Πυρπόλησαν το πατρικό του Χομεϊνί – ιδρυτή του κράτους των μουλάδων * Στο στόχαστρο της ιρανικής εξέγερσης “ιερά και όσια” του καθεστώτος

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Πυρπολημένο από διαδηλωτές και παραδομένο στις φλόγες φαίνεται το πατρικό σπίτι του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, αγιατολάχ Χομεϊνί , σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, ωστόσο, διέψευσε ότι το σπίτι του Χομεϊνί πυρπολήθηκε αντιτείνοντας ότι ένας μικρός αριθμός ανθρώπων είχε συγκεντρωθεί έξω από αυτό.

Το Reuters δεν μπόρεσε να διακριβώσει με ανεξάρτητο τρόπο πότε γυρίστηκαν τα βίντεο παρά μόνο την τοποθεσία.

  • Το ακτιβιστικό δίκτυο 1500Tasvir ανέφερε ότι το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη γενέτειρα του Χομεϊνί, την Χομέιν, που βρίσκεται νότια της πρωτεύουσας Τεχεράνης.

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το σπίτι έχει μετατραπεί σε μουσείο.

“Η πληροφορία είναι ψευδής. Οι πόρτες του σπιτιού του εκλιπόντος ιδρυτή της μεγάλης επανάστασης είναι ανοιχτές για το κοινό”, προσθέτει το τηλεγράφημα τουTasnim.

Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε εθνικό επίπεδο έχουν εξαπλωθεί στο Ιράν από τις 16 Σεπτεμβρίου, έπειτα από τον θάνατο της νεαρής Ιρανής, κουρδικής καταγωγής, Μαχσά Αμινί, κατά την κράτησή της από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της.

Ο Χομεϊνί πέθανε το 1989.

 

 

 

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Τεχεράνη, Iran

Πυρπόλησαν το πατρικό του Χομεϊνί – ιδρυτή του κράτους των μουλάδων * Στο στόχαστρο της ιρανικής εξέγερσης “ιερά και όσια” του καθεστώτος [βίντεο]

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα