Πρώτη αντιπαράθεση Ζέρβα-Αγγελούδη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Δήλωση δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα για το πλαίσιο λήψης αποφάσεων του χρονικού διαστήματος μέχρι την 31η Δεκεμβρίου και με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα
Από την πρώτη στιγμή έχω καταστήσει σαφές πως η επιλογή των πολιτών για την επόμενη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, είναι απολύτως σεβαστή. Δεδομένη είναι και η διάθεση της δικής μας διοίκησης και εμού προσωπικά, να συνεργαστούμε και να ενημερώσουμε πλήρως τον επόμενο δήμαρχο κα τους συνεργάτες του για έργα και δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Το τελευταίο διάστημα, βρίσκομαι καθημερινά στη διάθεση του Στέλιου Αγγελούδη ώστε να τον ενημερώσω όποτε και για ό,τι επιθυμεί και ζητά, είτε εγώ προσωπικά, είτε δια των Υπηρεσιών του Δήμου που έχουν λάβει εντολή να ικανοποιήσουν κάθε αίτημα ενημέρωσης του νέου δημάρχου και συνεργατών του, που ο ίδιος υποδεικνύει.
Ακόμα περισσότερο, έχω εκφράσει την διάθεση να προσαρμόσω τις τελευταίες μου αποφάσεις ως δημάρχου, στον δικό του προγραμματισμό, πάντα στο πλαίσιο όσων ο νόμος ορίζει και επιτρέπει, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή υποψία πως επιθυμώ να δεσμεύσω το νέο δήμαρχο, με επιλογές της απερχόμενης διοίκησης. Επισημαίνω όμως ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου υπάρχουν ανελαστικές, σύμφωνα με το νόμο, διαδικασίες και αποφάσεις που πρέπει να τηρηθούν και να ληφθούν αντίστοιχα, ώστε να μην προκύψει ζημία για τον Δήμο. Οι αποφάσεις αυτές θα ληφθούν από τα θεσμικά όργανα σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας και δημοσιότητας, όπως άλλωστε όλες.
Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό απ` όλους ότι η διάθεση αυτή αφορά, τα επισήμως ζητούμενα από το νέο Δήμαρχο και δεν είναι θεσμικά δυνατόν αποφάσεις της διοίκησης να προσαρμοστούν σε δημοσιεύματα, που επικαλούνται «κύκλους» του νέου δημάρχου και προβάλλουν απαιτήσεις αναστολής ή ματαίωσης μεγάλων και σημαντικών έργων που η απερχόμενη διοίκηση έχει εξασφαλίσει για την πόλη, ενδεχομένως αδικώντας τις προθέσεις του νεοεκλεγμένου δημάρχου.
Η καλύτερη και θεσμικά ενδεδειγμένη επιλογή είναι η πλήρης διαφάνεια έναντι των συμπολιτών μας. Είμαι βέβαιος πως ο Στέλιος Αγγελούδης θα συμβάλει ενεργά στη διαφάνεια αυτή, αναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη των προθέσεών του και προστατεύοντας το δικαίωμα των πολιτών να μην ενημερώνονται από ρεπορτάζ και ανυπόγραφες πηγές αλλά από ενυπόγραφες τοποθετήσεις και δηλώσεις των πρωταγωνιστών. Με αυτό το σκεπτικό, τον καλώ είτε στα πλαίσια των επόμενων συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε στο πλαίσιο της ανοιχτής διαδικασίας διαβούλευσης για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό, είτε από όποιο βήμα επιθυμεί, να ξεκαθαρίσει δημοσίως αν και ποια από έργα ή δράσεις κρίνει ότι πρέπει να «παγώσουν» ή να σταματήσουν, από όσα έχουμε θέσει σε τροχιά υλοποίησης με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις και για τα οποία απαιτούνται συγκεκριμένες διαδικασίες προσεχώς.
Δημοσίως επαναλαμβάνω τη διάθεσή μου, πάντα στο πλαίσιο όσων ο νόμος ορίζει και επιτρέπει, να προσαρμόσω τις τελευταίες αποφάσεις μου στις επαρκώς αιτιολογημένες επιλογές του, διευκολύνοντας το έργο του. Όμως, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, δικαιούνται να ξέρουν ποιος φέρει την ευθύνη κάθε μιας από τις συγκεκριμένες επιλογές.

Απάντηση εκλεγμένου δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη στον Κωνσταντίνο Ζέρβα

«Καταγράφω κατ’ αρχάς ως θετικό το γεγονός πως ο απερχόμενος δήμαρχος της πόλης  εμφανίστηκε και πάλι στο προσκήνιο, έστω και μέσω μιας γραπτής ανακοίνωσης. Εύχομαι και ελπίζω να εμφανιστεί εκ νέου και στο δημαρχιακό Μέγαρο και να ασκήσει τα καθήκοντα που απορρέουν από το αξίωμα του μέχρι τις 31/12.

 Όσον αφορά στο περιεχόμενο της ανακοίνωσης, είναι καλό να ξέρει ο κ. Ζέρβας πως εμείς αναγνωρίζουμε πως η Διοίκηση έχει συνέχεια και -οφείλει να έχει- συνέπεια.

Θυμίζουμε πως ήταν δική του απόφαση να ακυρώσει τα δρομολογημένα, έτοιμα έργα της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη για την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας και την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας ως Πάρκου Μνήμης, έργα που ανακοίνωσε εκ νέου προεκλογικά.

 Έχω καταστήσει σαφές πως μόνος αντίπαλος μας είναι τα προβλήματα της πόλης, δεν παρασυρόμαστε από εμμονές και την αγωνία για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, θα συνεχίσουμε και θα ολοκληρώσουμε κάθε έργο ή δράση που έχει εξασφαλιστεί για την πόλη, εάν και εφ’ όσον τηρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες κύριε Ζέρβα.

Εάν ο ίδιος αναζητά ποιος ή ποιοι προβάλλουν απαιτήσεις αναστολής ή ματαίωσης έργων καλό θα ήταν να απευθυνθεί σε μέλη της δικής του Διοίκησης, που στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ζήτησαν τη διακοπή της διαδικασίας δρομολόγησης συγκεκριμένου έργου. Γιατί άραγε;

Ας σταματήσει το κυνήγι μαγισσών ο κ. Δήμαρχος. Ακόμη και τώρα αναμένουμε συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα του δήμου που δεν μας έχουν δοθεί παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας αλλά και τα στοιχεία του Προϋπολογισμού του 2024.

Πρέπει, επιτέλους, να ενημερωθεί η νέα Διοίκηση για τις δαπάνες και τα ελλείμματα της απερχόμενης δημοτικής αρχής και να σταματήσει την παρελκυστική τακτική ενημέρωσης.

Δηλώνουμε ρητά πως είμαστε υπέρμαχοι οποιουδήποτε προς εκτέλεση έργου που κινείται στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης και των νόμιμων διαδικασιών.

Η ¨πλήρης διαφάνεια¨  στην οποία αναφέρεται ο κ. Ζέρβας οφείλει να είναι κοινός τόπος όλων».

 

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κρίμα που ο κ. Αγγελούδης ξεχώρισε ως ”εμβληματικά” έργα που δεν έγιναν τα δύο έργα του κ. Μπουτάρη , ο οποίος-να το θυμηθεί-ως εκλεγείς με το δικό του ψηφοδέλτιο θα τον κάνει ως Δήμαρχο να μαλώνει συνέχεια με την ”Δεξιά” αντιπολίτευση και εξ ‘αιτίας αυτού -που θα είναι ο Πολάκης του- θα βρεθούν πολλοί ”κοψοχέρηδες Δεξιοί” που ψήφισαν τον κ. Αγγελούδη ως υπερκομματικό και σώφρονα . ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ .
    Ο υπερτιμημένος κ. Μπουτάρης πλήγωσε τους Θεσσαλονικείς επειδή ως Δήμαρχος με την μορφή του Μ. Αλεξάνδρου στην Σημαία του Δήμου στήριξε ολοψύχως την Συμφωνία των Πρεσπών .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
28,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα