Πρόστιμο 3.900 ευρώ & ποινική δίωξη γιατί τελέστηκε Θεία Λειτουργία σε χριστιανικό ναό!

20/12/20 | 0 | 0 | 118 εμφανίσεις

Συνολικό πρόστιμο 3.900 ευρώ επιβλήθηκε σε έναν ιερέας και οκτώ πιστούς χριστιανούς που συμμετείχαν στην Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης.

Αστυνομικοί έκαναν μπλόκο αρχικά και εν συνεχεία εισέβαλλαν μέσα στο ναό «μετά από καταγγελία», όπως υποστήριξαν, (πρόκειται για τον…  περίφημο “καταγγέλων” ο οποίος κυκλοφορεί με ΄ένα τηλέφωνο ανά χείρας πάντα και ότι βλέπει το…  καρφώνει) όπου βρήκαν έναν ιερέα που ιερουργούσε και οκτώ πιστούς που παρακολουθούσαν την Θεία Λειτουργία,

Το έγκλημά τους: Η κεντρική είσοδος του Ναού ήταν κλειστή, ωστόσο, η λειτουργία τελούνταν σε παρεκκλήσι του Ναού, το οποίο είχε ανοιχτές πόρτες.

Εντός αυτού κάποιοι πιστοί μεταλάμβαναν ενώ άλλοι προσεύχονταν. Οι αστυνομικοί είπαν ότι διαπίστωσαν ότι δεν τηρούνταν οι αποστάσεις δύο μέτρων (έβγαλαν δηλαδή τη…  μεζούρα και άρχισαν να μετράνε;) μεταξύ των παρευρισκομένων ούτε η αναλογία ενός πιστού ανά 15 τ.μ.!

Τέτοιο έγκλημα!

Οκτώ πιστοί δέχτηκαν πρόστιμο 300 ευρώ για παραβίαση του περιορισμού κυκλοφορίας δηλαδή 2.400 ευρώ συνολικά, ενώ πρόστιμο 1.500 ευρώ επιβλήθηκε στον ιερέα για τη μη τήρηση των ειδικών κανόνων λειτουργίας των χώρων λατρείας.

Συνολική χρηματική ποινή για την τέλεση της ιερής λειτουργίας 3.900 ευρώ.

Επίσης ο αρμόδιος εισαγγελέας διέταξε να σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος του υπεύθυνου θρησκευτικού λειτουργού για να επιβληθεί και ποινή φυλάκισης.

https://www.pronews.gr/thriskeia/946457_thessaloniki-vary-prostimo-1500-eyro-se-ierea-poy-teloyse-theia-leitoyrgeia

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    15/1/21 | (0 σχόλια)
    Αλέξης Παπαχελάς Οι διερευνητικές συνομιλίες θα αρχίσουν σε μερικές ημέρες. Η Αγκυρα έχει ξεκαθαρίσει, με όσο μεγαλύτερη σαφήνεια μπορεί, πως θα θελήσει να βάλει στην ατζέντα τα ζητήματα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών και της ιδιοκτησίας ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων. ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας