Ρωσικά αεροπλάνα σκότωσαν τούρκους στρατιώτες στη Συρία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Συγνώμη ζήτησε ο Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ερντογάν

Ρωσικά αεροπλάνα σκότωσαν τούρκους στρατιώτες στη Συρία

Ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα χτύπησαν κατά λάθος τούρκους στρατιώτες στην περιοχή της Αλ Μπαμπ στην Συρία, σκοτώνοντας τρεις και τραυματίζοντας 11, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Τα ρωσικά αεροπλάνα χτύπησαν ένα κτίριο, το οποίο στέγαζε τους στρατιώτες, ανακοίνωσε η ίδια πηγή.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε, τη λύπη του για το συμβάν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, η ρωσική πολεμική αεροπορία είχε στοχοθετήσει μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, «όμως τρεις από τους στρατιώτες μας έπεσαν ως μάρτυρες όταν επλήγη κτίριο όπου οι μονάδες μας είχαν πάρει θέση».

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται σε ποια περιοχή της βόρειας Συρίας εκτυλίχθηκε το περιστατικό.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ερντογάν, ο ρώσος πρόεδρος εξέφρασε «τη λύπη του και τα συλλυπητήριά του», σύμφωνα με το δελτίο τύπου του στρατού.

Στη Μόσχα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι Πούτιν και Ερντογάν αποφάσισαν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης να ενισχύουν την συνεργασία τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον Τούρκο ομόλογό του ότι ο ελλιπής συντονισμός μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας ευθύνεται για τον θάνατο από λάθος των τριών Τούρκων στρατιωτών.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε ότι ρωσικά μαχητικά σκότωσαν κατά λάθος 3 Τούρκους στρατιώτες, σύμφωνα με το RIA.

Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν νωρίτερα ότι πέντε τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα στις συγκρούσεις με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία, ανεβάζοντας σε 10 τον αριθμό των Τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην περιοχή σε διάστημα δύο ημερών. Δεν είναι σαφές εάν στον συγκεκριμένο απολογισμό περιλαμβάνονται οι νεκροί στρατιωτικοί στη ρωσική επιδρομή.

Οι πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν στην περιοχή Αλ Μπαμπ, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο οι δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης με την υποστήριξη του τουρκικού στρατού προσπαθούν να καταλάβουν εδώ και πολλές εβδομάδες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

newsbeast.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα