Πως ο Ερντογάν πάγωσε την Μέρκελ

24/1/20 | 0 | 0 | 292 εμφανίσεις

«Το χάος που κυριαρχεί στην Λιβύη κινδυνεύει να έχει συνέπειες σε ολόκληρη την Μεσόγειο, εάν δεν επιβληθεί ηρεμία το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Ερντογάν εγκανιάζοντας το νέο γερμανοτουρκικό πανεπιστήμιο στην Κωνσταντινούπολη μαζί με την Άνγκελα Μέρκελ.

Συνέχισε μάλιστα τις απειλές λέγοντας ότι «πρέπει να επιταχύνουμε την επίλυση, εάν δεν θέλουμε να σηκώσουν κεφάλι τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα».

Μέρκελ και Ερντογάν θα έχουν, το απόγευμα, συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί και η κατάσταση στην Λιβύη, ειδικά μετά την διεθνή διάσκεψη που οργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο. Άλλα θέματα που θα συζητήσουν οι δύο ηγέτες θα είναι η κατάσταση στη βορειοδυτική Συρία, όπου οι δυνάμεις της Δαμασκού εξαπολύουν επιθέσεις, κυρίως στην επαρχία της Ιντλιμπ.

Οι επιθέσεις αυτές έχουν έχουν προκαλέσει ένα νέο κύμα εκτοπισμένων προς την Τουρκία και ο Ερντογάν αναμένεται ότι θα αξιοποιήσει και πάλι τις προσφιλείς απειλές του για αύξηση των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη, καταγγέλλοντας την ΕΕ ότι δεν εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της στην χορήγηση οικονομικής υποστήριξης προς την Άγκυρα για τα τέσσερα εκατομμύρια Σύρων προσφύγων που ζουν στο τουρκικό έδαφος.

Πως ο Ερντογάν πάγωσε την Μέρκελ

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας