Σέρβοι σήκωσαν σημαίες στο Β.Κοσσυφοπέδιο-Ρώσοι της Wagner στη Μιτρόβιτσα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Από μια “σπίθα” (αλβανικός νόμος για τις πινακίδες των αυτοκινήτων) μπορεί να πάρουν “φωτιά” όλα τα Βαλκάνια

Στην κυριολεξία όλα κρέμονται σε μια κλωστή στο Κοσσυφοπέδιο ανάμεσα σε Αλβανούς και Σέρβους, ενώ στο παιχνίδι έχουν εισέλθει σοβαρά Ρώσοι, Βρετανοί και Αμερικανοί, σύμφωνα με νέες πληροφορίες των τοπικών ΜΜΕ.

Οι Σέρβοι αναζητούν εναγωνίως από το 1999 μια  ρεβάνς από τους Αλβανούς, οι οποίοι με την βοήθεια του ΝΑΤΟ έφτιαξαν ένα “ τεχνητό μόρφωμα” που το ονομάζουν Κόσοβο, ενώ οι Ρώσοι θέλουν να επανορθώσουν τα λάθη τους την ίδια εποχή, τα οποία “λούζονται” σήμερα στην Ουκρανία.

ΗΠΑ και Γερμανία μαζί με την δύση πιέζουν αφόρητα τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάντερ Βούτσις να απαλείψει πάση θυσία από το σύνταγμα της χώρας το Κοσσυφοπέδιο ( μαζί και το ψήφισμα 1244 του ΟΗΕ), διαγράφοντας μια ιστορία που ισχύει από το 600 μ.χ. εποχή της καθόδου των Σλάβων στα εδάφη της τότε Βυζαντινής αυτοκρατορίας.

Ρώσοι της Wagner στην Μιτρόβιτσα προκαλούν συναγερμό σε ΝΑΤΟ-ΗΠΑ

Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες, του Αλβανού Agim Musliu, ειδικού σε θέματα ασφαλείας, αποκαλύπτεται ότι οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα, όπου υποστηρίζεται αφορούν ρωσική παραστρατιωτική δύναμη στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, είναι αληθινές, και αφορούν  την περιβόητη Wagner.

Ο ίδιος μέσω  ανάλυσης που έγινε με τη μέθοδο OSINT, απέδειξε ότι η τοποθεσία των φωτογραφιών βρίσκεται κοντά στο Zveçan.

Σύμφωνα με τον Musliu, η εν λόγω δύναμη δεν είναι ρωσική επίλεκτη μονάδα του στρατού, αλλά Σέρβοι και Ρώσοι μισθοφόροι.

“Συλλέγοντας δεδομένα για την τεταμένη κατάσταση στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, με ψηφιακή έρευνα, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρατήρησα μερικές φωτογραφίες που υποστηρίζουν την παρουσία ρωσικής ή φιλορωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης τους βόρειους δήμους της Μιτρόβιτσα.

Σύμφωνα με ανάλυση και το λογισμικό, οι εικόνες είναι πραγματικές. Η τοποθεσία είναι κοντά στο Zveçan. Το δεύτερο, ως στοιχείο, μπορούμε να πούμε ότι είναι η ώρα (καιρός) συμπίπτει με χθες ή προχθές.

Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι πρόκειται για Ρώσους SPETSNAZ, γιατί έχουν πολλή δουλειά στην  Ουκρανία, αλλά για μισθοφόρους που πολέμησαν στην Ουκρανία ή τη Λιβύη, και αφορούν ορισμένους ρωσικούς παραστρατιωτικούς σχηματισμούς”.

Όπως και να έχει οι Ρώσοι παραστρατιωτικοί και μισθοφόροι είναι στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο οπλισμένοι μέχρι τα δόντια και έτοιμοι να βοηθήσουν τους Σέρβους να αντιμετωπίσουν την αλβανική αστυνομία, ειδικά την επίλεκτη δύναμη Rosu, η παρουσία της οποίας στην περιοχή μπορεί να πυροδοτήσει ακόμα μεγαλύτερη ένταση.

Τα σερβικά κόμματα του Κοσσυφοπεδίου απειλούν με ίδρυση παράλληλου κράτους που σημαίνει αυτονομία    

Το κόμμα της Σερβικής Λίστας στην Μιτρόβιτσα ανακοίνωσε πριν λίγο ότι θα ενισχύσει και θα οικοδομήσει παράλληλους θεσμούς στο βορρά.

Τα μέλη της Σερβικής Λίστας Goran Rakić, Igor Simić και Dalibor Jevtić κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βελιγράδι ανέφεραν ότι θα προτείνουν την απομάκρυνση των Σέρβων από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες του Κοσσόβου, συμπεριλαμβανομένων των δικαστικών, αστυνομικών και άλλων θεσμών.

Πρόσθεσαν ότι οι Σέρβοι θα πρέπει να «ενδυναμώσουν και να οικοδομήσουν» τους δικούς τους θεσμούς στο βορρά, σε συνεργασία με τη Σερβία.

Σύμφωνα με τον Rakic, η απόφαση αυτή θα προταθεί στην έκτακτη συνεδρίαση της Σερβικής Λίστας με τους δημάρχους των τεσσάρων δήμων στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

Η συνάντηση αυτή, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πραγματοποιηθεί μετά την «παράνομη και αντισερβική απόφαση» του Κοσσυφοπεδίου, για την παύση από την εργασία του Σερβικής καταγωγής διευθυντή της Αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου στη Βόρεια Μιτρόβιτσα, Νέναντ Γκιούριτς.

Ο Djuric τέθηκε σε αναστολή από την εργασία του στις 3 Νοεμβρίου, μια ημέρα αφότου δήλωσε ότι οι αστυνομικοί στο βορρά δεν θα επιβάλουν πρόστιμα σε πολίτες που έχουν αυτοκίνητα με πινακίδες κυκλοφορίας που εκδόθηκαν από τη Σερβία, τις οποίες το Κοσσυφοπέδιο θεωρεί παράνομες.

«Όλοι μας μπήκαμε στα θεσμικά όργανα του Κοσσυφοπεδίου επειδή αυτό ήταν μέρος της Συμφωνίας των Βρυξελλών και, δεδομένου ότι η Πρίστινα δεν σέβεται τις υπογεγραμμένες συμφωνίες, είναι σαφές ότι δεν έχουμε τίποτα να ζητήσουμε από αυτούς τους θεσμούς, διότι είναι σαφές ότι η Πρίστινα τους παραβιάζει καθημερινά», είπε ο Ρακίτς στα ΜΜΕ.

Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας χαρακτηρίζουν τη δήλωση του Ράκιτς ανεξέλεγκτη, ενώ προσθέτουν ότι αυτό θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε πολεμικές  συγκρούσεις.

Ο Χατζρούλα Τέρναβα, ειδικός σε θέματα ασφάλειας, δήλωσε στη «Bota sot» ότι μετά τη δήλωση του Ρακίτς η κατάσταση μπορεί να κλιμακωθεί ενώ στην δύση έχουν έτοιμα σενάρια επέμβασης.

Οι Σέρβοι σήκωσαν σερβικές σημαίες στις περιοχές τους

Το βόρειο τμήμα της Μιτρόβιτσα είναι γεμάτο με σερβικές σημαίες.Ο επικεφαλής του βόρειου δήμου της Μιτρόβιτσα, Milan Radojević, είπε ότι κάτι τέτοιο γίνεται ως ένδειξη ευχαριστίας στον πρόεδρο της Σερβίας και τη διαπραγματευτική του ομάδα που βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο.

Ο Ραντόγεβιτς είπε ότι ο Βούτσιτς παρακολουθεί στενά την κατάσταση στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και ότι “παρέχει μεγάλη υποστήριξη στους Σέρβους”. «Μαζί του νιώθουμε ανακούφιση στις επόμενες προκλήσεις», είπε ο Radojević.

Είμαστε πολύ κοντά από το να έχουμε ταραχές που θα καταλήξουν σε ένοπλη σύγκρουση λόγω εθνοτικών προβλημάτων στην περιοχή, και αυτό είναι απόλυτα τεκμηριωμένο. Όποιος δεν κατανοεί την ιστορία στα Βαλκάνια  απλά θα “βοηθήσει” να επαναληφθεί με ολέθρια αποτελέσματα για πολλές χώρες της χερσονήσου αυτής.
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα