Ο πρωθυπουργός κατέληξε να γίνει το μεγάλο «βαρίδι» της ΝΔ

Ένα είναι το βασικό πολιτικό συμπέρασμα από την κακουργηματικής φύσης υπόθεση των υποκλοπών και αυτό είναι ότι κάηκε οριστικά μία πιθανή μετεκλογική συνεργασία Κ.Μητσοτάκη και Ν.Ανδρουλάκη μετά τα όσα έγιναν.

Η υπόθεση των υποκλοπών πέραν της ποινικής διάστασης που έχει, αποτελεί μία πολιτική γκάφα τεραστίου μεγέθους καθώς μετά από όλα όσα έγιναν η κυβέρνηση κατάφερε να δημιουργήσει κοινό μέτωπο ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και αφαιρέθηκε έτσι ο μοναδικός πιθανός εταίρος σε μία μελλοντική κυβέρνηση συνεργασίας.

Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε έναν σίγουρο πιθανό μελλοντικό κυβερνητικό εταίρο.

Δεν είναι μόνο ότι ο νυν πρωθυπουργός υπέκλεπτε τις συνομιλίες του Ν.Ανδρουλάκη. Δικαιολόγησε την πράξη του αυτή ότι έγινε λόγω… Τουρκίας!

«Μην ξεχνάτε ότι οι γείτονές μας παραμένουν απρόβλεπτοι. Στον Έβρο μεθοδεύεται ήδη ένα νέο κύμα εισβολής με δήθεν ανθρωπιστικό προσωπείο» είπε χαρακτηριστικα.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ν.Ανδρουλάκης όχι μόνο δεν θέλει να συνεργαστεί με έναν άνθρωπο που κατέγραφε την προσωπική του ζωή αλλά δεν θέλει πλέον ούτε να τον βλέπει.

Ακόμα κι αν η ΝΔ βγεί πρώτο κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν δε θα έχει κανέναν με τον οποίο θα μπορεί να συγκυβερνήσει.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν με απλή αναλογική. Αυτό σημαίνει ότι ο πρώτος δεν εισπράττει το μπόνους των 50 εδρών που εισέπραττε στις προηγούμενες εκλογές.

Ακόμα όμως κι αν πραγματοποιηθούν επαναληπτικές εκλογές με το νέο εκλογικό νόμο που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση της ΝΔ, δεν θα μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση καθώς για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να λάβει ποσοστό της τάξης τουλάχιστον του 37%.

Αυτό το νούμερο δεν πρόκειται ούτε καν να το πλησιάσει η ΝΔ (και μάλλον κανείς) υπό τις παρούσες συνθήκες.

Μία κυβέρνηση συνεργασίας  είναι εκ των ουκ άνευ και η Νέα Δημοκρατία δείχνει να «ξεμένει» από εναλλακτικές επιλογές.

Αυτό βέβαια προκαλεί και μία άλλη παρενέργεια: Ο Κ.Μητσοτάκης είναι πλέον «βαρίδι» για τη ΝΔ.

Όσο παραμένει στην ηγεσία της θα είναι απομωνόμενη και εκτός μετεκλογικών σχηματισμών.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/pos-kaike-oristika-i-meteklogiki-synergasia-k-mitsotaki-n-androulaki-gkafa-pou-prokalese-koino-metopo-pasok-syriza/