη σύμβαση. Οι ευθύνες δεν θα κρυφτούν πίσω από κανένα ΚΥΣΕΑ. Γιατί την επόμενη φορά δεν έρθει το θέμα με επίκαιρη ερώτηση αλλά για την έρευνα διασπάθισης δημόσιου χρήματος».

Κατέληξε με μία ακόμη προειδοποίηση: «Μην ξεχνάτε ότι έχει αλλάξει το Σύνταγμα και δεν υπάρχει παραγραφή»

Νωρίτερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Τζάκρη αποκάλεσε τον κ.Παναγιωτόπουλο, «κλητήρα του Μαξίμου».

https://www.militaire.gr/se-deini-thesi-o-yetha-n-panagiotopoylos-gia-tin-kalamata-skliri-epithesi-kai-proeidopoiiseis-gia-eidika-dikastiria-apo-tin-antipoliteysi/