Πρώτη συνάντηση Ερντογάν με τον Σίσι της Αιγύπτου -Διαμεσολαβητής ο εμίρης του Κατάρ Ερντογάν και Σίσι στο Κατάρ / Φωτογραφία Twitter

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

20/11/2022  18:33
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ο Αιγύπτιος ομόλογός του, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην Ντόχα του Κατάρ.

Οι δύο ηγέτες βρίσκονται στο εμιράτο της Μέσης Ανατολής, στο πλαίσιο της έναρξης του Μουντιάλ 2022. Είχαν μία ζεστή χειραψία -όπως φαίνεται και στη φωτογραφία- και χαμογελούν σαν να μην έχει προηγηθεί κάτι στις μεταξύ τους σχέσεις.

Δίπλα τους βρίσκεται και ο διαμεσολαβητής της εν λόγω συνάντησης, ο εμίρης του Κατάρ.

Ερντογάν: Χρησιμοποίησε ξανά τον εμίρη για να συναντήσει τον πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας
Φαίνεται πως ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το Κατάρ και το Παγκόσμιο Κύπελλο για να προσεγγίσει τις χώρες με τις οποίες έχει διπλωματικό πρόβλημα.

Κάτι ανάλογο είχε κάνει και στις Αρχές του 2022, όταν είχε χρησιμοποιήσει ξανά τον εμίρη σαν μεσολαβητή για να συναντήσει τότε τον πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε κάνει τότε το σήμα των Μουσουλμάνων Αδελφών και είχε φύγει από το επίσημο τραπέζι στην Αμερική για να μην κάτσει με τον «πραξικοπηματία – δολοφόνο» Σίσι όπως τον αποκαλούσε. Τόνιζε ότι δεν θα τον συναντούσε ποτέ, ούτε θα του δώσει το χέρι.

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όλοι τελικά επιδιώκουν να τα έχουν καλά με την Τουρκία. Μετά το Ισραήλ, που προσπαθεί να “ξεχάσει” την υποστήριξη τού Ερντογάν στην Χαμάς, τώρα και η Αίγυπτος προσπαθεί να ξεχάσει ότι ο Ερντογάν υποστηρίζει τούς Αδελφούς Μουσουλμάνους. Η Τουρκία είναι μία μεγάλη χώρα, με μεγάλη αγορά και παρουσία στο διεθνές γίγνεσθαι, εν αντιθέσει προς την μικρή και διεθνώς ανύπαρκτη Ελλάδα.

    Βεβαίως, δεν σημαίνει ότι με την επαναπροσέγγιση με την Τουρκία, Ισραήλ και Αίγυπτος εγκαταλείπουν την Ελλάδα. Απλώς εφαρμόζουν το “και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα