Πυραυλική επίθεση σε τουρκική βάση στο βόρειο Ιράκ από ‘σιιτική πολιτοφυλακή’

17/2/21 | 0 | 0 | 200 εμφανίσεις

Σιιτική πολιτοφυλακή που υποστηρίζεται από το Ιράν επιτέθηκε σε Τούρκους στρατιώτες στο βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, η σιιτική πολιτοφυλακή  «Ασάμπ αλ Κέχφ»/ «Ashab al-Kehf» εκτόξευσε έναν πύραυλο σε τουρκική στρατιωτική βάση στην επαρχία της Μοσούλης.

Όπως αναφέρεται πρόκειται για τη στρατιωτική βάση Μπάσικα (Başika Üssü), στην οποία ο τουρκικός στρατός εκπαιδεύει φιλοτουρκικές ομάδες.

Η ομάδα, «Ασάμπ αλ Κέχφ», με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέλαβε την ευθύνη της πυραυλικής επίθεσης.

Εκτιμάται ότι η «Ασάμπ αλ Κέχφ»είναι η πρώτη οργάνωση που συνδέεται με τις μεγάλες σιιτικές οργανώσεις πολιτοφυλακής που δραστηριοποιούνται στο Ιράκ.

Αναφέρεται, επίσης,  ότι οι σιιτικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν, στο Ιράκ, έχουν σχηματίσει νέες υποομάδες με νέα ονόματα και έχουν πραγματοποιήσει τις επιθέσεις μέσω αυτών. Στο παρελθόν, ακούστηκαν ομάδες που είχαν αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις και στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα, η σιιτική ομάδα χαρακτηρίζει τον τουρκικό στρατό στο βόρειο Ιράκ ως «στρατό κατοχής».

Mirahaber

https://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    28/2/21 | (2 σχόλια)
    Λόγω του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει ο προβληματισμός του τι κάνουμε με την Τουρκία επανέρχομαι: 1.-Πιστεύω πως μεθοδευμένα θα πρέπει να κηρύξουμε χωρικά ύδατα 12 ή 10 ναυτικά μίλια (να υπάρχει αντιστοιχία χωρικών υδάτων και εύρους εναέριου χώρου). Δεν έχει ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας