Σε έναν μήνα η Τουρκία πούλησε στο Αζερμπαϊτζάν στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 101 εκατ. δολαρίων

2/11/20 | 0 | 0 | 426 εμφανίσεις

Η Τουρκία εξήγαγε στρατιωτικό εξοπλισμό στο Αζερμπαϊτζάν αξίας  101,209  εκατομμυρίων δολάρια στρατιωτικού αεροπορικού εξοπλισμού στο Αζερμπαϊτζάν.

Αυτός είναι ο νέος μέγιστος όγκος εξαγωγών  της, στο Αζερμπαϊτζάν φέτος.

Τον περασμένο μήνα ήταν 77 εκατομμύρια δολάρια, τον Αύγουστο – 36 εκατομμύρια και τον Ιούλιο – μόνο 278 χιλιάδες.

Η έκθεση  των εξαγωγών του Οκτωβρίου δημοσιεύθηκε στον επίσημο ιστότοπο του Συμβουλίου Εξαγωγών της Τουρκίας.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι στις 28 Οκτωβρίου, όπως δημοσιεύθηκε σε διεθνείς ενημερωτικές ηλεκτρονικές πύλες, το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποίησε τουλάχιστον 28  τουρκικά drone καμιζάκι (αυτοκτονίας) Kargu. Το τουρκικό κανάλι στο Telegram, το  Diavn-i Harp δημοσίευσε φωτογραφίες του τούρκικου KARGU 4  (quadcopter) ATS, πιθανότατα φτιαγμένο στο Αζερμπαϊτζάν.

Αυτά τα «καμικάζι drone» πρέπει να περιέχονται στον στρατιωτικό εξοπλισμό της αγοράς από το Αζερμπαϊτζάν κατά τον μήνα Οκτώβριο.

Ωστόσο, δεν είναι ο μοναδικός, είναι πιθανόν να υπήρξαν και άλλες αγορές.

Οι βομβιστές καμικάζι Kargu παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τον Μάιο του 2017. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, δόθηκαν στις ειδικές δυνάμεις τουρκικού στρατού για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Στη συσκευή είναι εγκατεστημένο ένα τηλεχειριστήριο λέιζερ. Η μέγιστη απόσταση πτήσης είναι 5 χλμ, η διάρκεια είναι περίπου 15-30 λεπτά, η μέγιστη ταχύτητα είναι 72 χλμ /Ω, το ανώτατο όριο πτήσης είναι 2,8 χλμ και το ανώτατο όριο μάχης είναι 500 μ., όπως σχολιάζουν τα αρμενικά μέσα ενημέρωσης.

http://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    29/7/21 | (0 σχόλια)
    Με δύο κινήσεις που έκανε η Τουρκία το τελευταίο διάστημα αποδόμησε την Αθήνα. -Η μια ήταν το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Παράνομο, ξεπαράνομο, παράγει αποτελέσματα. -Η άλλη ήταν το "άνοιγμα" της Αμμοχώστου. Και οι δύο κινήσεις ήταν, απολύτως, προβλέψιμες. Ερωτήματα: -Αδιαφόρησε η Αθήνα; -Δεν μπόρεσε να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο