Κ. Κυριακόπουλος: Ρωσική πολιτική ηγεσία: Μέρος της λύσης ή ενορχηστρωτής μιας υπαγορευμένης εκδοχής

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Σύμφωνα με όλα όσα βλέπουν μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας, η Ρωσία θα είναι αυτή που ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ αναφορικά με το ΠΟΙΟΣ οργάνωσε ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ήταν αυτοί που εξετέλεσαν την μαζική δολοφονική – τρομοκρατική επίθεση στην αίθουσα συναυλιών του ΚΡΟΚΟΥΣ. Και θα το αποφασίσει, ανεξάρτητα από το τι καταδεικνύουν οι πραγματικές ομολογίες και τα πραγματικά περιστατικά, για την πραγματική ταυτότητα των ενόχων…

Προφανώς αυτή η εξέλιξη, ΔΕΝ είναι μια εποικοδομητική εξέλιξη, ΔΕΝ παραπέμπει σε μια δύναμη η οποία έχει συνείδηση του Διεθνούς της ρόλου, ενώ στην πράξη ισοδυναμεί με διαχείριση συνενοχής της Ρωσικής πολιτικής ηγεσίας στο διαπραχθέν έγκλημα αφού, ΤΟΣΟ η εργαλειοποίησή του με σκοπό την στοχοποίηση δρώντων που ή ίδια θα ήθελε να στοχοποιήσει προκειμένου να εξυπηρετηθεί συγκεκριμένο πολιτικό της αφήγημα, ΟΣΟ και η προσχηματική επίκλησή του, προκειμένου να δικαιολογηθούν πράξεις και χειρισμοί που εν πολλοίς έχουν προαναγγελθεί και μοιάζουν να αναζητούν εναγωνίως το κατάλληλο περιβάλλον για να «ευδοκιμήσουν» επιχειρησιακά, είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε μια ραγδαία και γενικευμένη αποσταθεροποίηση την συνολική Ευρωρωσική εξίσωση η οποία είναι ήδη εξαιρετικά ασταθής, με ισχυρότατη πλέον την τάση να κακοφορμίσει έτι περεταίρω…

Η υποχρέωση που έχουμε, ως λογικά σκεπτόμενοι άνθρωποι, είναι να παρακολουθούμε τις εξελίξεις με σεβασμό στην μνήμη των νεκρών, στο δράμα των συγγενών τους και του Ρωσικού λαού γενικότερα, αλλά και να σταθμίζουμε πραγματικά περιστατικά και χειρισμούς των εμπλεκομένων, προκειμένου να μην παγιδευόμαστε σε αφηγήματα σκοπιμότητας τα οποία ενδέχεται να αποβούν μοιραία για τις περιφερειακές και τις διεθνείς εξελίξεις.

Δεδομένα από τους φορείς και τα κέντρα που διαχειρίζονται πραγματικές πληροφορίες, προφανώς δεν διαθέτουμε. Διαθέτουμε όμως λογική σκέψη, αλλά και την αυτονόητη πρόσβαση στις πληροφορίες που δημοσιοποιούνται σταδιακά…

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αυτό το οποίο οφείλουμε να επισημάνουμε, είναι ότι οι πρώιμες δηλώσεις στις οποίες έσπευσαν να επιδοθούν οι Ρώσοι πολιτικοί επιτελείς, παραπέμπουν σε μια πολιτική ηγεσία που δεν πείθει ότι διαχειρίζεται το ζήτημα με την απαραίτητη νηφαλιότητα και την ευθυκρισία που απαιτείται, ώστε να εκλαμβάνεται από τους πάντες ότι αποτελεί μέρος της λύσης, με καθαρό και αδιαμφισβήτητο τρόπο.

Γι’ αυτό και τονίσαμε από την αρχή, ότι ένα κρίσιμο ζήτημα, το οποίο δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να περάσει απαρατήρητο και να υποβαθμιστεί μέσα στην γενική οργή που αισθανόμαστε όλοι μας για την τρομοκρατική μαζική δολοφονία που πραγματοποίησαν τα τέρατα του ISIS, είναι η εν πολλοίς τυχοδιωκτική τακτική με την οποία προσέγγισαν το γεγονός τις πρώτες ώρες – και πριν ακόμη την ανάληψη ευθύνης από τα ισλαμικά τέρατα –  τόσο η Μ. Ζαχάροβα ως εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ, όσο κυρίως ο ανεκδιήγητος πολεμοκάπηλος Μεντβέντεφ

Η μεν Ζαχάροβα, σε μια προσπάθεια να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες του καθεστώτος και να μετριάσει την γενική κατακραυγή για την ανικανότητα της πρόληψης που επεδείχθη, ισχυρίστηκε ψευδώς ότι το Κρεμλίνο δεν είχε καμιά ενημέρωση για το αναμενόμενο τρομοκρατικό χτύπημα, γεγονός που βεβαίως δεν ισχύει αφού σχετική γνωστοποίηση υπήρξε και δημοσίως διατυπωμένη, αλλά και μέσα από κανάλια της διαρκούς επικοινωνίας η οποία τηρείται εθιμοτυπικά, όπως δήλωσε σήμερα αξιωματούχος των Αμερικανών…

Ο δε Μεντβέντεφ, έσπευσε και αυτή την φορά, όπως κάθε φορά, όχι μόνο να στοχοποιήσει επώνυμα αλλά και να κλιμακώσει τις απειλές σε βάρος της ηγεσίας του Κιέβου (οι οποίοι βεβαίως ΔΕΝ είναι αγιόπαιδα, αλλά όταν ΔΕΝ έχεις ταυτοποιήσει τους αυτουργούς μιας τρομοκρατικής ενέργειας, ΔΕΝ επιτρέπεται να ξεφτιλίζεσαι με φαιδρές απειλητικές δηλώσεις και άλλες κουταμάρες τις οποίες ο Μεντβέντεφ έχει αναλάβει να διαχειρίζεται εργολαβικά).

Απαράδεκτοι και οι δυο… Αυτή η συμπεριφορά και αυτή η εν γένει αντιμετώπιση, είναι φανερό ότι δεν παραπέμπει σε σοβαρή πολιτική ηγεσία και πάντως σίγουρα επιβεβαιώνει ότι η πολιτική ομάδα του Κρεμλίνου, είναι μια επικίνδυνη ομάδα, παραδομένη στην ανασφάλεια και στην αβεβαιότητα, παρά τους κίβδηλους δημόσιους λεονταρισμούς στους οποίους επιδίδεται κατά καιρούς.

Η Ρωσική πολιτική ηγεσία, παγιδευμένη αμετάκλητα στα εμμονικά της αφηγήματα, δείχνει ότι οι συνολικοί χειρισμοί της την καθιστούν μέρος του προβλήματος, παράμετρο συγκάλυψης της αλήθειας και των διαχειριστικών της ανεπαρκειών, αλλά και ενορχηστρωτή στην κατασκευή μιας ελεγχόμενης και υπαγορευμένης εκδοχής και αυτό είναι μια εξέλιξη πραγματικά ανησυχητική για τις πραγματικές προθέσεις του Κρεμλίνου.

Γι’ αυτό και με πραγματικούς όρους, ουδείς σοβαρός άνθρωπος μπορεί να αποδεχτεί ως πραγματική την εικόνα ενός τραγικού κακομοίρη που τρέμει σαν το ψάρι ισχυριζόμενος ότι του έδωσαν τα μισά από τις 5.000 ευρώ που του υποσχέθηκαν, για να σκοτώσει αδιακρίτως όποιον βλέπει μπροστά του. (Λιγότερα δηλαδή ακόμη και από αυτά που θα έδινε σε έναν λαθροδιακινητή για να τον φέρει παράνομα στην Ελλάδα).

Σε τέτοιο μακελειό, δεν επιδίδεσαι εάν η ψυχούλα σου δεν αισθάνεται ότι επιτελείς κάτι πάρα πολύ σπουδαίο και ύψιστο, την ώρα που δολοφονείς μαζικά αθώους και ανυποψίαστους ανθρώπους… Δεν το κάνεις εάν δεν είσαι αφιερωμένος «ψυχή τε και σώματι» σε αυτό… Οι πληρωμένοι δολοφόνοι δεν έχουν την ικανότητα να φτάσουν τόσο μακριά, μένοντας όρθιοι, αλύγιστοι και αποφασισμένοι μέχρι το τέλος. Ας μην δουλευόμαστε μεταξύ μας…

Σε ότι μας αφορά, επιμένουμε να τονίζουμε – κρατώντας φυσικά αποστάσεις από κάθε λογής συνομωσιολογικές γελοιότητες – ότι η Ρωσική πολιτική ηγεσία, σπεύδει να αξιοποιήσει σε συγκεκριμένη κατεύθυνση τον απόηχο του μακελειού, και επιχειρεί να το κάνει με κατεπείγοντα τρόπο και πριν ακόμη η Διεθνής κοινότητα καταφέρει να συνέλθει από την επήρεια του ισχυρότατου σοκ. Αυτή η εξέλιξη, θα πρέπει να μας ανησυχεί ιδιαίτερα για τις πραγματικές προθέσεις του Κρεμλίνου. Και αυτό ανεξάρτητα από το πότε και τι ακριβώς θα αποκαλυφθεί, για το σύνολο των πραγματικών παραμέτρων που συνθέτουν το πάζλ του χθεσινού μακελειού έξω από την Μόσχα.

Υ.Γ. Για τους καλοθελητές που είναι βέβαιο ότι θα σπεύσουν… Προφανώς και ΔΕΝ λησμονούμε τον τρόπο με τον οποίο έσπευσαν να αξιοποιήσουν οι μακελάρηδες Αμερικανοί τον απόηχο της 11ης Σεπτεμβρίου και ΔΕΝ εκδίδουμε συγχωροχάρτι για την αλληλουχία των πολεμικών τυχοδιωκτισμών στους οποίους κατέφυγαν, διαλύοντας και αποσταθεροποιώντας χώρες και περιφέρειες. Θα είχαμε λησμονήσει ΚΑΙ το συγκεκριμένο γεγονός αλλά ΚΑΙ όλα όσα ακολούθησαν κατά την διάρκεια αυτής της αιματοβαμμένης δεκαετίας, αν σήμερα επιλέγαμε να καταπιούμε αμάσητα όσα επιχειρεί να αναδείξει η Ρωσική προπαγανδιστική μηχανή.

spot_img

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η Ρωσία είναι μια χώρα σε πόλεμο.
  Η διακριτική διαχείριση της αλήθειας αποτελεί σε τέτοιες περιστάσεις αυτοσκοπό.

 2. Ο Δημ. Κωνσταντακόπουλος εύστοχα τιτλοφορεί σχετικό άρθρο του «…Αποβλάκωση και προπαγάνδα»
  https://www.militaire.gr/tromokratia-sti-moscha-apovlakosi-kai-propaganda-se-ellada-kai-dysi-dim-konstantakopoylos/
  (αναδημοσιευόμενο και στις «Ανιχνεύσεις»)
  Βρίσκεται η Ρωσία σε κάποιον πόλεμο που θα προκαλούσε την οργή του μουσουλμανικού κόσμου και δεν το ξέρουμε;
  Εν μέσω σφαγής Παλαιστινίων και οργής του μουσουλμανικού (και όχι μόνο) κόσμου κατά του Ισραήλ (και των υποστηρικτών του), τι σόι φανατικός μουσουλμάνος θα είχε την «ψυχούλα [του να] αισθάνεται ότι επιτελεί[] κάτι πάρα πολύ σπουδαίο και ύψιστο, την ώρα που δολοφονεί[] μαζικά αθώους και ανυποψίαστους» Ρώσους;
  Το σόι φανατικός μουσουλμάνος θα δολοφονούσε μαζικά χωρίς να φωνάζει «Αλλάχ ου ακμπάρ»;
  Χωρίς να είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και να ανατινάζεται όταν τον πλησιάζουν οι δυνάμεις ασφαλείας;
  Συνεπώς το κίνητρο του ισλαμικού φανατισμού δεν περνάει το τεστ της κοινής λογικής.
  Αυτό δεν αποκλείει εμπλοκή του “ISIS”.
  Άλλωστε οι περισσότεροι ύποπτοι που συνελήφθησαν από τις ρωσικές υπηρεσίες είναι Τατζίκοι.
  Τατζίκοι είναι πολλά μέλη του του παρακλαδιού “ISIS-Khorasan” του ISIS, με ηγέτη τον Tajik Khalimov.
  Αλλά ο ISIS είχε εξ αρχής σχέσεις με τουρκικές και δυτικές μυστικές υπηρεσίες.
  Ειδικά ο ISIS-K και ο Khalimov φαίνεται πως έχουν πολύ στενές σχέσεις με τη βρετανική υπηρεσία MI6.
  https://sonar21.com/moscow-terror-attack-rogue-ukrainian-op-or-western-backed/#comment-236069
  “The political support of that same ISIS leader, Tajik Khalimov, has always been the Islamic Renaissance Party of Tajikistan. It has been declared a terrorist organization in its homeland, and since the early 2000s, guess where its headquarters are located? You guessed it – in London.”
  Η στενότατη σχέση μεταξύ της MI6 (και της βρετανικής κυβέρνησης γενικά) και του καθεστώτος Ζελένσκι είναι πασίγνωστη και αναμφισβήτητη.
  Συνεπώς, αν πράγματι κάποιο παρακλάδι του ISIS εμπλέκεται στην επίθεση, προφανώς η συμμετοχή του χρησιμοποιήθηκε αποπροσανατολιστικά από τους χορηγούς του. Δηλαδή η επίθεση πιθανότατα οργανώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες και / ή από τις στενά συνδεδεμένες δυτικές, με πιθανότερη την MI6.
  https://sonar21.com/moscow-terror-attack-rogue-ukrainian-op-or-western-backed/
  Οι αναγνώστες ας κρίνουν.

  • Το γεγονός πάντως ότι οι Ρώσοι επιτελείς έσπευσαν να κατονομάσουν αυτουργούς και ενορχηστρωτές την ώρα που οι μακελαρηδες ακόμη πυροβολούσαν και οι ειδικές δυνάμεις δεν είχαν προσεγγίσει καν το χώρο του μακελειού, το θεωρείτε απόλυτα φυσιολογικό. Φυσιολογική επίσης θεωρείτε και την τηλεοπτική παράσταση που ακολούθησε όπως και το γεγονός ότι οι αυτουργοί έβαλαν τα λεφτά της αμοιβής σε τράπεζα και σε κάρτες. Μάλιστα… Σεβαστή η γνώμη σας αλλά θα μας επιτρέψετε να έχουμε διαφορετική άποψη και κυρίως διαφορετική προσέγγιση στα ιστορικά γεγονότα

   • Η συμμορία του Κιέβου έχει εύλογα κίνητρα τρομοκρατικής επίθεσης: την εσωτερική αποσταθεροποίηση της Ρωσίας και / ή την παράσυρσή της σε ενέργειες κλιμάκωσης που θα οδηγούσαν σε μαζική εμπλοκή του ΝΑΤΟ.
    Οι αυτουργοί αναζητούνται κατ’ αρχήν εκεί που υπάρχουν τα κίνητρα, δηλαδή στο Κίεβο.
    Και βεβαίως φανατικοί ισλαμιστές δεν έχουν κανένα πολιτικο-θρησκευτικό κίνητρο για τέτοια επίθεση.
    Αν λοιπόν αποδειχθεί εμπλοκή του “ISIS”, θα καταδειχθεί έτι περαιτέρω η στενή σχέση του με δυτικές και ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες. Σχέση την οποία πολλοί αναλυτές, στους οποίος βασίζεται και ο Κωνσταντακόπουλος, θεωρούν ήδη τεκμηριωμένη.

    Όσο για τους μακελάρηδες, αυτοί είναι συνήθως κρετίνοι οι οποίοι το μόνο που ξέρουν είναι να δολοφονούν αμάχους. Αν είχαν καταφέρει να διαφύγουν προς τα εδάφη του καθεστώτος του Κιέβου, μια χαρά θα έπαιρναν τα λεφτά τους από την τράπεζα, όπως μεταπολεμικά οι Ναζί εγκληματίες από ελβετικές και άλλες τράπεζες.

    • Με πασπαρτού αυθαίρετων συλλογισμών εσείς, προαποφασίσατε τα πάντα μαζί με τους Ρώσους. Αντιλαμβάνομαι ότι το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι το “τις πταίει” αλλά το “τις ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ να πταίει”. Για την ταμπακιέρα όμως… Η μπάλα στην εξέδρα…
     Θα έχει ενδιαφέρον πάντως κινούμενος στην ίδια ρότα αυτής της συλλογιστικής ομορφάδας, να μας εξηγήσετε τις ευθύνες του Κιέβου για τις επιθέσεις που δέχεται σταθερά η Ρωσία από τις ισλαμικές συμμορίες εδώ και 25 χρόνια. Ρωτώ έτσι για να το διασκεδάσουμε λιγάκι. Με την ευκαιρία να μας εξηγήσετε λίγο και για την επιλογή των αυτουργών να πληρώσουν τους φονιάδες όχι μόνο με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό αλλά και σε σκληρό νόμισμα (ρούβλι)…
     Άντε καληνύχτα σας. Και αν θέλετε μια συμβουλή, μην εκτίθεστε με τέτοιες ελαφρότητες…

 3. Ο «απόηχος» της 11ης Σεπτέμβρη:
  σας κοινοποιώ τη μετάφραση ενός άρθρου του Πώλ Γκρέγκ Ρόμπερτς
  (τέως Υφυπουργού Οικονομικών ΗΠΑ επί προεδρίας Ρήγκαν).
  Πηγή:
  https://www.paulcraigroberts.org/2020/03/25/university-study-finds-fire-did-not-cause-building-7s-collapse-on-9-11/
  Ακολουθεί η μετάφραση:
  ===
  Πανεπιστημιακή μελέτη διαπιστώνει ότι το κτήριο WTC 7
  δέν κατέρευσε απο πυρκαϊά στις 11.09.2001.

  Είναι ατυχές το γεγονός ότι μιά τόσο σημαντική μελέτη δημοσιεύεται κατά τη
  διάρκεια μιάς υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, οι οποίες και οι δύο
  ταυτόχρονα θα την επισκιάσουν παραμελώντας την.

  Στις 25 Μαρτίου 2020, ερευνητές του Πανεπιστημίου Fairbanks της Αλάσκας (UAF)
  δημοσίευσαν την οριστική έκθεση σχετικά με τη κατάρρευση του κτηρίου WCT 7 που
  προήλθε μετά από τετραετή μελέτη μέσω προγράμματος προσομοίωσης του συμβάντος
  σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

  Το 48 ορόφων κτήριο WTC 7 ήταν ο τρίτος ουρανοξύστης που καταστράφηκε ολοσχερώς
  στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, καταρρέοντας ταχύτατα και συμμετρικά επάνω στο
  περιτύπωμά του στις 5:20 μ.μ. Επτά χρόνια αργότερα, οι ερευνητές του Εθνικού
  Ινστιτούτου Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST) κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το WTC
  7 ήταν το πρώτο υψηλόροφο με χαλύβδινο σκελετό κτήριο που η κατάρρευσή του
  οφείλεται αποκλειστικά σε κοινή πυρκαγιά γραφείων.

  Σε αντίθεση με τα συμπεράσματα του NIST, η ερευνητική ομάδα του UAF θεωρεί ότι
  η κατάρρευση του WTC 7 στις 11.09.2001 δεν προκλήθηκε από πυρκαγιά, αλλά
  αντίθετα προκλήθηκε από την σχεδόν ταυτόχρονη αστοχία όλων των δοκών στο κτίριο
  [αυτό σημαίνει ότι ήταν μια ελεγχόμενη κατεδάφιση].

  Η οριστική έκθεση του τμήματος μηχανικών του Πανεπιστημίου της Αλάσκας για τη
  κατάρρευση του κτηρίου WTC 7 είναι διαθέσιμη εδώ:
  https://www.ae911truth.org/wtc7 ή εναλλακτικά εδώ:
  https://files.wtc7report.org/file/public-download/A-Structural-Reevaluation-of-the-Collapse-of-World-Trade-Center-7-March-2020.pdf
  ===

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα