Μάρτιος 6, 2024. Ελλάδα.

Ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας και νυν πρόεδρος του Κόμματος Ελευθερίας, Ιλίρ Μέτα, λέει ότι η υπόθεση Μπελέρι είναι «η πιο κραυγαλέα ένδειξη της σύλληψης του κράτους με μαφιόζικο τρόπο και της εγκληματικής χρήσης του κράτους από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και την κυβέρνηση του».

Αναφερόμενος στο Ειδικό Δικαστήριο που έκρινε ένοχο για εξαγορά ψήφων τον εκλεγμένο δήμαρχο του Δήμου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρι και τον καταδίκασε σε δύο χρόνια φυλάκιση, θα τονίσει χαρακτηριστικά.

« Η υπόθεση Μπελέρη είναι ο πιο κραυγαλέος δείκτης της «μαφιόζικης σύλληψης του κράτους και της εγκληματικής χρήσης του κράτους από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση»

«Η παρεμπόδιση της ορκωμοσίας του είναι εντελώς αντισυνταγματική. Τίποτα δεν σταματά και δεν αποτρέπει τον Φρέντη Μπελέρη ως πρόεδρο (του δημοτικού συμβουλίου Χειμάρρας) ακόμη και υπό συνθήκες μαφιόζικης απαγωγής από την αστυνομία του Έντι Ράμα» είπε ο Μέτα στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Μεταξύ άλλων, ο Μέτα λέει ότι «δεν είναι το θέμα Μπελέρη που μπλοκάρει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Αλβανίας, αλλά  τίθεται η χώρα σκόπιμα σε ομηρία  εξαιτίας αυτής της πλειοψηφίας και του ίδιου του πρωθυπουργού».

Επιπρόσθετα, ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Φρέντη Μπελέρη, ο Σκερτζάν Ντούλι χαρακτήρισε όλη την υπόθεση της παραπομπής του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας ως μία μη φυσιολογική διαδικασία.

«Δεν είναι καθόλου φυσιολογική διαδικασία, πληροί όλα τα κριτήρια για να μην είναι φυσιολογική. Ένα θέμα που δεν ξεκίνησε  η Ειδική Εισαγγελία κατά της διαφθοράς αλλά ο ίδιος ο Έντι Ράμα στη Χειμάρρα.  Και το γεγονός αυτό, ότι το ξεκίνησε ο Ράμα είναι μια πολιτικά προκατειλημμένη διαδικασία. Ο τρόπος με τον οποίο ο Ράμα επιτέθηκε στον Μπελέρη δεν έχει προηγούμενο», δήλωσε στην εκπομπή «Repolitix» στο κανάλι Report TV.

Shqiptarja

The Hellenic Information Team