Σέρβοι καταδρομείς φρουρούν τα οδοφράγματα στην Μιτρόβιτσα με εντολή να ανοίξουν πυρ κατά των Κοσοβάρων αν επιτεθούν!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι σερβικές ένοπλες δυνάμεις μεταφέρουν πυροβόλα των 155 χλστ. στα όρια με το Κόσοβο

Πολεμικό υλικό, περιλαμβανομένων πυροβόλων των 155 mm έχει μεταφερθεί από τις σερβικές ένοπλες δυνάμεις στα όρια Σερβίας – Κοσόβου.

Ως τώρα τα σερβικά οδοφράγματα μπλόκαραν μόνο δρόμους που οδηγούν στα σύνορα Σερβίας – Κοσόβου.

«Θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να προστατεύσουμε τον λαό μας και να διατηρήσουμε την ενότητα της Σερβίας», δήλωσε χθες ο Σέρβος Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς μετά τη συνάντησή του με τον Σέρβο πατριάρχη Πορφύριο ενώ ταυτόχρονα ζήτησε την ευλογία του για να υπερασπιστεί το Κοσσυφοπέδιο, όπως έκανε ο Πρίγκηπας Λάζαρος πριν από τη μάχη του Κοσσυφοπεδίου το 1389 με τους Οθωμανούς Τούρκους.

Ο Α.Βούτσιτς έθεσε σε ετοιμότητα τον σερβικό Στρατό για να επέμβει τις επόμενες ώρες με ρητή εντολή η οποία αναφέρει «Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτεί ο σερβικός λαός στην Μιτρόβιτσα».

Με απλά λόγια έδωσε το «πράσινο φως» στην ηγεσία των σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων να κάνουν ότι κρίνεται… απαραίτητο.

Η Πρίστινα υποστηρίζει ότι η Σερβία έχει τοποθετήσει στρατιώτες χωρίς διακριτικά στο βόρειο Κόσοβο, αποστολή των οποίων είναι να φρουρούν τα οδοφράγματα. Ερωτηθείσα σχετικά η πρωθυπουργός της Σερβίας Αννα Μπρνάμπιτς αρνήθηκε να απαντήσει.

«Το Βελιγράδι χρησιμοποιεί κάθε διαθέσιμο μέσο εναντίον της συνταγματικής τάξης του Κοσόβου», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσόβου, Τζελάλ Σβεκλά.

Το Βελιγράδι από τη δική του πλευρά υποστηρίζει ότι η Πρίστινα προετοιμάζεται να στείλει δυνάμεις για να απομακρύνουν βιαίως τα οδοφράγματα, ενώ καταπατά τα δικαιώματα των Σέρβων του Κοσόβου. «Πρώτα ας επιτρέψουν να δημιουργηθεί η Ενωση Σερβικών Δήμων και μετά θα απομακρύνουμε τα οδοφράγματα», είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ο Βούτσιτς στο σερβικό πρακτορείο Beta.

Ανακοινώσεις περί ύψιστης πολεμικής ετοιμότητας είχαν γίνει και στα τέλη Νοεμβρίου, όταν το Βελιγράδι είχε δηλώσει ότι drones από το Κόσοβο παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Σερβίας.

 

https://www.pronews.gr/kosmos/servoi-katadromeis-frouroun-ta-odofragmata-stin-mitrovitsa-me-entoli-na-anoiksoun-pyr-kata-ton-kosovaron-an-epitethoun/
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα