Σάκης Μουμτζής: ΝΔ: Mπάζει η δεξιά πτέρυγα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Διαβάζω πως ο πρωθυπουργός βλέποντας το πρόβλημα που υπάρχει στη Βόρειο Ελλάδα θα πυκνώσει τις επισκέψεις του στην περιοχή εν όψει των ευρωεκλογών. Εκτιμώ πως μια τέτοια τακτική δε θα φέρει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα για ένα λόγο: διότι αυτοί που έχουν απομακρυνθεί από τη Νέα Δημοκρατία διαφώνησαν με κάποιες επιλογές του ίδιου του πρωθυπουργού. Συνεπώς, μπορεί αυτές οι επισκέψεις να κινητοποιήσουν τον κομματικό μηχανισμό, όμως είναι αμφίβολης αποτελεσματικότητας. Ο λόγος του πρωθυπουργού δεν ακουμπά πλέον αυτούς τους ανθρώπους.

Είναι κοινός τόπος και ελπίζω να το γνωρίζει και το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου, πως το κόμμα του κ. Κυριάκου Βελόπουλου, στους περισσότερους νομούς της Β. Ελλάδας, θα βρεθεί στη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές. Το δε άθροισμα των κομμάτων που βρίσκονται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας είτε εκπροσωπηθούν στην ευρωβουλή είτε όχι, θα ξεπεράσει αισθητά το 20%, πάντα σε αυτή την περιοχή.

Το να καθόμαστε και να μοιράζουμε χαρακτηρισμούς στους ψηφοφόρους αυτών των κομμάτων είναι αντιπαραγωγικό. Με κάποιους από αυτούς -τους περισσότερους θα έλεγα- η Νέα Δημοκρατία ουδεμία δυνατότητα επικοινωνίας έχει. Οι τροχιές τους είναι ασύμβατες. Η διαφορά είναι πολιτισμική και δε γεφυρώνεται. Με έναν κόσμο όμως θα μπορούσε να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας, υπό μια προϋπόθεση: Θα έβρισκε αυτές τις προσωπικότητες που ο λόγος τους και η εν γένει παρουσία τους θα ήταν αποδεκτή από αυτό το «δύσκολο» ακροατήριο.

Γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις το βασικό δεν είναι τι λέει κάποιος, αλλά ποιος είναι αυτός που το λέει.

Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζει ποιοι έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά και εντασσόμενοι στο ευρωψηφοδέλτιο θα προσπαθούσαν να συνομιλήσουν με ένα κοινό που δεν είναι μικρό και το οποίο θα μπορούσε, με κατάλληλους χειρισμούς, να επαναποκτήσει την επαφή με την παράταξη που παραδοσιακά ψήφιζε. Το ερώτημα είναι αν θα τολμήσει να κάνει αυτό το άνοιγμα προς τα δεξιά. Διότι άριστες είναι οι επαφές με την ελίτ της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας, όμως το παιχνίδι στη Μακεδονία παίζεται με άλλους όρους. Πιο τραχείς.

Η υποψηφιότητα Μπελέρη είναι μια ενδεδειγμένη λύση, αλλά δεν αρκεί. Ο άνθρωπος είναι στη φυλακή του Ράμα και θα εκπροσωπηθεί προεκλογικά δια αντιπροσώπων. Σαφώς θα βοηθήσει σημαντικά η παρουσία του στο ευρωψηφοδέλτιο, αλλά χρειάζεται και άλλη μια προσωπικότητα με ισχυρό δεξιό συμβολισμό.

Τα γράφω αυτά, διότι διαβάζω για τους προβληματισμούς του Μεγάρου Μαξίμου για τη Βόρειο Ελλάδα. Λύσεις που θα πρέπει να δοκιμαστούν υπάρχουν, το ζητούμενο είναι η πολιτική βούληση ή η πολιτική τόλμη.

Διαφορετικά, ας μη γκρινιάξουν ή εκπλαγούν με αυτό που θα δουν το βράδυ της 9ης Ιουνίου.

liberal.gr

spot_img

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ισχυρός δεξιός συμβολισμός χωρίς δεξιές επιλογές αποτελεί απάτη πριν τις εκλογές και αποσύνθεση μετά από αυτές.

    • Ορθή η σκέψη σας και προσθέτω και την φράση του άρθρου ”η διαφορά των ψηφοφόρων είναι πολιτισμική (αντιεμβολιαστές ,λάτρεις της συνωμοσίας και των κηραλοιφών, απολωλότα του ΠΑΣΟΚ)-δικά μου τα εντός παρενθέσεως- και δεν γεφυρώνεται” ,ασχέτως εάν ο αρχηγός είναι γυρολόγος της πολιτικής από τα νιάτα του και έμαθε μόνο να καταγγέλλει νυχθημερόν τους πάντες για τα πάντα ακολουθώντας το δοκιμασμένο μοντέλο των Ανδρέα και Αλέξη , που κυβέρνησαν . Πάντα υπήρχαν ”ζαβά” αλλά τώρα περίσσεψαν.

      • μόνο που ούτε εσάς, ούτε τον αρθρογράφο δεν σας διόρισε κανείς για να οριοθετήσετε την ΝΔ προς τα δεξιά.
        Αλλά αυτό το οποίο με εκνευρίζει εμένα προσωπικά περισσότερο από την αλαζονεία είναι, ότι όταν το ΠΑΣΟΚ ή κάποια άλλη πολιτική δύναμη φράξει την πορεία της ΝΔ προς το κέντρο, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα το κόμμα αυτό να “θυμηθεί” τις ρίζες του.

        • Φάνηκε από την απάντησή σας -καλέ μου φίλε- ότι δεν διαβάσατε το Καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας, ούτε υπήρξατε προ της οικονομικής κρίσεως ψηφοφόρος της , επειδή για την Ν.Δ δεν υπάρχουν δεξιοί ,κεντρώοι και αριστεροί . Υπήρχαν και υπάρχουν όσοι αποδέχονται το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ-Ε.Ε και δεν είναι κρατιστές στην οικονομία και θα θέλουν κράτος , με διοίκηση , που θα σέβεται συνεχώς τις τελεσίδικες αποφάσεις της Δικαιοσύνης και θα προστατεύει την προσωπική ελευθερία των πολιτών .
          Κατά καιρούς (θα το θυμάστε) ότι τα -1974, 1977, 1989/90 , 2004, 2007 ,2019 και 2023 – ίσως λόγω και των αξιόλογων ηγετών της- ξεπέρασε τα ποσοστά της λεγόμενης Δεξιάς και μάλλον και στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα το ξεπεράσει ,ελλείψει σοβαρού αντιπάλου Κόμματος και ηγέτου.
          Στη 2η 10ετία του αιώνος μας ”αυτοκτόνησε” δυο φορές η Κεντροαριστερά .Μία με τον γνωστό ως κ. ΓΑΠ και η δεύτερη- χειρότερη μετά την ”κωλοτούμπα” του Δημοψηφίσματος του 2015 και την υπογραφή του 3ου Μνημονίου -με τον κ. Τσίπρα , οπότε ”κομμάτι δύσκολο” οι Έλληνες να της δώσουν εκλογικό ποσοστό (άνω του 40%) για να ξανακυβερνήσει . Και καθώς όλοι βλέπουμε δεν φαίνεται στο προσκήνιο κανένας νέος Σημίτης που ”σφιχταγκάλιασε” περισσότερο από την Ν.Δ την ΕΟΚ-ΕΕ -παρότι το ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισε την είσοδό μας στην ΕΟΚ το 1979 και ούτε παρέστη στην υπογραφή της Συμφωνίας στο Ζάππειο .
          Υ.Γ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ -ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ -ΕΠΙΠΛΕΟΝ- ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ”ΜΑΣ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ” ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ .
          ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ . Καλή συνέχεια.

          • με συγχωρείτε αλλά θεωρείτε ότι η ΝΔ οριοθετεί τον εαυτό της αφήοντας έξω τους κρατιστές;
            Εγώ έχω υπόψη μου την ιδρυτική της διακύρηξη στην οποία εκφράζεται ξεκάθαρα ότι είναι κόμμα το οποίο βρίσκεται πάνω από τις ιδεολογίες και κρίνει με βάση το εθνικό συμφέρον (δηλαδή ο ορισμός της δεξιάς).
            Μπορεί η ΝΔ να κέρδισε εκλογές επεκτεινόμενη στο κέντρο, αλλά αυτή την φορά κέρδισε τις εκλογές επειδή δεν υπάρχει αυτή την στιγμή άλλο κόμμα εξουσίας και τις επόμενες μάλλον θα τις χάσει επειδή επεκτεινόμενη προς το κέντρο έχει χάσει πια σχεδόν κάθε επαφή με την δεξιά.

  2. Είναι ντροπή να προτάσσεται η πιθανή υποψηφιότητα Μπελέρη ως συνδρομή στο κομματικό πρόβλημα της ΝΔ!

    Μια τέτοια υποψηφιότητα θα έπρεπε να εξετάζεται μόνον υπό το πρίσμα της ενισχύσεως του διωκομένου δημάρχου, έναντι του καθεστώτος Ράμα και της αποτελεσματικότερης προβολής των ζητημάτων που αφορούν τον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό. Το ιδανικότερο, μάλιστα, θα ήταν να υπήρχε διακομματική συναίνεση σε μια σχετική ατζέντα και να έχουμε αντίστοιχες συμμετοχές και σε άλλα ψηφοδέλτια.

    Αν ισχύει η ανεστραμμένη λογική, που επικροτεί το άρθρο, ο Μπελέρης οφείλει να αρνηθεί την συμμετοχή του σε μια κομματική επιχείρηση ψηφοθηρίας (για να μην πω εξαπατήσεως…).

    • Η εκλογή Μπελέρη στην Ευρωβουλή με ελληνικό κόμμα, εξυπηρετεί μόνο τον Ράμα. Παίρνοντάς τον στο κόμμα του, ο Μητσοτάκης θα ισχυρισθεί ότι “λύθηκε” το πρόβλημα, άρα μπορεί να συνεχίσει να στηρίζει απρόσκοπτα την ευρωπαϊκή ένταξη τής Αλβανίας,

      • Ακριβώς! Ο Ράμα άλλο που δεν θέλει ον Μπελερη στη ΕΒ άλλωστε ο σκοπός του ειναι να μην είναι δήμαρχος. Ο Μπελερης θα πρέπει να αρνηθεί το άθλιο μηζοτακικο παιχνίδι διότι το μόνο που θα κάνει είναι να στιγματίστεί ως καιροσκοπος. Δηλαδή μπροστά στην οφικιο του Ευρωβολευτη τα ξεχνάει όλα.

  3. Το σχόλιο θα μπορούσε να ονομάζεται και ως εξής: πώς ένας πρώην κομμουνιστής, κόπτεται για τα ιερά και τα όσια της δεξιάς παρατάξεως…..

    • Πρώην κομμουνιστής; δεν νομιζω. Ο φιλοτομαρισμος και η υποταγή στην υλη παραμένουν εκεί. Το όνομα του αρθρογράφου (η μουμτζιά) είναι πλέον συνώνυμο με το φοβισμενο ανθρωπάκι που κοιτάζει να σώσει το χαμένο τρυπημενο τομάρι του.

  4. Και καλά κάνουν και είναι αντι”εμβολιαστές” ( σε εισαγωγικά) διότι δεν προκειται για εμβολια. Λάτρης της συνωμοσίας είναι όλος ο κόσμος και όχι μόνο οι φυσιολογικοί δεξιοί και αυτό διότι το ανθρώπινο μυαλό εκ φύσεως συνωμοτεί. Μεγαλυτερη συνωμοσια ειναξ οτι δεν υπάρχουν συνωμοσίες μονο μονταζιερες μαλλον. Άλλοι λατρεύουν την κηραλιφή και άλλοι τα μπολια του Μπουρλά.απο τη Σαλονικ, Δε είναι μόνο το βρώμικο μυαλό του Κουλη που απεχθανεται ο κοσμος αλλα την αλλά και
    και την παρα φυσιν ιδεολογια του. Φιλοτομαριστης μπολιασμενος, δηλαδή υποταγμενος στην ύλη και στο φιλοτομαρισμο, σαν τον Γεροτζιαφα και σαν το συντάκτη του άρθρου. Μονο που αυτά δεν συνάδουν με τον Ελληνισμό που βάζει μπροστά το άυλο και δεν υπολόγιζε στην ιστορία του ούτε πόσα βόλια είχε ούτε πόσο μπόλια εκανε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα