Πόλεμος στην Ουκρανία: ένα διπλό ρωσικό χτύπημα στην Οδησσό άφησε πίσω του τουλάχιστον είκοσι νεκρούς

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Le Monde

Του Emmanuel Grynszpan (με το AFP)
Δημοσιεύθηκε χθες στις 22:19, τροποποιήθηκε στις 6:50 π.μ.

Μετά από μια ρωσική πυραυλική επίθεση, στην Οδησσό της Ουκρανίας, 15 Μαρτίου 2024. AP

Ο ρωσικός στρατός εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους στην ίδια τοποθεσία, με διαφορά δεκαπέντε λεπτών, προκαλώντας θύματα στους διασώστες. Το κύριο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, η οικονομική καρδιά της χώρας, υπόκειται σε όλο και συχνότερες θανατηφόρες επιθέσεις.

Το δημαρχείο της Οδησσού κήρυξε ημέρα πένθους, το Σάββατο 16 Μαρτίου, μετά από μια ιδιαίτερα φονική ρωσική επίθεση που σημειώθηκε την προηγούμενη μέρα στην πόλη-λιμάνι. Η Ρωσία πραγματοποίησε δύο διαδοχικές πυραυλικές επιθέσεις το πρωί της Παρασκευής στην ίδια τοποθεσία, στην Οδησσό. Αυτή η τακτική, που χρησιμοποιείται συχνά από τον ρωσικό στρατό, πρώτα στη Συρία και μετά στην Ουκρανία, στοχεύει ιδιαίτερα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και χρησιμεύει στην τρομοκράτηση του πληθυσμού.

Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν και εβδομήντα τρεις τραυματίστηκαν, καθιστώντας αυτά τα χτυπήματα τα πιο θανατηφόρα από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου 2022, εναντίον του πληθυσμού της μεγάλης πόλης στη νότια Ουκρανία.

Ένας πρώτος πύραυλος έπεσε σε κατοικημένη περιοχή στις 10:04 τοπική ώρα, προκαλώντας πυρκαγιά. Γρήγορα επενέβησαν διασώστες και πυροσβέστες για να σβήσουν τη φωτιά και να αναζητήσουν θύματα. Ο δεύτερος πύραυλος χτύπησε ακριβώς δεκαπέντε λεπτά αργότερα.

Σκοτώθηκε πρώην αντιδήμαρχος
Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μετά την τραγωδία δείχνουν άψυχα σώματα με στολές έκτακτης ανάγκης. Οι διασώστες με τραύματα στο πρόσωπο και σε κατάσταση σοκ εμφανίζονται σε φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας. Ορατά ήταν επίσης ένα πυροσβεστικό όχημα, ένα ασθενοφόρο και ένα περιπολικό με σκάγια.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα